Recension av Collector Bank Easycard

Collector har två kreditkort i sitt utbud: Easyliving och Easycard. Easycard har flera likheter med Easyliving och i denna recension kommer vi bland annat att gå igenom likheter och skillnader mellan dem.

För att få en helhetsredogörelse av Collectors kreditkortserbjudande kan du klicka här.


 

Varför Easycard?

Om vi bara tittar på vad Easyliving och Easycard har att erbjuda och ställer dessa två kort mot varandra, framstår Easyliving som ett betydligt bättre kort. Det vi måste ta hänsyn till i det här fallet är varför Collector bank ger ut detta kort?

Tanken med Easycard är att det ska vara ett buffertkort och att det ska vara lätt att få. För den som har svårt att få andra kreditkort är Easycard perfekt. Det fungerar bra, om vi ska tro kundrecensioner, och är smidigt. Priset du betalar för detta är i form av lite högre avgifter och färre förmåner.

För Collectors del handlar det med all sannolikhet om att ge människor tillgång till ett kreditkort där kraven är annorlunda än hos flera andra kreditkortsutgivare. Kreditgränsen på 30 000 kr, den något högre räntan på 19,95 % och avgifterna är Collectors sätt att hantera den eventuellt högre risk man tar genom att låta kortet vara lätt att få. Det du får, är som sagt, ett smidigt kort.


 

Vem har nytta av Easycard?

Du som vill ha ett enkelt, säkert och flexibelt kreditkort, men kan ha svårt att få andra kreditkort, har förmodligen en chans med Collectors Easycard. Kortet kräver inte någon hög årsinkomst och du får en lång räntefri kredittid, 56 dagar. På så sätt kan du hantera din kreditskuld på ett smidigt sätt, även om du skulle ha en oregelbunden eller något lägre inkomst.


 

Rekommendation

Båda kreditkorten från Collector är användbara. Easycard är lätt att få, då årsinkomstgränsen är låg, och det är en enklare variant av ett”allt-i-allo-kort”. För den som inte använder kreditkort i vardagen så ofta, kan detta kortet vara bra att ha. Du får tillgång till en buffert, till ett rimligt pris.

Vi rekommenderar Easycard för dig som främst är ute efter ett allsidigt buffertkort.


Summering och slutbetyg

Fördelar
  • Bonus- och rabattprogrammen
  • Hög beviljandegrad
  • Lång kreditfri period
Nackdelar
  • Dyrt
  • Låg maxkredit
  • Höga avgifter
8.3
Vårt betyg

Rekommenderas!

Easycard kan sägas vara en ”enklare variant” av Collectors Easyliving. Som ett buffertkort som är lätt att få beviljat, är Easycard perfekt. Med ett förhållandevis litet maxkreditutrymme, men med en lång kreditfri period, täcker kortet upp de behov du kan