Bästa hemförsäkringen 2021

Bland de mest nödvändiga försäkringarna kommer hemförsäkringen i topp. Hemförsäkringen fungerar som ett grundläggande försäkringspaket som täcker det mesta, oavsett hur du bor. Dessutom får du hjälp och ersättning för olyckor och sjukdom när du reser. Av de 6 bästa hemförsäkringarna som vi jämfört har vi utsett Gofido Hemförsäkring till den vinnande hemförsäkringen. Försäkringen är prisvärd, mycket anpassningsbar och har goda omdömen.

home insurance

Så hittar du bäst hemförsäkring

Valet av hemförsäkring kan påverka dig mycket om oturen är framme. Eftersom försäkringen täcker in så pass många eventualiteter, blir det extra viktigt att välja rätt och bäst hemförsäkring.

För att underlätta ditt val har vi sätt ihop en kort guide där du hittar de viktigaste delarna som bör ingå i en hemförsäkring:

 • Egendomsskydd: Alla hemförsäkringar ska innehålla ett grundläggande egendomsskydd. Med hjälp av det kan du få ersättning för dina saker om de blir stulna eller om de förstörs på grund av till exempel en brand eller en vattenskada. 

 • Reseskydd: Detta brukar gäller i 45 dagar hos de flesta bolag men hos vissa upp till 60 dagar. Ersätter bland annat kostnader för sjukvård. Du kan även få ersättning för förlorad restid samt hjälp om du behöver resa hem tidigare på grund av exempelvis naturkatastrofer.

 • Ansvarsskydd: Om du vid något tillfälle skulle krävas på skadestånd kan en hemförsäkring i vissa fall betala ut detta om du till exempel av misstag haft sönder någon annans egendom.

 • Rättsskydd: Ersätter dina kostnader för ett juridiskt ombud om det skulle behövas vid en eventuell rättslig tvist.

 • Överfallsskydd: Detta skydd kan ge dig ersättning om du till exempel skulle råka ut för en  misshandel.

 • Flyttskydd: I hemförsäkringen brukar det även ingå ett skydd som innebär att saker du fraktar mellan din gamla och nya bostad är försäkrade.

 • ID-skydd: En del hemförsäkringar erbjuder även ID-skydd om man råkat ut för en ID-stöld samt krisskydd när behov av psykologhjälp uppstår efter en traumatisk upplevelse.

Jämför hemförsäkringar

När du vet vad som bör ingå i en hemförsäkring, är det dags att titta på hur du jämför de olika aktörerna.

 • money bag 2Ersättningsnivåer: Om du hamnar i en situation där du behöver få ut pengar från hemförsäkringen, är det viktigt att veta om ungefär vilka belopp som betalas ut. Även självrisken är viktig att jämföra mellan de olika bolagen.   
 • price tag 1Priset: Premien du betalar för din hemförsäkring är en av de viktigaste delarna. Jämför innehållet, ersättningsnivåerna och priset med varandra. Priset bör inte vara högre än snittet, för en hemförsäkring som täcker in de grundläggande behoven. 
 • tag2Rabatter: Flera försäkringsbolag och aktörer erbjuder rabatter och erbjudanden till nya kunder. Det kan vara samlingsrabatter, eller andra sätt att få ned premien på, till exempel studentrabatter.
 • opinionExterna omdömen: Recensioner från kunder är bra att hålla koll på för att vara säker på att du får en så bra hemförsäkring som möjligt. Titta efter hur andra personer bedömer försäkringen. Kom dock ihåg att dessa anekdoter många gånger är subjektiva.

Vårt omdöme

I vår genomgång av 6 hemförsäkringar, som du hittar nedan, har vi utgått från några viktiga punkter som gäller alla hemförsäkringar. Dessa är omfattning, flexibilitet, ersättningar, service och externa omdömen. Den bästa hemförsäkringen ska ha en god omfattning och ge bra ersättningar om olyckan är framme. Det ska också vara lätt att få service genom kontakt med försäkringsbolaget. När vi bedömer vilket bolag som har bäst hemförsäkring, tittar vi på hur lätt det är att få ersättning utbetald och hur stor den är. Omdömet från kunderna och vår egen erfarenhet vägs ihop. I helhetsbetyget ingår även en bedömning av hur flexibel hemförsäkringen är. Tilläggsförsäkringar gör hemförsäkringen mer anpassningsbar och du kan själv lättare styra över priset med dem. Den sista delen som vägs in i bedömningen är hur pass anpassad hemförsäkringen är för olika målgrupper. Vissa försäkringsbolag är nischade, såsom Hedvig, och riktar sig främst till speciella grupper. Hedvig hemförsäkring passar till exempel utmärkt för studenter. 

För priserna på hemförsäkringarna nedan har vi utgått från ett exempel som du kan läsa mer om längre ned på sidan. Om du vill veta mer om våra jämförelser, kan du följa länken.

 1. 1. Gofido Hemförsäkring
  9.4/10
  Gofido Hemförsäkring
  Hyresrätt
  57 kr/mån
  Bostadsrätt
  82 kr/mån
  Student
  57 kr/mån
  • Mycket billig grundförsäkring
  • Betala/månad för det du använder
  • Anpassningsbart innehåll
  • Mycket billig grundförsäkring
  • Betala/månad för det du använder
  • Anpassningsbart innehåll
  Läs mer

  Kort om Gofido hemförsäkring

  Försäkringsförmedlaren Gofido är en ny aktör på den svenska försäkringsmarknaden. Bakom företaget står fyra personer med bland annat bakgrund inom finansvärlden, däribland från Avanza. Försäkringsbolaget som står för hemförsäkringen är Eir, också detta en relativt ny aktör som satsar på att digitalisera försäkringsmarknaden. Gofido är även ombud till Bliwa försäkring.

  Det som skiljer Gofidos hemförsäkring från andra bolags försäkringar, är dels att tjänsten är digital, men även att grundförsäkringen är mycket billig. Om du vill utöka ditt skydd kan du välja till olika tilläggsförsäkringar och på så vis skräddarsy innehållet. De omdömen som finns av Gofido är få, än så länge. På Trustpilot finns tre stycken med snittbetyget 3,6/5.


  Vad ingår?

  I hemförsäkringens grundskydd ingår, utöver vad som framgår i tabellen, även skydd mot skadegörelse utanför bostaden. Skyddet för lösöret är något begränsat, men går att utöka med tillägg.

  Gofido hemförsäkring: Priset som du betalar skiljer sig åt beroende på om du bor i en hyresrätt eller i en bostadsrätt. För bostadsrätter behöver du lägga till tillägget "Bostadsrätt" som kostar runt 20 kr/mån för en lägenhet på 60 kvadratmeter. Med tillägget är då bostaden försäkrad utan några begränsningar. Våtutrymmen ersätts dock upp till 200 000 kr. 

  Den reseförsäkring som ingår gäller i 30 dagar, utan självrisk. Perioden är kortare än vad andra hemförsäkringars reseskydd gäller för. Det går dock att förlänga skyddet med ytterligare 30 dagar. Ersättningsnivåerna som Gofido har ligger i linje med vad andra hemförsäkringar erbjuder. Du bör komma ihåg att Gofidos idé är att tillhandahålla en hemförsäkring som går att anpassa efter behov. Tilläggen går att välja beroende på vad du behöver för den situation du befinner dig i.

  Tabell över hemförsäkringar

  Gofido Jämförelse

   Hemförsäkring

  Egendomsskydd, lösöre

  check 11

  Rättsskydd

  check 11

  Ansvarsskydd

  check 11

  Överfallsskydd (<26 år)

  check 11

  Reseskydd

  check 11

  ID-stöld

  remove

  Allrisk, drullle

  remove

  Olycksfall

  remove

  Utökat reseskydd

  remove

  Ingår alltid

  I hemförsäkringen ingår alltid en snabb skadeanmälan och skyddet gäller för alla som bor med dig. Grundförsäkringen gäller i hela Norden och i 12 månader åt gången.


  Gofido tilläggsförsäkringar 

  Eftersom idén med Gofidos hemförsäkring är att den ska vara anpassningsbar och på så vis prispressande, så ingår flera tillvalsmöjligheter.

  • Drulle: Vid plötsliga eller oförutsedda händelser täcker drulleförsäkringen skador upp till 50 000 kr. Priset ligger kring 29 kr/mån.
  • Resetrubbel: Om du vill ha ett mer omfattande reseskydd, kan du välja detta tillägg. Då ingår ersättning vid bland annat bagageförsening, personförsening, ett anslutningsskydd och ett avbeställningsskydd. Priset ligger kring 23 kr/mån
  • Livförsäkring: Är oturen framme och du avlider får dina anhöriga, eller dina förmånstagare, upp till 1 miljon kr i ersättning. Priset ligger kring 30 kr/mån.
  • Överfall: Tänk på att detta skydd ingår upp till 26 år ålder. Om du är äldre än så kan du teckna tillägget som ersätter till exempel rån och misshandel upp till 150 000 kr. Priset ligger kring 2 kr/mån.
  • Cykel: Med detta tillägg täcks alla dina cyklar in. Ersättningen uppgår till som mest 20 000 kr. Priset ligger kring 12 kr/mån.
  • Barnvagn: En trasig barnvagn, eller en som blir stulen, ersätts upp till 15 000 kr. Priset ligger kring 16 kr/mån.
  • Golfutrustning: Trasig eller stulen golfutrustning ersätts upp till 10 000 kr. Priset ligger kring 16 kr/mån.
  • Jaktvapen: Dessa vapen med tillhörande utrustning ersätts om de blir skadade eller stulna. Ersättningen uppgår till 35 000 kr, som mest. Priset ligger kring 14 kr/mån.

  Självrisker

  De självrisker som tillämpas av Gofido är valbara. Grundsjälvrisken ligger dock på 3 000 kr. Denna gäller för drulle, överfall, cykel, barnvagn, golfutrustning och jaktvapen. 0 kr i självrisk gäller för resetrubbel och för livförsäkringen. Rättsskyddet gäller med en självrisk om 25 % av totalkostnaden, men som lägst 5 000 kr.


  Rabatter

  Inga just nu.


  Omdöme Gofido hemförsäkring

  Gofido har några tydliga fördelar jämfört med andra hemförsäkringar. Framförallt gäller det anpassningsbarheten och priset. Du kan komma undan billigt genom att endast teckna några få, eller något enstaka tillägg. Nackdelen med tilläggsförsäkringarna är dock att de kan bli dyra, om du väljer flera av dem. Tanken med Gofido är dock att du ska välja de tillägg som du behöver just nu, eller för vissa tillfällen. På så vis går också priset att få ned.

  En annan del som är värd att tänka på är att hemförsäkringen kan kräva mer engagemang än andra försäkringar. Du behöver vara mer "aktiv" för att kunna utnyttja hemförsäkringen fullt ut och dra nytta av den på rätt sätt.

  Sammanfattningsvis ser vi positivt på Gofido hemförsäkring. Skadeanmälan går snabbt att genomföra och handläggningstiderna är överlag korta. Bemötandet från skadereglerarna är också vänligt, sett till de omdömen som finns. Vi inser att priset kan bli högt om du väljer många tilläggsförsäkringar under en längre tid. Samtidigt ser vi den individuella anpassningen som förmånlig. Helhetsomdömet blir mycket positivt från oss. Försäkringsmarknaden behöver nytänkande och olika utmanare med nya nischer.

  Läs mer
 2. 2. Hedvig Hemförsäkring
  9.3/10
  Hedvig Hemförsäkring
  Hyresrätt
  189 kr/mån
  Bostadsrätt
  199 kr/mån
  Student
  79 kr/mån*
  • Pedagogisk och smidig app
  • Bra studentrabatt
  • Mycket goda omdömen
  • Pedagogisk och smidig app
  • Bra studentrabatt
  • Mycket goda omdömen
  Läs mer

  Kort om Hedvig hemförsäkring

  Hedvig: "Försäkringen du längtar efter att använda."

  Försäkringsbranschen har länge dominerats av ett antal större aktörer, såsom Folksam och IF. På senare år har det dock tillkommit nya bolag som försöker att hitta sin nisch. Hedvig är ett sådant. Bolagets försäkringsgivare är HDI Global Specialty och man erbjuder bland annat hemförsäkringar, med liknande innehåll som andra aktörer. Det som skiljer Hedvig från de andra är att det är helt digitalt, du sköter ärenden via appen, du slipper bindningstid och överskottet för hemförsäkringen går till välgörenhet. Omdömena från kunderna är mycket positiva. Trustpilots knappt 350 kundomdömen ger till exempel företaget 4,4/5. 

  *Fast pris på hyresrätt som är 79 kr/mån och 99 kr/mån för bostadsrätt. Boendet får maximalt vara 50 kvadratmeter och du måste vara under 30 år.


  Vad ingår?

  En fördel med Hedvigs hemförsäkringar är att de saknar bindningstid. För studenter är hemförsäkringen också billig och väl anpassad efter det behov som kan tänkas finnas. 

  • Hedvig hemförsäkring: Hedvig har en av de mest omfattande ersättningarna för hemelektronik. Åldersavdraget är lågt och ersättningsnivåerna är höga, upp till 100 % för nyare utrustning. Andra delar som ingår i hemförsäkringen är ett reseskydd som gäller i 45 dagar, ett bostadsrättstillägg (endast för bostadsrätter) vid skador på fast inredning och ytskikt, en månads flyttskydd och ersättning för förlust av kontanter, upp till 4 000 kr. Allriskersättningen är maximalt 50 000 kr per föremål och 1 miljon per skadetillfälle. Reseskyddet innehåller inte något avbeställningsskydd. Skador orsakade av brand, vatten och oväder ingår däremot. På samma sätt ingår ersättning för skadade vitvaror.
  • Hedvig hemförsäkring student: Företaget har hittat sin nisch genom att rikta sig speciellt till studenter. Du får ofta någon form av rabatt på eller erbjudande gällande hemförsäkringen som student. Den största fördelen är dock priset, som är lågt. Du får ett fast pris på hyresrätt som är 79 kr/mån och 99 kr/mån för bostadsrätt. Försäkringen gäller alla som bor stadigvarande på din adress och en medförsäkrad person. Boendet får maximalt vara 50 kvadratmeter och du måste vara under 30 år.
  Tabell över hemförsäkringar

  Hedvig Jämförelse

   Hemförsäkring

  Egendomsskydd, lösöre

  check 11

  Rättsskydd

  check 11

  Ansvarsskydd

  check 11

  Överfallsskydd

  check 11

  Reseskydd*

  check 11

  ID-stöld

  check 11

  Allrisk, drullle

  check 11

  Olycksfall

  remove

  Utökat reseskydd

  remove

  *Gäller inte för länder med UD-avrådan pga. Covid 19. 

  Ingår alltid

  Hemtransport vid allvarlig olycka på resa. Ersättningsboende, vid totalskadat hem, upp till 2 år. Snabb ersättning av ekonomisk förlust. 


  Hedvig tilläggsförsäkringar 

  Du kan välja att specialförsäkra föremål som är mer värdefulla. Allrisken täcker upp till 50 000 kr och för föremål över detta kan du välja ett belopp.  


  Självrisker

  Den grundsjälvrisk som tillämpas ligger på 1 500 kr. Rättsskyddet är 25 % av totalkostnaden, som lägst 1 500 kr. Du slipper att betala självrisk för överfallsskyddet, sjukdom och olycksfall på resa, och för "resetrubbel", till exempel evakuering eller bagageförsening. 


  Rabatter

  Just nu får du som student 40 % rabatt på försäkringskostnaden hela vårterminen.


  Omdöme Hedvig hemförsäkring

  Hedvigs hemförsäkring är inte fullt lika omfattande som vissa andra försäkringsbolags motsvarande försäkringar. Till exempel ingår inget avbeställningsskydd vid resa. Konsumenternas.se ger Hedvigs hemförsäkring 3,5/5 i helhetsbetyg, vilket inte är lågt, men det sätter heller inte bolaget i topp. Kunderna verkar dock nöjda ändå. Servicen är mycket god och du slipper telefonköer genom att sköta det mesta genom appen. Appen fungerar bra och är snabb, vilket är viktigt eftersom servicen bygger på den. Fokuset för Hedvigs del ligger på smidighet och bra pris. Här anser vi också att Hedvig hamnar i topp bland hemförsäkringarna. Som student uppskattar du säkerligen också Hedvigs hemförsäkring. Inte minst eftersom utbetalningarna är snabba och du får ett fast pris. Crediwizz ger Hedvig hemförsäkring ett mycket gott helhetsbetyg, men önskar att försäkringen kunde vara lite mer omfattande.

  Läs mer
 3. 3. Moderna Hemförsäkring
  9.0/10
  Moderna Hemförsäkring
  Hyresrätt
  173 kr/mån
  Bostadsrätt
  199 kr/mån
  Student
  54 kr/mån
  • Billigt för studenter
  • Rabatt på självrisken
  • Bra omfattning till rätt pris
  • Billigt för studenter
  • Rabatt på självrisken
  • Bra omfattning till rätt pris
  Läs mer

  Kort om Moderna hemförsäkring

  Moderna försäkringar är en av uppstickarna på den svenska försäkringsmarknaden. Bolaget har specialiserat sig på några olika områden, såsom MC-försäkringar, hund- och kattförsäkringar och båtförsäkringar (via Atlantica). Man erbjuder dessutom till exempel bil- och hemförsäkringar. Hemförsäkringarna finns i 3 varianter, Grundskydd, Medium och Large. Tanken är att du ska kunna anpassa din försäkring efter behov. De omdömen som kunder har gett Moderna varierar, men är överlag goda. Trustpilot ger till exempel företaget 3,9/5, baserat på ca 650 omdömen.


  Vad ingår?

  För bostadsrätter ingår i alla tre försäkringsnivåerna ett bostadsrättsskydd, ett ansvarsskydd och rättsskydd för dig i egenskap av fastighetsägare samt en allrisk byggnad. Bostadsrättsskyddet ersätter bland annat skador för väderfenomen, glas- och sanitetsskador och skadegörelse. Allrisk byggnad ger dig ersättning för skador på lägenheten, på liknande sätt som en drulleförsäkring skyddar dina saker.

  • Grundskydd: I denna försäkringsnivå ingår en underförsäkringsgaranti. Denna garanti gäller för lösöre, alltså saker, som du köper och vars värde överstiger försäkringsbeloppet i försäkringsbrevet. Du får, genom garantin, till nästa försäkringsperiod på dig att meddela Moderna om förändringen, utan att bli underförsäkrad. En krisförsäkring ingår vid traumatisk händelse och du får då ersättning för upp till 10 psykologbesök. En mobbningsersättning finns också om ditt barn råkar ut för kränkande behandling. Även här får du ersättning för upp till 10 psykologbesök. 
  • Medium: En allriskdel är inkluderad i Medium-försäkringen, på samma sätt som alla Grundskyddsdelarna är det. Denna allrisk, eller drulleförsäkring som den också kallas, ersätter dock inte förlust av kontanter, men däremot de flesta andra oförutsedda och plötsliga händelser. Utöver allrisken ingår även en utökad reseförsäkring, med sådant som avbeställningsskydd och ersättningsresa.  
  • Large: Den högsta försäkringsnivån innehåller, utöver det som ingår i Grundskydd och Medium, något som Moderna kallar Hemkombi. Det är en försäkringsdel där det ingår elektronikskydd, självriskreducering och utökat bortaskydd. Elektronikskyddet ger självriskreducering och lägre åldersavdrag. Självriskreduceringen reducerar beloppet till 1 200 kr vid inbrott och brand. Ett utökat bortaskydd ger dubbel ersättning för saker som du förvarar utanför bostaden.
  • Hemförsäkring student: Studentförsäkringen hos Moderna är billig, men inte speciellt omfattande. Reseförsäkring ingår dock och lösöre upp till 100 000 kr. Det går också att göra olika tillval för att utöka hemförsäkringen. Till exempel går det att lägga till lösöre för 32 kr/månad. Hemförsäkringen är ett samarbete mellan Moderna och Akademikerförsäkring. 
  Tabell över hemförsäkringar

  Moderna Jämförelse

   Grundskydd

  Medium

  Large

  Egendomsskydd, lösöre

  check 11

  check 11

  check 11

  Rättsskydd

  check 11 check 11 check 11

  Ansvarsskydd

  check 11 check 11 check 11

  Överfallsskydd

  check 11

  check 11

  check 11

  Reseskydd*

  check 11 check 11 check 11

  ID-stöld

  check 11

  check 11

  check 11

  Allrisk, drullle

  remove

  check 11

  check 11

  Olycksfall

  remove

  remove

  remove

  Utökat reseskydd

  remove

  check 11

  check 11

   *Gäller för länder med UD-avrådan pga. Covid 19.

  Ingår alltid

  Ersättning för cykelstöld upp till 50 000 kr och ett reseskydd som gäller hela familjen på resor i hela världen i maximalt 45 dagar.


  Tilläggsförsäkringar 

  Tilläggen ingår i Medium eller Large. 


  Självrisker

  Grundsjälvrisken är 1 500 kr. Delar såsom överfallsskyddet och mobbningsförsäkringen har ingen självrisk. För rättsskyddet gäller 20 % av kostnaden i självrisk, och som lägst 1 500 kr. Andra självrisker varierar beroende på vad som framgår i försäkringsbrevet.    


  Rabatter

  Du kan få upp till 20 % i rabatt på Moderna, om du samlar försäkringar hos dem. Ju fler försäkringar du tecknar, desto högre rabatt. Dessutom får du, om du samlar försäkringarna hos Moderna, rabatt på självrisken med upp till 1 000 kr. 


  Omdöme Moderna hemförsäkring

  Moderna försäkringar är specialiserat på olika sakförsäkringar, men inte på hemförsäkringar. De hemförsäkringar som erbjuds får dock, sett till sin helhet, 3,9/5 av konsumenternas.se. Det är inte ett toppbetyg, men det kompenseras av att Moderna har mycket bra priser. Grundskyddet är vad man kan förvänta sig och mer omfattande för bostadsrätter. Medium-nivån ger dig dessutom tillgång till en utökad reseförsäkring. Modernas hemförsäkringar kommer också med bra rabatter på premie och självrisk. Det finns dock inga tilläggsförsäkringar att tala om, vilket är ett minus om man vill ha en smidigare försäkring. De omdömen som bolaget fått är blandade. Google-recensionerna ger det 3,4/5, av drygt 40 recensioner. Trustpilot ger bolaget 3,9/5, av 650 omdömen. Det som påpekas är att kundservicen kunde vara bättre. Många verkar dock nöjda med priset och snabba svar. Vi ger Moderna tummen upp eftersom priset är lågt, speciellt för studenter, och att omfattningen är fullt rimlig.

  Läs mer
 4. 4. ICA Hemförsäkring
  8.8/10
  ICA Hemförsäkring
  Hyresrätt
  158 kr/mån
  Bostadsrätt
  201 kr/mån
  Student
  169 kr/mån*
  • 60 dagars reseskydd
  • ICA-bonus på premien
  • Pluspaket som tillval
  • 60 dagars reseskydd
  • ICA-bonus på premien
  • Pluspaket som tillval
  Läs mer

  Kort om ICA hemförsäkring

  ICA-försäkring är ett av de mest snabbväxande bolagen på den svenska försäkringsmarknaden. Förutom försäkringar har ICA även olika banktjänster, såsom privatlån, bolån och sparkonton. När det gäller försäkringar erbjuder ICA en typ av hemförsäkring. Upplägget bygger på att du kan göra tillval, för att på så vis anpassa försäkringen. De kundomdömen som ges ICA försäkring är blandande, men övervägande positiva. Jämförelse- och informationssidan konsumenternas.se ger ICA hemförsäkring näst högsta placering, med 4,3/5 i betyg. Försäkringen är omfattande och kommer till ett bra pris.

  *Inklusive Pluspaketet 40 kr/mån.  


  Vad ingår?

  ICA:s hemförsäkring inkluderar bland annat hjälp och ersättning vid ID-stöld och en drulleförsäkring som försäkrar dig vid olika oturshändelser som du kan råka ut för.  

  • Den hemförsäkring som erbjuds av ICA täcker in de flesta delarna som bör ingå i en hemförsäkring. Utöver vad som visas i tabellen, ingår även ersättning för cykel och barnvagn, kristerapi hos psykolog vid trauma eller mobbning och en omställningsersättning för skyddat boende vid våld i hemmet. Allriskförsäkringen, som också ingår, ersätter skador upp till 100 000 kr. Reseskyddet som är inkluderat gäller länge, för att vara ett reseskydd som ingår i en hemförsäkring. Det sträcker sig upp till 60 dagar.
  • För dig som är student, alltså som läser en CSN-berättigad utbildning, går det att teckna en studenthemförsäkring via ICA. Först måste du dock bli "ICA-student", vilket innebär att du får olika förmåner som ICA-kund. Det som ingår är bland annat ett gratis ICA-bankkort, rabatter på mat och apotek, större bonus och möjligheten att teckna hemförsäkring. Hemförsäkringen inkluderar sådant som högre ersättning för lösöre, ett olycksfallstillägg som kompletterar en olycksfallsförsäkring och ersättning vid olika skador eller inbrott.    
  Tabell över hemförsäkringar

  ICA Jämförelse

   Hemförsäkring

  Egendomsskydd, lösöre

  check 11

  Rättsskydd

  check 11

  Ansvarsskydd

  check 11

  Överfallsskydd

  check 11

  Reseskydd*

  check 11

  ID-stöld

  check 11

  Allrisk, drullle

  check 11

  Olycksfall

  remove

  Utökat reseskydd

  remove

   *Gäller för länder med UD-avrådan pga. Covid 19.

  Ingår alltid

  60 dagars reseskydd. Ersättning, med ICA-presentkort upp till 5 000 kr, för förstörd mat om kyl eller frys går sönder. 


  Tilläggsförsäkringar 

  ICA:s hemförsäkring går att komplettera med tilläggsförsäkringar. Pluspaketet och bostadsrättstillägget är två av dessa. Pluspaketet kostar ca 40 kr/mån, för en lägenhet på 60 kvadratmeter, och innehåller Hem Plus som utökar ersättningen för stulna ägodelar utanför bostaden, sänker självrisken för skadad elektronik, brand och inbrott. Rese Plus, som är den andra delen i Pluspaketet, innehåller bland annat avbeställningsskydd och ersättningsresa vid olycka. Självrisken elimineras också för de skador som reseskyddet gäller för.

  Bostadsrättstillägget gäller för egendom som du är underhållsskyldig för, men som tillhör föreningen. Den fasta inredningen omfattas också av skyddet, på samma sätt som skador på lägenheten vållade av dig inkluderas.     

  Som student kan du teckna ett golftillägg. I tillägget ingår ersättning för skadad eller stulen utrustning med upp till 30 000 kr.  


  Självrisker

  Den grundläggande självrisken är 1 500 kr. Det finns också en särskild självrisk, vilken gäller vid bland annat cykelstöld, som ligger på 20 % av skadekostnaden, men som lägst grundsjälvrisken. Lösörets självrisk är 1 500 kr.   


  Rabatter

  Om du är "stammis" på ICA får du bonuspoäng på försäkringskostnaden.  


  Omdöme ICA hemförsäkring

  Av de hemförsäkringar som ger mest för pengarna, hamnar ICA högt upp i listan. Konsumenternas.se ger försäkringen ett mycket bra betyg för sin omfattning och priset är konkurrenskraftigt. Det är också ett plus att reseskyddet gäller i 60 dagar och att allriskförsäkringen är inkluderad. Hemförsäkringen är enkelt utformad, med en försäkringsvariant, men där Pluspaketet gör omfattningen större. Trots att Pluspaketet kostar ca 40 kr/månad, kommer vi med detta upp i ett högst rimligt totalpris. Kundernas omdöme av ICA försäkring är blandat, vissa ger dem ros med högt betyg, medan andra ger en del ris. Betyget på Trustpilot är 3,1/5 av 600 omdömen. Vi kan dock konstatera att ICA förtjänar en förstaplats på hemförsäkringslistan. Priset och omfattningen är mycket bra och tillvalsmöjligheterna enkla. Dessutom får du bonuspoäng som ICA-kund.

  Läs mer
 5. 5. IF Hemförsäkring
  8.6/10
  IF Hemförsäkring
  Hyresrätt
  186 kr/mån
  Bostadsrätt
  219 kr/mån
  Student
  186 kr/mån
  • Flera självrisknivåer
  • Självriskkonto ingår
  • Hjälp vid ID-kapning
  • Flera självrisknivåer
  • Självriskkonto ingår
  • Hjälp vid ID-kapning
  Läs mer

  Kort om IF hemförsäkring

  IF, som är ett av Sveriges största försäkringsbolag, har tre varianter av hemförsäkring. Beroende på ditt behov, går det att få en mer eller mindre omfattande försäkring, som även går att komplettera med tillägg. Bolaget har goda kundomdömen och priset är rimligt, om än inte lägst. Om du samlar försäkringar hos IF, går det såsom hos de flesta bolag, att få ned premien.


  Vad ingår?

  Hemförsäkringarna kommer i olika tre varianter. Det som skiljer dem åt, förutom delarna i försäkringarna, är ersättningsbeloppen. 

  • Hem: Om till exempel dina saker förloras vid inbrott ersätts de upp till 1,5 miljoner kronor genom skyddet för lösöre. Även kontanter ersätts upp till 4 000 kr. För saker utanför bostaden ges upp till 30 000 kr. Reseskyddet gäller upp till 45 dagar och krishanteringen ger dig ersättning för psykologhjälp upp till 1 500 kr per tillfälle upp till max 10 tillfällen.
  • Hem Extra: Utöver vad som ingår i Hem ersätts lösöre upp till 50 000 kr och flyttskydd och allrisk ingår. Flyttskyddet ger dig ersättning för skadade föremål vid flytt mellan två bostäder. Allriskförsäkringen ger upp till 50 000 kr i ersättning. De händelser som kan täckas in är till exempel om du tappar laptopen eller glasögonen.
  • Stor Hem: För Stor Hem ingår, förutom det som ingår i Hem, även en ett-års garanti, ersättning för elektronikskada och utökat reseskydd. Ett-års-garantin innebär att du under ett års tid, vid flytt av hemförsäkringen till IF från ett annat bolag, får ersättning för en skadehändelse, som inte ingår i din IF-försäkring. Du måste kunna visa att bolaget du flyttar från ersätter den typen av händelse. Hemelektronik ersätts till nyvärde, om det gäller föremål som är yngre än 2 år. I Stor Hem ersätts lösöre upp till 80 000 kr och även allriskbeloppet är 80 000 kr.
  • Hemförsäkring student: För studentlägenheter går det att teckna samma typer av försäkringar som för de andra boendeformerna. För att kunna teckna en hemförsäkring som student, måste du gå en utbildning som är CSN-berättigad. Försäkringen gäller då för dig och upp till en person till som bor i lägenhet eller studentkorridor.
  Tabell över hemförsäkringar

  IF Jämförelse

   Hem

  Hem Extra

  Stor Hem

  Egendomsskydd, lösöre

  check 11

  check 11

  check 11

  Rättsskydd

  check 11 check 11 check 11

  Ansvarsskydd

  check 11 check 11 check 11

  Överfallsskydd

  check 11

  check 11

  check 11

  Reseskydd*

  check 11 check 11 check 11

  ID-stöld

  check 11

  check 11

  check 11

  Allrisk, drullle

  remove

  check 11

  check 11

  Olycksfall

  remove

  remove

  remove

  Utökat reseskydd

  remove

  remove

  check 11

   *Gäller inte för länder med UD-avrådan pga. Covid 19.

  Ingår alltid

  Råd och hjälp vid ID-kapning. Reseskydd i 45 dagar. Om du väljer att delbetala kostnaden för hemförsäkringen, kostar det inget extra. 


  Tilläggsförsäkringar 

  Det finns ett extra skydd du kan få till din bostadsrätt genom att teckna bostadsrättstillägget. Detta ger dig ersättning för till exempel brand- och vattenskador, eller andra skador som föreningen kan kräva dig på ersättning för. En tilläggsförsäkring vid uthyrning av bostadsrätt eller hyresrätt finns också. På samma sätt går det att specialförsäkra dyra föremål. Om du har en båt som bland annat har maxmåtten 6 meter lång och 2 meter bred, går den under småbåtstillägget. Ersättningsbeloppet är upp till 25 000 kr.


  Självrisker

  De självrisknivåer som finns är valbara. De varierar mellan 750 kr och upp till 10 000 kr. En högre självrisk ger en lägre försäkringspremie. Rättsskyddet kommer till 25 % av kostnaden, men som lägst den självrisk du valt.


  Rabatter

  Om du skaffar en hemförsäkring hos IF blir du förmånskund, och får 10 % i rabatt. Det avsätts dessutom pengar till ett självriskkonto varje år som du är skadefri. Om du samlar två, eller flera, försäkringar hos IF får du 15 % i rabatt på priset.


  Omdöme IF hemförsäkring

  IF hemförsäkring är flexibel. De olika nivåerna täcker in de önskemål som du kan ha, men till ett relativt högt pris. Konsumenternas.se ger IF hemförsäkring Stor 4,2/5 i betyg, vilket är högt. Omdömena från kunderna är dock blandande, men överlag höga. Reco.se ger IF 2,5/5, baserat på cirka 30 omdömen och Trustpilot ger bolaget 4,7/5, av knappt 3800 omdömen. De synpunkter som kunderna, liksom vi har, är att priset är något högt. Servicen är dock överlag god och skadehanteringen snabb.

  Läs mer
 6. 6. Folksam Hemförsäkring
  8.2/10
  Folksam Hemförsäkring
  Hyresrätt
  290 kr/mån
  Bostadsrätt
  328 kr/mån
  Student
  261 kr/mån
  • Flera olika försäkringsnivåer
  • Låg självrisk med Stor
  • Olika typer av rådgivning ingår
  • Flera olika försäkringsnivåer
  • Låg självrisk med Stor
  • Olika typer av rådgivning ingår
  Läs mer

  Kort om Folksam hemförsäkring

  Folksam har ett brett utbud av försäkringar, där bland annat olika typer av hemförsäkringar ingår. Oavsett om du har en hyresrätt, bostadsrätt eller villa, kan du försäkra bostaden hos Folksam. Folksams hemförsäkring Stor har fått 4,4/5 av konsumenternas.se och kundomdömena är överlag blandande.  


  Vad ingår?

  Hemförsäkringen kommer i tre nivåer. Bas-nivån täcker det mest nödvändiga. Mellan-nivån kan vara bra att teckna om du är pensionär, eftersom vissa delförsäkringar ingår om du är över 65 år. Stor hemförsäkring ger dig det mest fullgoda skyddet och ersätter bland annat förlust av kontanter och du får hjälp med låsbyte. 

  • Bas bostadsrätt: Utöver vad som framgår i tabellen ingår även skydd för interiören och fast inredning. Om bostaden skulle bli obrukbar efter olycka eller skada får du ersättning för merkostnader upp till 2 år. Vid traumatisk händelse har du rätt till psykologhjälp och reseskyddet som ingår gäller upp till 45 dagar. Om du flyttar är dina saker försäkrade genom flyttskyddet under 31 dagar. Om du förvarar dina saker på en annan adress än bostadens, kan du, genom bortaskyddet, få ersättning för skada upp till 40 000 kr. 
  • Mellan bostadsrätt: Utöver vad som ingår i Bas, gäller bortaskyddet upp till 80 000 kr. En allrisk ingår också om du råkar ut för något som inte täcks in av Bas-försäkringen. Om du tappar glasögonen eller surfplattan, får du ersättning upp till 40 000 kr. Om du är över 65 år ingår även ett skydd för kontantförlust, hjälp vid låsbyte och ingen självrisk tillkommer vid överfall eller rån.
  • Stor bostadsrätt: För den mest omfattande hemförsäkringen som Folksam erbjuder ingår, förutom det som ingår i Bas, även bortaskydd och allrisk upp till 80 000 kr. Ett utökat reseskydd finns också, som täcker in fler eventuella händelser än reseskyddet. Med halverad självrisk blir självrisken 900 kr för dina saker. Hemelektronik ersätts till nyvärde, för föremål som är upp till 4 år gamla. Kontantförlust ingår för alla åldrar och även låsbyte.
  • Övriga bostäder: Tabellen gäller även hyresrätter, ägarlägenhetsförsäkringar och studentlägenheter. Om du vill ha fler detaljer kring de olika försäkringarna, kan du läsa mer nedan. 
  Tabell över hemförsäkringar

  Folksam Jämförelse

   Bas

  Mellan 

  Stor 

  Egendomsskydd, lösöre

  check 11

  check 11

  check 11

  Rättsskydd

  check 11 check 11 check 11

  Ansvarsskydd

  check 11 check 11 check 11

  Överfallsskydd

  check 11

  check 11

  check 11

  Reseskydd*

  check 11 check 11 check 11

  ID-stöld

  check 11

  check 11

  check 11

  Allrisk, drullle

  remove

  check 11

  check 11

  Olycksfall**

  remove

  remove

  remove

  Utökat reseskydd

  remove

  remove

  check 11

  *Gäller för länder med UD-avrådan pga. Covid 19.
  **Kan läggas till studentförsäkringen.
  Ingår alltid

  Rådgivning om skadeförebyggande åtgärder, bygg- och energisparrådgivning, digitalt bankfack för värdehandlingar och familjejuridisk hjälp. 


  Folksam hyresrättsförsäkring

  Om din egendom skadas får du ersättning upp till 1,5 miljoner kronor.

  För Bas, Mellan och Stor hyresrättsförsäkring gäller i övrigt samma som för bostadsrättsförsäkringen.


  Folksam ägarlägenhetsförsäkring

  Om du är fullständig ägare till en lägenhet och inte endast till en bostadsrätt, måste du ha en försäkring som täcker in mer. I Folksams försäkringar ingår ersättning för bland annat brand, blixt, trasiga glasrutor och översvämning.

  För Bas, Mellan och Stor ägarlägenhetsförsäkring gäller i övrigt samma som för bostadsrättsförsäkringen.


  Folksam hemförsäkring student

  Studentförsäkringen gäller fram till det att du är 39 år och du måste gå en utbildning som är CSN-berättigad. Försäkringen gäller då för dig och upp till en person till som bor i lägenhet eller studentkorridor.

  För skada på egendom ersätts du upp till 1,5 miljoner kronor. Ersättning för förlust av kontanter, hjälp med låsbyte och reducerad självrisk vid rån eller överfall ingår endast i Stor.

  För Bas, Mellan och Stor hemförsäkring student gäller i övrigt samma som för bostadsrättsförsäkringen.


  Tilläggsförsäkringar 

  De tilläggsförsäkringar som finns är bland annat Resklar - ett utökat reseskydd, värdesaker - där du kan välja ett högre försäkringsbelopp, golfutrustningstillägg, småbåtsförsäkring - för båt under 100 000 kr och skydd för skogsfastighet. För studenter går det även att teckna en olycksfallsförsäkring.


  Självrisker

  Grundsjälvrisken är 1 800 kr och i Stor är den 900 kr. Rättsskyddet kommer till 20 % av kostnaden, men som lägst 1 800 kr. Om du har Stor eller Mellan och är över 65 år betalar du ingen självrisk vid rån eller överfall.


  Rabatter

  Du kan få upp till 20 % rabatt på dina försäkringar, om du samlar olika försäkringar hos Folksam. Hem- och bilförsäkring ger till exempel 10 % i rabatt på båda premierna.


  Omdöme Folksam hemförsäkring

  Folksams hemförsäkring har det högsta priset av de försäkringar vi jämfört. Kundomdömena är också blandade. De knappt 650 Google-recensionerna ger Folksam 3,8/5. Trustpilot ger Folksam 4,4/5, av drygt 5 700 omdömen. De synpunkter som lyfts fram är att bolaget är dyra, men att hjälpen man får är professionell och serviceinriktad. Sammantaget kan vi inte ge Folksam en placering i toppen. Hemförsäkringarna är för dyra, även sett till nivåerna Bas och Mellan.

  Läs mer
Se alla produkter

Prisexempel för hemförsäkringar

För att få en rättvisare bedömning av de 6 hemförsäkringar som vi har recenserat och jämfört, har vi tagit fram ett prisexempel. Priset för hemförsäkringar är individuella, men för att få en uppskattning av hur billiga, eller dyra, de olika bolagen är, har vi gjort en prisjämförelse. Priserna i sorteringslistan baserar sig på följande fall:

Exempeluppgifter

Information

Lägenhet

60 kvadratmeter. Förstahandskontrakt.

Ort

Linköping.

Område

Vidingsjö. (Lugnt villa- och lägenhetsområde).

Personer i hushållet

2. (Ålder 32 och 31).

Inflyttning

2021-01-01.

Någon säkerhetsdörr, gallergrind eller något inbrottslarm finns inte. De enda tillvalet som har gjorts är Bostadsrättstillägg, om det inte är inkluderat, och Pluspaketet för ICA. Utöver dessa har några tillval inte lagts till försäkringen. Om det finns olika nivåer av hemförsäkring hos bolagen, så har den mest omfattande nivån valts. Den självrisk som valts är grundsjälvrisken. 

Varför ska jag ha en hemförsäkring?

 • contract 2En hemförsäkring är ett kontrakt som upprättats mellan dig och ett försäkringsbolag, för att bland annat skydda värdet på ditt hem och dina ägodelar. Alla som har fyllt arton och flyttat hemifrån kan och bör teckna en hemförsäkring. Den ger mycket trygghet för en relativt låg kostnad, både i och utanför hemmet. Poängen med hemförsäkringen är att alla personer som har försäkringen, delar på kostnaden. På så vis hålls premierna förhållandevis låga.
 • low price 1Hemförsäkringen behövs för att få ned dina kostnader om du till exempel råkar ut för någon olycka, ett rån, en stöld, eller om din bostad skadas. Det finns ingen lag som säger att du måste ha en hemförsäkring. Det är trots detta rekommenderat att du skaffar en så fort du lämnar föräldrahemmet. En del hyresvärdar kräver också att du har en hemförsäkring för att du ska få lov att hyra bostaden. Om du köper ett hus eller en bostadsrätt brukar banken ställa som krav att bostaden är försäkrad. 

Visste du att
Tips!
Tänk på att det inte alltid lönar sig att samla försäkringar hos ett försäkringsbolag. Vissa försäkringar kan vara billigare att teckna separat hos olika bolag. Jämför alltid priset.

Hyresrätt, bostadsrätt eller ägarlägenhet

Oavsett om man har valt att bo i en hyresrätt eller bostadsrätt är det naturligtvis viktigt att ha en hemförsäkring. Den är fundamentet som ger den grundtrygghet du behöver i ditt liv. Men till skillnad från hyresrättsinnehavare har man som bostadsrättsägare ett särskilt ansvar för underhåll av egendomen. Det kan gälla allt från att måla om väggar till att våtisolera sitt badrum. Därför bör man teckna en bostadsrättsförsäkring om man äger en bostadsrätt. En sådan kan antingen ingå i hemförsäkringen, eller tecknas via ett separat tillägg som kallas bostadsrättstillägg. Det finns även liknande ägarlägenhetsförsäkringar för de som har en ägarlägenhet, en boendeform som infördes 2009 och som innebär att man äger sin egen lägenhet i ett flerbostadshus.

house 2

Vad kostar en hemförsäkring?

En hemförsäkring kostar ofta runt 1 000 - 2 000 kr per år. Detta innebär att du betalar ungefär 80 - 170 kr per månad. Priset är dock individuellt och bestäms av flera olika faktorer. Innan du väljer hemförsäkring bör du alltså jämföra olika försäkringar med varandra. Våra recensioner är till för att du lättare ska hitta den hemförsäkring som passar dig bäst.

Vad påverkar priset på hemförsäkringen?

När försäkringsbolagen bedömer vilket pris du kommer att betala för din hemförsäkring, utgår de från flera olika faktorer. Några av de viktigaste som påverkar priset på en hemförsäkring är:

 • Bostadsort: Vissa områden kan vara mer utsatta för bland annat brottslighet, vilket kan påverka priset på hemförsäkringen.
 • Storlek på bostaden: Överlag kan man säga att en hemförsäkring för en större bostad kostar mer.
 • Valt försäkringsbelopp: Det belopp du väljer kommer att påverka premien. Ju högre försäkringsbelopp, desto dyrare hemförsäkring.
 • Tilläggsförsäkringar: Om du väljer att lägga till tilläggsförsäkringar till hemförsäkringen, kommer detta att höja priset.
 • Försäkringsbolagets riskbedömning: Alla bolag gör något olika riskbedömningar. De modeller man använder och tar hänsyn till kan innebära att vissa bolag blir dyrare för dig och andra billigare. 

Hur får jag ned priset på hemförsäkringen?

Det går att sänka priset på hemförsäkringen genom att ta hänsyn till några viktiga delar. Eftersom hemförsäkringen är så pass grundläggande, kan det löna sig att hålla den så billig som möjligt, utan att omfattningen påverkas.

 • Lösöresbelopp: Trots att du alltid måste ange ett lösöresbelopp, behöver du inte värdera dina föremål, ditt lösöre, alltför högt. Om du väljer ett högt ersättningsbelopp, kommer nämligen premien att bli högre. Lösöresbeloppet ska motsvara marknadsvärdet på bland annat möbler, elektronik och viss inredning.
 • Rabatter: Utnyttja gärna rabatter vid nytecknande av hemförsäkringar. På så sätt kan du sänka kostnaden till en början och ibland tillsvidare.
 • Erbjudanden: Genom att till exempel samla flera försäkringar hos ett försäkringsbolag kan du sänka din premie. Bolagen erbjuder också andra rabatter med jämna mellanrum. Se till att titta efter dessa regelbundet.
 • Förhandla om priset: Du kan skaffa dig ett förhandlingsutrymme genom att till exempel åtgärda säkerhetsbrister. Att installera larm eller ett bättre lås kan göra att du får ned priset på hemförsäkringen. Kontakta försäkringsbolaget för att se vad som gäller.

Frågor och svar om hemförsäkring

Vad ska jag tänka på om jag bor i hus?

Bor du i en villa, ett radhus, parhus eller kedjehus? Då behöver du en villaförsäkring. Oftast säljs villaförsäkringar i kombination med hemförsäkringar. De brukar då kallas för villahemförsäkringar kort och gott. Men man kan också teckna en villaförsäkring separat om man så önskar. Det är bara genom en villaförsäkring du kan försäkra dig för skador som kan uppstå på din villa, på fasta installationer och på din tomt.

Ersätts affektionsvärde?

I de allra flesta fall får du inte ersättning för affektionsvärdet av en sak, det vill säga det känslomässiga eller personliga värdet. Det du får ersättning för är marknadsvärdet för en likvärdig sak, med justering för bland annat ålder, slitage, etc.

Bör jag se över min hemförsäkring?

Att se över sin hemförsäkring då och då är klokt. Försäkringsbolagen kan ändra både premien och innehållet i sina försäkringar från ett år till ett annat. Här finns med andra ord en chans för dig att spara pengar. Du kan samtidigt friska upp dina kunskaper om vad du de facto kan få hjälp med av ditt försäkringsbolag.

Är den billigaste försäkringen också den bästa?

Titta inte bara på priset när du jämför hemförsäkring. Den billigaste behöver inte nödvändigtvis alltid vara den bästa hemförsäkringen. Att teckna en försäkring innebär alltid att man måste göra avvägningar mellan kostnaden för månadspremien och vad det skulle kosta om olyckan inträffar. Jämför alltid villkor innan du skriver på något.

Hur länge gäller en hemförsäkring?

En hemförsäkring gäller för ett år i taget. Under den tiden som kallas för ditt försäkringsår kan du allt som oftast inte byta din försäkring. Du kan inte heller säga upp den, inte ens om du flyttar till en annan bostad. Försäkringen kan bara sägas upp i förtid om ditt försäkringsbehov upphör. Det anses det göra om du exempelvis skulle flytta utomlands eller om du väljer att flytta ihop med någon som redan har en hemförsäkring.

Vad gäller om jag hyr ut lägenheten via Airbnb?

Om du hyr ut din lägenhet på delningssajter likt Airbnb, kan det vara en en god idé att låta ditt försäkringsbolag veta om att uthyrningsverksamhet äger rum i ditt boende. Även om Airbnbs värdförsäkring till exempel fungerar som primär ansvarsförsäkring finns det begränsningar och undantag som du behöver kolla upp.

Vad gäller om någon tar sig in i bostaden?

Hemförsäkringar gäller om någon obehörig tar sig in i din bostad. Men när du istället väljer att släppa in någon i ditt hem eller fritidshus är det inte säkert att försäkringen gäller om gästen skulle få för sig att stjäla eller förstöra något. Var vaksam och kolla om du behöver en tilläggsförsäkring.

Vad gäller för samboskap?

Om du flyttar ihop men någon och blir sambo, räcker det med en hemförsäkring. Priset blir alltså inte högre. Det som krävs är att ni båda två är folkbokförda på samma adress.

Vilka omfattas av en hemförsäkring?

En hemförsäkring gäller normalt för alla som bor på en och samma adress. Viktigt att känna till dock är att försäkringsbolagen oftast kräver att man delar hushåll och är folkbokförd på adressen, och/eller att namnet står i försäkringsbrevet. En hemförsäkring gäller i de flesta fall inte för en person som är inneboende på adressen. Ta alltid reda på vad som gäller i just ditt fall. En tumregel är att man alltid ska läsa försäkringsvillkoren noga. Om det är något man inte förstår bör man kontakta försäkringsbolaget direkt.

Behöver studenter en hemförsäkring?

Svaret är ja. När du flyttar hemifrån till en studentkorridor eller lägenhet gäller som regel föräldrars hemförsäkring inte längre. Skatteverkets regler gör gällande att du ska vara folkbokförd på din studieort när du studerar på universitet eller högskola. Är man medlem i ett studentförbund kan dessa ibland erbjuda en extra förmånlig försäkring, något som är värt att kolla upp.

Senast Uppdaterad: 2021-06-28 08:57:51

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
54 röster, Genomsnitt: 4.4 / 5

Testvinnare - Bästa Hemförsäkring

 • Gofido Hemförsäkring
 • Hedvig Hemförsäkring
 • Moderna Hemförsäkring
 • ICA Hemförsäkring
 • IF Hemförsäkring
 • Folksam Hemförsäkring