Vilket är det billigaste bredbandet?

Vi har hittat 6 bredband som inte kostar skjortan och ändå levererar goda hastigheter.

Det kan vara svårt att välja rätt och billigast bredband idag. Leverantörerna är många och utbudet förnyas hela tiden. Därför har vi sammanställt de mest attraktiva erbjudandena från flera kända aktörer. Det billigaste bredbandet, med många nöjda kunder och höga kundomdömen, är Ownit Bredband. Företaget erbjuder dig 0 månaders bindningstid, ingen startavgift och ett mycket lågt pris de första 3 månaderna, oavsett hastighet.

Översikt - Billigaste bredbanden:

Här är en överblick över årets bästa bredband.

 1. Billigaste med fiber: Ownit Bredband
 2. Billigaste utan bindningstid: Chili Mobilt Bredband
 3. Billigaste utan fiber: Telenor Bredband
 4. Billigaste med router: Boxer Bredband
 5. Billigaste för studenter: Tele2 Bredband
 6. Billigaste till sommarstugan: Hallon Mobilt Bredband

Våra 6 bästa bredband (mars 2024)

1. Ownit Bredband- Billigaste med fiber

Ownit Bredband - Billigaste med fiber
Betyg 4,8/5
Betyg 4,8/5
Ansök nu
köp
(Ownit bredbands hemsida)

Ett bredband från Ownit tillhör de billigaste bredbanden. Priset du betalar är just nu reducerat de första 3 månaderna, vilket innebär att du betalar från 99 kr/mån. Därefter betalar du det ordinarie priset och detta kommer att variera beroende på var du bor och hur du bor. Den uppkoppling som erbjuds kommer i fyra olika hastigheter, 100, 250, 500 och 1 000 Mbit/s. Oavsett vilken hastighet du väljer inkluderas bland annat upp till 10 stycken e-postadresser med 1 GB lagringsutrymme vardera. Du får även ett spamfilter till din e-post. Kundsupporten är öppen varje dag, något vi ser som en fördel. Bredbandsuppkopplingar kan stöta på problem ibland och det kan då vara bra att kunna nå någon direkt.

Vi betraktar Ownit som en stabil och billig leverantör av bredband. Företaget har också bra omdömen. Trustpilot ger dem 3,8/5 av 2 216 recensioner.

 

Vi har utsett Ownit Bredband till det "billigaste bredbandet med fiber" och baserar det på en prissammanställning vi gjort där vi bland annat tagit hänsyn till olika hastigheter samt olika geografiska platser där tjänsten kan beställas. Vidare gillar vi de höga externa kundbetygen bolaget fått.

Egenskaper

 • Median-pris: 265 kr/mån
 • Hastighet: 10-1 000 Mbit/s
 • Startavgift: 0 kr
 • Bindningstid: Varierar

Fördelar

 • Mycket goda omdömen
 • 99 kr/mån första 3 mån
 • Snabbast i Sverige enligt Steam

Nackdelar

 • Vanligtvis är det bindningstid när man tecknar bredband via någon av deras kampanjer

Omdöme

Snabba och stabila internettjänster med 4 olika hastigheter att välja mellan med kundtjänst öppen varje dag.
Alla bedömningskriterier
Hastighet:
Betyg 4.9/5
4,9/5
Månadskostnad:
Betyg 4.8/5
4,8/5
Upptid:
Betyg 4.8/5
4,8/5
Avgifter & Bindningstid:
Betyg 4.4/5
4,4/5
Kundtjänst:
Betyg 4.9/5
4,9/5
Totalt:
Betyg 4,8/5
4,8/5

2. Chili Mobilt Bredband- Billigaste utan bindningstid

Chili Mobilt Bredband - Billigaste utan bindningstid
Betyg 4,6/5
Betyg 4,6/5
Ansök nu
köp
(Chilis hemsida)

Om du ska välja ett mobilt bredband som både har ett bra grundpris och där du har möjligheten att få ned månadskostnaden, är Chili ett bra alternativ. De tre olika surfnivåer som finns att välja mellan är, 50 GB, 100 GB och fri surf. Dessa kostar från 249 kr/mån till 399 kr/mån. Den fria surfen är i dagsläget rabatterad i tre månader. Priset blir sedan 449 kr/mån. Oavsett vilken surfmängd du väljer går det att få ned månadskostnaden genom att värva vänner. För varje person som tecknar ett abonnemang hos Chili får du 20 kr i rabatt på bredbandsräkningen. Kostnaden kan gå ned till 0 kr/mån.

Om du vill uppgradera ditt abonnemang med mer surf, går detta att göra när du vill. På samma sätt kan du nedgradera abonnemanget. Chili mobilt bredband passar dig som vill surfa fritt och mycket i städer och större orter. Täckningen, i 3:s nät, kan vara mindre bra på landsbygden. Genom att priset går att få ned så pass mycket, väljer vi att utse Chili till billigaste mobila bredbandet.

För dig som söker ett flixibelt bredband kan vi rekommendera Chili Mobilt Bredband som vi utsett till "billigaste bredbandet utan bindningstid". Vi jämförde priserna bland flera olika aktörer som även inte hade någon bindningstid. Dessutom la vi till ett par parametrar i vår jämförelse såsom bra uppkopplingshastighet och hög täckning vilket Chilis mobilbredband lyckades väl på.

Egenskaper

 • Median-pris: 287 kr/mån*
 • Hastighet: 50-fri Mbit/s
 • Startavgift: 0 kr
 • Bindningstid: 0 mån

Fördelar

 • *Tipsa vänner och få rabatt/mån
 • Viaplay kostnadsfritt i 3 mån
 • Fritt byte av abonnemangsform

Nackdelar

 • Täckningen och internethastigheten kan variera kraftigt om man bor ute på landet

Omdöme

Flexibelt mobilbredband helt utan bindningstid som erbjuder flera olika lösningar.
Alla bedömningskriterier
Hastighet:
Betyg 4.5/5
4,5/5
Månadskostnad:
Betyg 4.5/5
4,5/5
Upptid:
Betyg 4.5/5
4,5/5
Avgifter & Bindningstid:
Betyg 4.9/5
4,9/5
Kundtjänst:
Betyg 4.4/5
4,4/5
Totalt:
Betyg 4,6/5
4,6/5

3. Telenor Bredband- Billigaste utan fiber

Telenor Bredband - Billigaste utan fiber
Betyg 4,5/5
Betyg 4,5/5
Ansök nu
köp
(Telenors hemsida)

Det är inte alla som har möjlighet att installera bredband via fiber hemma. Det kan handla om en sommarstuga eller att man har en husbil som man bor i under delar av året. Då finns istället möjlighet att skaffa bredband via mobilnätet. Telenor erbjuder obegränsad snabb surf med 5G-utrustning, så kallad Fixed Wireless Access eller FWA. När du beställer mobilt bredband från Telenor kan du bland annat välja att få en utomhusmottagare som enkelt installeras på utsidan av huset. Detta för att säkerställa bästa möjliga surfupplevelse. Bredbandet har en teoretisk maxhastighet på 800 Mbit/s. En mer trolig hastighet brukar vara mellan 10-40 Mbit/s ned, och mellan 5-20 Mbit/s upp.

Priset ligger på 1399 kronor efter RUT-avdrag. I det ingår installation av en utomhusmottagare samt inkoppling till en Wi-Fi-router. Inkluderat i priset är väggfäste samt LAN-kabel. Även en Google Nest Wifi ingår i priset.

Vi utsåg Telenors bredband till det "billigaste bredbandet utan fiber". Vi baserar det på en prisjämförelse som gjorts bland flera olika aktörer som erbjuder fiberfritt bredband. Vi valde dock att utesluta de mindre mobila bredbandsoperatörerna och riktade in oss mot mer stabila uppkopplingar och där var Telenors bredbandsalternativ både prisvärda och stabila.

Egenskaper

 • Median-pris: 369 kr/mån
 • Hastighet: 100-1 000 Mbit/s
 • Startavgift: 0 kr
 • Bindningstid: 0 mån

Fördelar

 • WiFi-router ingår
 • Kort uppsägningstid
 • Få upp till 100 kr/mån i samlingsrabatt

Nackdelar

 • Något högt pris

Omdöme

Snabbt 5G-nät via mobilnätet för dig som vill ha bredband utan fiber.
Alla bedömningskriterier
Hastighet:
Betyg 4.6/5
4,6/5
Månadskostnad:
Betyg 4.8/5
4,8/5
Upptid:
Betyg 4.5/5
4,5/5
Avgifter & Bindningstid:
Betyg 4.6/5
4,6/5
Kundtjänst:
Betyg 4.3/5
4,3/5
Totalt:
Betyg 4,5/5
4,5/5

4. Boxer Bredband- Billigaste med router

Boxer Bredband - Billigaste med router
Betyg 4,4/5
Betyg 4,4/5
Ansök nu
köp
(Boxer bredbands hemsida)

Boxer erbjuder två bredbandspaket som är bland de mer prisvärda vi har sett på den svenska marknaden. Bredband100 är främst till för streaming, surf och TV och ger dig som kund 50 - 100 Mbit/s i nedströmshastighet. Paketet har inga startavgifter eller någon bindningstid. Bredband 250 är till för dig som utöver surfningen även vill spela online och kanske samtidigt streama. Nedströmshastighetet ligger på 100 - 250 Mbit/s och uppströmshastigheten på 50 - 100 Mbit/s. Även här ingår inga startavgifter, och paketet har heller ingen bindningstid.

Priset för Boxers två bredbandspaket är beroende på vilket stadsnät du tillhör. Om du ska flytta eller byta leverantör går det att beställa tjänsten idag men vänta med att aktivera den i upp till tre månader. Du betalar ingenting förrän själva tjänsten har levererats.

Boxer bredband utsågs till det "billigaste bredbandet med router". Utöver prisjämförelsen där de presterade bäst valde vi även att se över kvaliteten på den router som erbjöds samt täckningskartan. Här presterade Boxer bra på samtliga punkter.

Egenskaper

 • Median-pris: 282 kr/mån
 • Hastighet: 10-250 Mbit/s
 • Startavgift: 0 kr
 • Bindningstid: 0 mån

Fördelar

 • Upp till halva priset i 6 mån
 • Förmånliga priser
 • Säkerhetspaket som tillval

Nackdelar

 • Finns endast 2 hastigheter att välja mellan

Omdöme

Prisvärt och stabilt bredbandsalternativ som erbjuder en rejäl rabatt under de första 6 månaderna helt utan bindningstid.
Alla bedömningskriterier
Hastighet:
Betyg 4.7/5
4,7/5
Månadskostnad:
Betyg 4.5/5
4,5/5
Upptid:
Betyg 4.7/5
4,7/5
Avgifter & Bindningstid:
Betyg 4.3/5
4,3/5
Kundtjänst:
Betyg 4.3/5
4,3/5
Totalt:
Betyg 4,4/5
4,4/5

5. Tele2 Bredband- Billigaste för studenter

Tele2 Bredband - Billigaste för studenter
Betyg 4,3/5
Betyg 4,3/5
Ansök nu
köp
(Tele2s hemsida)

Som student bör man leta efter ett prisvärt alternativ när det är dags att teckna nytt bredbandsavtal. På den svenska marknaden har Tele2 gjort sig kända för att erbjuda förmånliga priser för studenter som vill ha bredband. Du behöver inte betala några startavgifter, miljöavgifter eller fraktavgifter. Det finns heller ingen bindningstid på abonnemanget. För att kunna ta del av företagets bredbandserbjudande behöver du vara Mecenat-medlem och bo på en adress som har åtkomst till Tele2:s bredbandstjänster.

Mecenatkortet ger dig upp till 40 procent i rabatt på bredband från Tele2. Hastigheterna börjar på 150 Mbit/s och går upp till 600 Mbit/s vilket även är den snabbaste trådlösa uppkopplingen enligt det oberoende testföretaget Excentis. Du kan välja själv när du ska starta tjänsten, upp till 90 dagar fram i tiden. Om du beställer bredband från Tele2 och nyttjar din studentrabatt ingår även routern WiFi Hub C2.

Av de studenterbjudande vi jämfört blev Tele2s studentbredband utsett till det "billigaste bredbandet för studenter". Vi gillar att priset är extra billigt under hela det första året som man använder tjänsten samt att det endast är 1 månads uppsägningstid.

Egenskaper

 • Median-pris: 382 kr/mån
 • Hastighet: 50-1 200 Mbit/s
 • Startavgift: 0 kr
 • Bindningstid: 0 mån

Fördelar

 • Första året med kampanj, ca 45 % rabatt
 • Blir Tele2-kund och få rabatter
 • Kombinera olika erbjudanden

Nackdelar

 • Man behöver lämna tillbaka routern om man säger upp bredbandet

Omdöme

Ta del av Tele2s studenterbjudande med förmånligt pris samt utan startavgifter.
Alla bedömningskriterier
Hastighet:
Betyg 4.3/5
4,3/5
Månadskostnad:
Betyg 4.7/5
4,7/5
Upptid:
Betyg 4.4/5
4,4/5
Avgifter & Bindningstid:
Betyg 4.3/5
4,3/5
Kundtjänst:
Betyg 4/5
4,0/5
Totalt:
Betyg 4,3/5
4,3/5

6. Hallon Mobilt Bredband- Billigaste till sommarstugan

Hallon Mobilt Bredband - Billigaste till sommarstugan
Betyg 4,3/5
Betyg 4,3/5
Ansök nu
köp
(Hallons hemsida)

Vill du ha ett prisvärt mobilt bredband som fungerar vid din sommarstuga kan Hallon mycket väl vara ditt bästa val. Man har inga bindningstider och det är lätt som kund att antingen öka surfen eller dra ner på surfen. Om du är en barnfamilj där barnen gärna kollar på sina favoritstreamare kanske man behöver lite mer surfmängd till exempel. Är man istället ett pensionärspar som nöjer sig med att scrolla igenom sociala medier och kolla mailen då och då kan man med fördel anpassa surfmängden därefter.

Med Hallon får du alltid ett fast pris. Du slipper krångliga fakturor och du surfar dessutom tryggt i Tres mobilnät. Tre är en mobiloperatör som under de senaste åren har satsat miljardbelopp på att bygga ut sitt nät. Skulle du mot förmodan ha dålig täckning på grund av exempelvis att ditt fritidshus befinner sig i en dal eller en skog, kan du enkelt säga upp abonnemanget.

Hallons mobila bredband utsågs till det "billigaste bredbandet till sommarstugan". Vi gillar att de har ett litet alternativ för de som endast använder bredbandet till enklare surf. Detta valet är dessutom oerhärt prisvärt. Vidare uppskattar vi valmöjligheten att välja större surfvolymer för den som exempelvis tittar en del på film och serier i sin sommarstuga.

Egenskaper

 • Median-pris: 239 kr/mån
 • Hastighet: 5-200 Mbit/s
 • Startavgift: 0 kr
 • Bindningstid: 0 mån

Fördelar

 • Få 50 % rabatt i 3 mån
 • Avsluta när du vill
 • Surfa i 3:s nät

Nackdelar

 • Sämre täckning på landsbygden i norra Sverige

Omdöme

Prispressat mobilbredband helt utan bindningstid som funkar utmärkt vid sommarstugan.
Alla bedömningskriterier
Hastighet:
Betyg 4.1/5
4,1/5
Månadskostnad:
Betyg 4.8/5
4,8/5
Upptid:
Betyg 4.1/5
4,1/5
Avgifter & Bindningstid:
Betyg 4.8/5
4,8/5
Kundtjänst:
Betyg 4.2/5
4,2/5
Totalt:
Betyg 4,3/5
4,3/5
Så hittar du bästa Bredband

Vad är viktigt att tänka på när jag väljer bredband?

Ditt val av bredband kommer att vara mycket beroende av var du bor någonstans. Vissa leverantörer erbjuder inte sitt utbud på alla orter och priserna varierar beroende på vilket nät som finns där du bor. Innan du bestämmer dig för ett bredband bör du alltså jämföra olika leverantörer, för att se vilket som är billigast för just dig.

Först och främst måste du bestämma vilken hastighet du behöver. Försök att bedöma hur dina surfvanor ser ut. Om du spelar över nätet eller streamar mycket video, kommer det att krävas en högre surfhastighet för att allt ska flyta på. I tabellen nedan kan du se ungefär vad olika hastigheter räcker till:

Hastighet i Mbit/s

Internetvanor

Uppkopplade enheter samtidigt

Personer i hushållet

10

Besöka webbsidor, musik online

1-2 personer

100

Video, spel, musik, nedladdning

Begränsat

Cirka 2 personer

250

Video, spel, musik, nedladdning

1-3 för spel online

1-5 personer

500

Video, spel, musik, nedladdning

2-5 för spel online

1-7 personer

1000

Video, spel, musik, nedladdning

Större antal samtidigt utan problem

1-10 personer

 

När du kommit fram till vilken hastighet du behöver finns det ett antal andra punkter som är bra att kolla upp:

 • Leverantörer kopplade till fastigheten

  De flesta fastigheter har ett visst antal leverantörer kopplade till sig. Innan du väljer bredband bör du alltså titta vilka leverantörer just din fastighet erbjuder. Du kan enkelt söka på respektive leverantörs hemsida och se om de erbjuder din fastighet bredband.

 • Bindningstid

  Flera aktörer har ingen bindningstid, vilket innebär att du lätt kan byta leverantör. Fördelen med att ha en bindningstid kan dock vara att du blir erbjuden ett lägre pris eller andra förmåner.

 • Startavgift

  Vissa leverantörer har en startavgift för bredbandet. Undersök hur hög den är innan du tecknar ett avtal.

 • Router

  Om du behöver en router, erbjuder flera bredbandsleverantörer dig ett lån av någon router-modell. Denna brukar ingå i priset, men extra avgifter kan tillkomma. Se vad som gäller för varje erbjudande. 

 • Kundtjänst

  Om du vill få tillgång till en tillgänglig kundtjänst och telefonsupport, kan du i vissa fall behöva välja någon av de dyrare leverantörerna. De billigaste bredbanden kan sakna telefonsupport.  

 • Kombinera erbjudanden

  Genom att kombinera olika tjänster och erbjudanden från en och samma leverantör, kan du få ned månadskostnaden, eller få andra fördelar. Undersök vilka leverantörer som erbjuder samlingsrabatter för exempelvis bredband, telefoni och TV.

 • Mobilt bredband

  Den som behöver flexibilitet, framför stabilitet, kan välja mobilt bredband istället för fast. Det du kan behöva göra avkall på, i vissa fall, är hastigheten och kontinuiteten i din uppkoppling.
Se alla produkter

Jämför de bästa bredbanden i testet

Bredband Median-pris Hastighet Startavgift Bindningstid Totalbetyg Pris
Ownit Bredband 265 kr/mån 10-1 000 Mbit/s 0 kr Varierar Betyg 4,8 / 5
4,8 / 5
Pris från
0 kr
Chili Mobilt Bredband 287 kr/mån* 50-fri Mbit/s 0 kr 0 mån Betyg 4,6 / 5
4,6 / 5
Pris från
0 kr
Telenor Bredband 369 kr/mån 100-1 000 Mbit/s 0 kr 0 mån Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Pris från
0 kr
Boxer Bredband 282 kr/mån 10-250 Mbit/s 0 kr 0 mån Betyg 4,4 / 5
4,4 / 5
Pris från
0 kr
Tele2 Bredband 382 kr/mån 50-1 200 Mbit/s 0 kr 0 mån Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Pris från
0 kr
Hallon Mobilt Bredband 239 kr/mån 5-200 Mbit/s 0 kr 0 mån Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Pris från
0 kr
bredband test

Så gjorde vi testet

Det finns tyvärr ingen superleverantör av bredband som har den bästa lösningen för alla situationer. Beroende på bland annat var du bor och hur dina surfvanor ser ut kommer det billigaste alternativet för dig att variera. För att göra det lite enklare har vi här tagit fram billigaste bredbandet i flera olika kategorier. Det gör att du lätt hittar bästa lösningen för just dig.

För att avgöra vilket bredband som är billigast i varje kategori har vi tagit fram en lista med punkter som är särskilt vikiga när det kommer till just bredband.

 • Hastighet
 • Månadskostnad
 • Upptid
 • Avgifter & Bindningstider
 • Kundtjänst

Varje bredband har sedan betygsatts på varje punkt och vi presenterar här bredbanden med högsta betyget med extra stort fokus på priset.

 

 

Frågor och svar om bredband

När börjar min nya bredbandsuppkoppling att fungera?

Du väljer själv ett startdatum för ditt nya bredband. Tänk på att handläggningstid kan tillkomma för bland annat en kreditupplysning. Det säkraste är att välja ett startdatum som överlappar med din gamla leverantör. På detta sätt undviker du avbrott.

Går det att teckna ett bredbandsavtal med betalningsanmärkningar?

Vanligtvis går det inte att teckna ett avtal för bredband om man har betalningsanmärkningar. Bredbandsleverantörerna begär en kreditupplysning på den person som står på avtalet. Finns det då betalningsanmärkningar indikerar det att personen i fråga har en nedsatt förmåga att betala, vilket kan förhindra chanserna att teckna ett avtal om bredband. 

Går det ta reda på hur snabbt bredbandet är?

Bredbandets hastighet beror på ett flertal faktorer, bland annat på vilken typ av bredband man har. Vill man ha reda på hur snabbt bredbandet är, är det enklast att surfa in på webbsidan Bredbandskollen och följa instruktionerna. Då får man reda på hur många Mbit/s ned- och uppladdningen tar, samt hur lång svarstiden är. 

Hur mycket kostar ett bredband?

Priserna på olika bredband varierar mellan olika operatörer. Nedan kan du se vilka de billigaste och dyraste operatörerna är. Siffrorna är hämtade från Post och Telestyrelsens prisrapport. Priserna är medianpriserna över landet år 2019 för ett bredbandsabonnemang på 100 Mbit/s (10 Mbit/s uppladdning). Det vanligaste bredbandsabonnemanget hade ett medianpris på 270 kr per månad.

De tre billigaste bredbanden

 • Bredband2: 250 kr/mån
 • A3: 254 kr/mån
 • Bahnhof: 263 kr/mån

Även bredbandsoperatören Ownit ligger lågt i pris, medianpriset är 265 kr/mån. Bolaget har dessutom mycket goda omdömen och en snabb uppkoppling.

De tre dyraste bredbanden

 • ComHem: 391 kr/mån
 • Telenor: 369 kr/mån
 • Net at Once: 285 kr/mån

Om du vill få ned priset på ditt bredband och du bor i till exempel en bostadsrättsförening, kan du försöka se till så att föreningen ingår i ett gruppanslutningsavtal. Detta innebär att flera hushåll i samma förening ansluter sig till samma operatör.

Hur byter jag bredband?

När du ska byta till det billigaste bredbandet är det värt att tänka på att det bara är du som kan avsluta ditt nuvarande bredband. Ditt nya bredband aktiveras när det gamla abonnemanget avslutas. Du bör alltså se till att övergången till den nya operatören är enkel och inte överlappar med det befintliga bredbandet.

 

 • Kontrollera din bindningstid och uppsägningstid
 • Säg upp ditt nuvarande avtal
 • Välj startdatum på det nya bredbandet

Om du ska flytta till en ny adress bör du vara medveten om att operatörerna skiljer sig åt från olika städer och regioner. Stadsnäten samarbetar till exempel med olika leverantörer.

Varför lita på Crediwizz?

Crediwizz.se är en oberoende jämförelsetjänst som recenserar och jämför produkter och tjänster inom ekonomi. Tjänsten kostar ingenting för dig som konsument och finansieras genom affiliate-program.

Innehållet på denna sida ska inte betraktas som finansiell rådgiving.

Läs mer om Crediwizz

Senast uppdaterad: 12 oktober 2022
Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
11 röster, Genomsnitt: 4.5 / 5