Vilken är den bästa kontokrediten?

Söker du ett flexibelt buffertkonto har du hamnat rätt. Ta del av våra recensioner över de mest populära kontokrediterna 2023.

Är du i behov av en flexibel buffert? I sådana fall kan en kontokredit vara ett användbart alternativ. Du betalar endast ränta för de pengar du utnyttjar och utbetalningarna är snabba. För att hjälpa dig att välja rätt och bästa kontokredit, har vi sammanställt de 8 främsta aktörerna på marknaden. Du kan lätt sortera och jämföra de olika långivarna med våra verktyg och på så vis hitta precis den kontokredit du är ute efter.

Bland de populäraste företagen just nu hittar vi Northmill Bank. Detta är också den bästa kontokrediten.

Så hittar du bästa Kontokredit

Vad är viktigt att tänka på när jag väljer kontokredit?

När du ska välja den kontokredit som är bäst för dig bör du ha några delar i åtanke, som kan komma att påverka ditt beslut och val. Den viktigaste delen handlar förmodligen om hur du kommer att använda din kredit. Om du använder den med förnuft, minskar du också risken för att eventuellt hamna på ekonomiskt obestånd. En kontokredit ska vara ett hjälpmedel för att få en flexibel ekonomi.

Nedan har vi listat de viktigaste punkterna som hjälper dig att välja bästa kontokredit.

 • bank 3

  Bank eller låneföretag

  Beroende på om du väljer att skaffa en kontokredit från en bank eller ett låneföretag, kan villkoren komma att variera. Kontokrediter från banker kommer ofta med en lägre ränta, men handläggningstiden kan vara lång och betalningsanmärkningar accepteras inte. Kreditupplysningen som tas kommer ofta att vara via UC, vilket kan påverka din kreditvärdighet. Om du har en svagare ekonomi, men ändå behöver en kontokredit, kan det vara värt att vända sig till ett låneföretag istället.
 • tax 1

  Effektiv ränta

  Den effektiva räntan är räntan inklusive olika avgifter. Denna blir ett mer rättvisande mått på vad du faktiskt kommer att betala för din kredit, än endast räntan. När du ska välja kontokredit bör du vara uppmärksam på vad som ingår i den effektiva räntan. Hur stor är till exempel uppläggningsavgiften och hur hög är räntan?
 • positive vote

  Beviljandegrad

  Kontokrediter som är lätta att få beviljade är ofta något dyrare när det kommer till den effektiva räntan. Detta behöver inte vara någon nackdel, utan det handlar snarare om att enkelheten med krediten kostar lite extra. Välj den kontokredit som passar dig bäst, efter dina behov.
 • pay

  Utbetalning

  Flera företag och vissa banker har utbetalning både helger, kvällar och utbetalningen sker ofta direkt. Om du är i behov av en snabb kontokredit är det en fördel att välja det smidigaste alternativet, som ger dig tillgång till pengar på en gång. Även här kan räntan i vissa fall vara högre, än om du väljer en kontokredit från en traditionell bank.
 • feedback

  Omdömen

  Vissa långivare har bättre omdömen än andra. Ett företag, eller en bank, med gott omdöme från kunderna kan vara värt att välja, även om krediten skulle vara dyrare. Det kan kosta mer i längden att välja en aktör med dåligt rykte. Till exempel kan problem som eventuellt uppstår ta längre tid att lösa och lånet kan på så vis bli mer kostsamt.
 • pay 1

  Swish

  Flera låneföretag erbjuder möjligheten att använda Swish som betalningsmetod när du vill använda dina pengar. Detta är ett smidigt alternativ som gör kontokrediten ännu mer användbar.
 • salary 2

  Inkomstkrav

  Innan du skaffar en kontokredit bör du undersöka vilken inkomst som krävs. Vissa företag eller banker har individuella krav, andra har årsbeloppsgränser. Vanliga gränser kan då vara att du behöver en årsinkomst på 120 000 kr eller 150 000 kr. Din inkomst kommer också att ha en inverkan på hur stor kontokredit du kan få.
 • information 5

  Kreditupplysning

  Innan du får en kontokredit beviljad kommer det att tas någon form av kreditupplysning på dig. Vissa företag erbjuder dig dock en kontokredit även om du har betalningsanmärkningar. Räntan kommer då att vara högre. En kreditupplysning via UC kan påverka din kreditvärdighet mer än om den tas via till exempel Creditsafe eller Bisnode.

Att skaffa en kontokredit är ett mycket smidigt sätt att få stor flexibilitet i privatekonomin. Genom att du endast betalar ränta för det belopp du faktiskt utnyttjar, håller det nere kostnaderna för lånet. Det viktigaste när du ska välja den kontokredit som är bäst för dig är räntan. Här är det dock inte endast den rörliga räntesatsen som är av betydelse, utan snarare den effektiva räntan. Denna inkluderar sådant som uppläggningsavgifter och eventuella aviavgifter.

Hur får jag enklare kontokrediten beviljad?

Om du har svårt att få en kontokredit beviljad, finns det olika sätt att förbättra dina möjligheter:

 • Sänk ditt låneanspråk: Om du lånar en mindre summa pengar, går det oftast lättare att få lånet beviljat.

 • Förbättra din kreditvärdighet: Betala av lån som släpar efter och förbättra din privatekonomiska situation överlag. Detta är ett par sätt som kan bana väg för en bättre kreditvärdighet.

 • Se över din privatekonomi: Gör en budget för din ekonomi och se över dina utgifter. På så sätt kan du lättare hantera dina lån och du kommer att få en mer välfungerande privatekonomi och vardag.

 • Skaffa en högre inkomst: Det går att dryga ut sin inkomst genom att öka sina intäkter. Skaffa ett extrajobb eller arbeta flera timmar. Försök alltså att hitta sätt att dryga ut lönen, eller inkomsten.

Kom alltid ihåg att lån behöver betalas tillbaka. Du ska inte ta fler kontokrediter, eller andra lån, än du klarar av. Detta ligger varken i långivarens eller ditt eget intresse.

Våra 8 bästa kontokrediter (december 2023)

 1. Bäst överlag: Northmill Bank
 2. Bäst kundtjänst: Ferratum
 3. Bästa kontokredit 20000 utan UC: Brixo
 4. Bäst kontokredit till swedbank: Lumify
 5. Bäst med snabb utbetalning: Mobillån
 6. Bäst räntemöjlighet: Avida Finans
 7. Bästa med bisnode: Flexkontot
 8. Bästa med creditsafe: GF Money SE

1. Northmill Bank- Bäst överlag

Northmill Bank - Bäst överlag
Betyg 4,8/5
Betyg 4,8/5
Ansök nu
köp
på Northmills hemsida
Sammanfattning: Det främsta valet för dig som söker en seriös kontokredit med relativt låga räntor.
Lånebelopp (SEK)
1 000-50 000
Ränta från
12.90 %
Min. ålder
18 år
Löptid
5-72 mån

Vi har utsett Northmill Bank till den "bästa kontokrediten". Detta baserar vi framför allt på deras låga ränta i förhållande till de andra aktörerna. Vi gillar även att de har ett flexibelt avbetalningssystem och de mycket smidiga utbetalningarna till de svenska storbankerna där du vanligtvis ser pengarna på ditt konto samma dag. 

Fördelar
 • Inkomstkrav: Bedöms individuellt
 • Kundtjänst alla dagar i veckan
Nackdelar
 • Undvik dessa om du inte vill ha fler UC-upplysningar
Alla bedömningskriterier
Beviljandegrad:
Betyg 4.8/5
4,8/5
Räntor & avgifter:
Betyg 5/5
5,0/5
Ansökningsprocess:
Betyg 4.6/5
4,6/5
Utbetalningstid:
Betyg 4.9/5
4,9/5
Kundservice:
Betyg 4.8/5
4,8/5
Helhetsbetyg:
Betyg 4,8/5
4,8/5

En kontokredit från Northmill Bank ger dig fler friheter och ökade ekonomiska möjligheter till en låg ränta. Tack vare att den effektiva räntan börjar på mycket konkurrenskraftiga 6,7 % och sätts individuellt, går det att få en jämförelsevis billig buffert på ett smidigt sätt. All hantering av kontokrediten sköts direkt i mobilen, via appen, och du kan välja din månadsåterbetalning själv.

De delar vi speciellt gillar med Northmills kontokredit är den snabba utbetalningen och den krångelfria hanteringen av lånet. Bemötande av bankens kundservice drar också upp betyget. Den enda nackdelen vi upplevde fanns var att Northmill tar en kreditupplysning via UC.

Betygen som Northmill får på Trustpilot är höga, hela 4,8/5 baserat på drygt 700 omdömen.

2. Ferratum- Bäst kundtjänst

Ferratum - Bäst kundtjänst
Betyg 4,7/5
Betyg 4,7/5
Ansök nu
köp
på Ferratums hemsida
Sammanfattning: Välkänd aktör med snabb kundtjänst som även utger privatlån.
Lånebelopp (SEK)
1 000-45 000
Ränta från
39.60 %
Min. ålder
22 år
Löptid
4-46 mån

Vi gav Ferratum utmärkelsen "kontokrediten med bäst kundtjänsten" då tillgängligheten är bland den högsta på marknaden. Dessutom är svarstiderna liksom handläggningstiderna mycket snabba. Vi uppskattar även att de väljer att ta kreditupplysning via creditsafe.

Fördelar
 • Inkomstkrav: 144 000 kr/år
 • Kreditupplysning via Creditsafe
 • Kundtjänst alla dagar i veckan
Nackdelar
 • Högre minimiålder än andra aktörer för att kunna ansöka
Alla bedömningskriterier
Beviljandegrad:
Betyg 4.9/5
4,9/5
Räntor & avgifter:
Betyg 4.3/5
4,3/5
Ansökningsprocess:
Betyg 4.5/5
4,5/5
Utbetalningstid:
Betyg 4.7/5
4,7/5
Kundservice:
Betyg 5/5
5,0/5
Helhetsbetyg:
Betyg 4,7/5
4,7/5

Väletablerade Ferratum Bank har funnits sedan 2005 och erbjuder bland annat en trygg och flexibel kontokredit. För att ta del av krediten ansöker du på Ferratums hemsida i tre snabba steg. Kreditupplysningen tas via Creditsafe och när du är godkänd skickas pengarna till kontot på en gång.

Av de aktörer som vi jämfört, sticker Ferratum ut tack vare en suverän kundtjänst. Svars- och handläggningstiderna är korta och bemötandet är mycket vänligt. Positivt är också att det inte tillkommer någon uttagsavgift eller uppläggningsavgift. Däremot är den effektiva årsräntan relativt hög, 47,64 %, och minimiåldern för att ansöka är 21 år. Minimiåldern borgar dock för att banken är seriös.

På Trustpilot är omdömena om Ferratum något blandande, men 65 % ger banken betyget ”Utmärkt”.

3. Brixo- Bästa kontokredit 20000 utan UC

Brixo - Bästa kontokredit 20000 utan UC
Betyg 4,7/5
Betyg 4,7/5
Ansök nu
köp
på Brixos hemsida
Sammanfattning: Snabb ansökningsprocess när du letar kontokredit upp till 30000 utan UC.
Lånebelopp (SEK)
3 000-30 000
Ränta från
25.95 %
Min. ålder
18 år
Löptid
1-180 mån

Brixo blev utsedda av oss till den "bästa kontokrediten utan UC för belopp på 20000 kronor". Vi gillar den snabba handläggningstiden samt att ränta är relativt låg jämfört med flera andra aktörer.

Fördelar
 • Inkomstkrav: 150 000 kr/år
 • Kreditupplysning via Bisnode
 • Kundtjänst alla vardagar
Nackdelar
 • Bland de högsta inkomstkraven av de vi jämförde
Alla bedömningskriterier
Beviljandegrad:
Betyg 4.5/5
4,5/5
Räntor & avgifter:
Betyg 4.8/5
4,8/5
Ansökningsprocess:
Betyg 5/5
5,0/5
Utbetalningstid:
Betyg 4.8/5
4,8/5
Kundservice:
Betyg 4.7/5
4,7/5
Helhetsbetyg:
Betyg 4,7/5
4,7/5

Om du som privatperson behöver en kontokredit för något större belopp, passar Brixo perfekt. Anledningen till detta är att ansökningsprocessen är extra snabb och enkel, med en hög beviljandegrad, och det tillkommer inga uppläggnings- eller aviavgifter. Brixo tar heller ingen kreditupplysning via UC och återbetalningen av krediten sker effektivt med autogiro.

Vi uppskattar den genomtänka ansökningsprocessen, på samma sätt som vi gillar den ganska låga effektiva räntan på 29,3 %. Även den omedelbara utbetalningen är ett plus, där du har pengarna som snabbast redan samma dag. Två minus för Brixos del är det relativt höga inkomstkravet och en högre delbetalning på minst 500 kr per månad.

För Brixos del är recensionerna på Trustpilot överväldigande positiva. Av de cirka 950 omdömena ger 77 % av dem Brixo betyget ”Utmärkt”.

4. Lumify- Bäst kontokredit till swedbank

Lumify - Bäst kontokredit till swedbank
Betyg 4,6/5
Betyg 4,6/5
Ansök nu
köp
på Lumifys hemsida
Sammanfattning: Smidig kredit som betalar ut pengar till exempelvis Swedbank och SEB på cirka 15 minuter efter godkänd ansökan.
Lånebelopp (SEK)
2 000-20 000
Ränta från
39.50 %
Min. ålder
18 år
Löptid
1-12 mån

Vi utsåg Lumify till den "bästa kontokrediten mot Swedbank" med motiveringen att deras utbetalningar mot banken, efter att kontokrediten blivit beviljad, sker blixtsnabbt. Dessutom gillar vi att de har snabba utbetalningar mot andra banker också, som exempelvis SEB.

Fördelar
 • Inkomstkrav: 0 kr/år
 • Kreditupplysning via Creditsafe
 • Kundtjänst alla vardagar
Nackdelar
 • Lägst maxkredit av de aktörer vi jämförde
Alla bedömningskriterier
Beviljandegrad:
Betyg 4.8/5
4,8/5
Räntor & avgifter:
Betyg 4.3/5
4,3/5
Ansökningsprocess:
Betyg 4.9/5
4,9/5
Utbetalningstid:
Betyg 4.7/5
4,7/5
Kundservice:
Betyg 4.3/5
4,3/5
Helhetsbetyg:
Betyg 4,6/5
4,6/5

Lumify, som ägs av Luma Finans AB, erbjuder förmånliga lånevillkor för alla nya kunder. Detta innebär att du inte betalar någon uppläggningsavgift och du slipper dessutom ränta för lån upp till 12 000 kr. Utbetalningen av krediten sker alla dagar i veckan, under hela dygnet, och är mycket snabb. Räntan som kontokrediten har ligger på 40,25 % och återbetalningen av lånet sköter du via hemsidan.

Av de kontokrediter som är lättast att få ligger Lumify i topp. Beviljandegraden är hög och man tar endast en kreditupplysning via Creditsafe. Du behöver dock vara noggrann med att betala tillbaka pengarna i tid för att undvika flera påminnelser av företaget.

På Trustpilot har Lumify lägre omdömen. De flesta kretsar kring att man inte betalat av sitt lån i tid och fått påbackning.

5. Mobillån- Bäst med snabb utbetalning

Mobillån - Bäst med snabb utbetalning
Betyg 4,5/5
Betyg 4,5/5
Ansök nu
köp
på Mobillåns hemsida
Sammanfattning: Snabba och smidiga ansökningar vars kreditupplysning görs via bisnode.
Lånebelopp (SEK)
1 000-30 000
Ränta från
39.0 %
Min. ålder
20 år
Löptid
1-72 mån

Vi valde att utse Mobillån till "bästa kontokrediten med snabb utbetalning". Detta efter att ha jämfört utbetalningshastigheterna mellan kontokrediterna. Det som mobillån stack ut med var att de hade snabba utbetalningar till samtliga banker vi testade att skicka pengarna till. Vi gillar även att man kan välja korta löptider om man snabbt vill betala tillbaka lånet.

Fördelar
 • Inkomstkrav: 150 000 kr/år
 • Kreditupplysning via Bisnode
Nackdelar
 • Ingen kundtjänst på söndagar
Alla bedömningskriterier
Beviljandegrad:
Betyg 4.2/5
4,2/5
Räntor & avgifter:
Betyg 4.7/5
4,7/5
Ansökningsprocess:
Betyg 4.4/5
4,4/5
Utbetalningstid:
Betyg 4.9/5
4,9/5
Kundservice:
Betyg 4.6/5
4,6/5
Helhetsbetyg:
Betyg 4,5/5
4,5/5

En kontokredit från Mobillån ger dig både flexibilitet och snabba pengar. Utbetalningarna som företaget gör är nämligen bland de snabbaste i vår jämförelse. När du ansöker om krediten gör du detta i några korta steg och en kreditupplysning tas endast av Bisnode. Kreditgränsen går sedan successivt att höja upp till 60 000 kr. Återbetalningen är anpassningsbar och du kan själv styra över hur mycket du vill betala tillbaka varje månad.

Det vi ser som fördelar med Mobillån är att appen är lättanvänd, utbetalningarna snabba och att det går relativt lätt att få en högre kreditgräns. Den effektiva räntan är dock relativt hög och landar på 65,83 %.

Trustpilot-omdömena är mycket få och ger Mobillån låga betyg överlag.

6. Avida Finans- Bäst räntemöjlighet

Avida Finans - Bäst räntemöjlighet
Betyg 4,4/5
Betyg 4,4/5
Ansök nu
köp
på Avidas hemsida
Sammanfattning: Smidig och flexibel ansökan med hög maxkredit och stor variation på löptider.
Lånebelopp (SEK)
10 000-150 000
Ränta från
5.95-21.95 %
Min. ålder
20 år
Löptid
12-180 mån

Vi utsåg Avida Finans till "kontokredit med bäst räntepåverkan". Detta grundar sig i att deras räntor varierar kraftigt baserat på varje individs ekonomiska utrymme. Har du en bra ekonomisk stabilitet kommer du även att kunna få tillgång till mycket låga räntor i förhållande till andra kontokrediter på marknaden. För dig som har en svagare ekonomi finns fortfarande möjligheter att få ganska bra räntor.

Fördelar
 • Inkomstkrav: 150 000 kr/år
 • Kreditupplysning via UC
Nackdelar
 • Högre ränta om du har en betalningsanmärkning
Alla bedömningskriterier
Beviljandegrad:
Betyg 4.1/5
4,1/5
Räntor & avgifter:
Betyg 4.6/5
4,6/5
Ansökningsprocess:
Betyg 4.3/5
4,3/5
Utbetalningstid:
Betyg 4.3/5
4,3/5
Kundservice:
Betyg 4.4/5
4,4/5
Helhetsbetyg:
Betyg 4,4/5
4,4/5

7. Flexkontot- Bästa med bisnode

Flexkontot - Bästa med bisnode
Betyg 4,3/5
Betyg 4,3/5
Ansök nu
köp
på Flexkontots hemsida
Sammanfattning: Ett alternativ som använder sig av bisnode istället för UC vid kreditupplysningar.
Lånebelopp (SEK)
3 000-30 000
Ränta från
39.48 %
Min. ålder
18 år
Löptid
1-180 mån

Vi har gett Flexkontot utmärkelsen den "bästa kontokrediten med bisnodesupplysning". Vi gillar att kontot ger dig stora möjligheter att variera din betalningshastighet på din kredit. Vi gillar även att de har kundtjänsten öppen under samtliga vardagar.

Fördelar
 • Inkomstkrav: 120 000 kr/år
 • Kreditupplysning via Bisnode
 • Kundtjänst alla vardagar
Nackdelar
 • Hemsidan känns föråldrad och undermålig
Alla bedömningskriterier
Beviljandegrad:
Betyg 4.3/5
4,3/5
Räntor & avgifter:
Betyg 4.1/5
4,1/5
Ansökningsprocess:
Betyg 4.3/5
4,3/5
Utbetalningstid:
Betyg 4.4/5
4,4/5
Kundservice:
Betyg 4.2/5
4,2/5
Helhetsbetyg:
Betyg 4,3/5
4,3/5

Om du är ute efter en kontokredit som använder sig av Bisnode för kreditupplysningen, så är Flexkontot vår favorit. Denna aktör har en hög beviljandegrad, en enkel ansökningsprocess och du slipper dessutom UC. Du sköter dina ärenden på hemsidan som är överskådlig, men känns aningen föråldrad i sin design.

Det vi uppskattar med Flexkontot är det låga inkomstkravet, en trevlig och medgörlig kundservice och en okomplicerad återbetalning. Företaget accepterar också betalningsanmärkningar. Jämfört med vissa andra låneföretag är dock den effektiva räntan relativt hög, den ligger på 69,3 %.

Av de omdömen vi gått igenom på Trustpilot, är så gott som samtliga positiva till Flexkotot. Betyget ligger också på 4,5/5 av knappt 750 recensioner.

8. GF Money SE- Bästa med creditsafe

GF Money SE - Bästa med creditsafe
Betyg 4,3/5
Betyg 4,3/5
Ansök nu
köp
på GF Moneys hemsida
Sammanfattning: Bra val för dig som söker ett alternativ som inte använder sig av UC samt har relativt lågt inkomstkrav.
Lånebelopp (SEK)
1 000-30 000
Ränta från
39.80 %
Min. ålder
18 år
Löptid
0-999 mån

Vi har valt att utse GF Money till den "bästa kontokrediten med creditsafe". Vi motiverar det med att det är ett bra alternativ för dig som har en lägre inkomst och inte vill ta med upplysningar från UC. Vidare uppskattar vi deras direktutbetalningar till bland annat Nordea, Handelsbanken och Danske Bank.

Fördelar
 • Inkomstkrav: 50 000 kr/år
 • Kreditupplysning via Creditsafe
 • Kundtjänst alla vardagar
Nackdelar
 • Högst ränta bland de aktörer vi jämförde
Alla bedömningskriterier
Beviljandegrad:
Betyg 4.9/5
4,9/5
Räntor & avgifter:
Betyg 4.5/5
4,5/5
Ansökningsprocess:
Betyg 4.4/5
4,4/5
Utbetalningstid:
Betyg 4.3/5
4,3/5
Kundservice:
Betyg 4.1/5
4,1/5
Helhetsbetyg:
Betyg 4,3/5
4,3/5

Oavsett om du vill låna 1000 kr eller 30000 kr, så är GF Moneys kontokredit ett bra alternativ. Detta gäller i synnerhet om du vill undvika UC eftersom GF Money bara använder Creditsafe. När du väl har blivit beviljad en kredit, har du alltid tillgång till denna. Uttagen är snabba och du har eget inflytande över återbetalningen.

Som en kontokredit med mycket lågt inkomstkrav och hög beviljandegrad, är GF Money ett passande val för dig som kan ha svårt att få lån. Nackdelen är att den effektiva räntan är relativt hög, 58,91 %. Lägsta återbetalningen är dock endast 250 kr, vilket är lågt.

GF Money får blandade omdömen av kunderna. Det man är nöjd med är ansökningsprocessen och utbetalningen. Räntan anses däremot vara relativt hög.

Se alla produkter
Så valde vi ut de bästa kontokrediterna

Så gjorde vi testet

Att utse den bästa kontokrediten är inte det lättaste då svaret kommer att variera från person till person. Beroende på lånebelopp, hur snabbt du behöver pengarna, hur ofta du kommer utnytttja kontokrediten samt din kreditvärdighet kommer det bästa alternativet för dig att skilja sig. Vi har här istället valt att utse bästa kontokrediten i flera olika kategorier. Det gör att du enklare kan hitta rätt val för dig.

I vår jämförelse började vi med att välja ut ett 20-tal kontokrediter som utmärkte sig lite extra när det kommer till populariet, räntor och avgifter, utbetalningstid, beviljandegrad och omdömen från tidigare kunder. De har sedan alla granskats noggrant och därefter betygsatts på några punkter vi anser extra viktiga för just kontokrediter:

 • Beviljandegrad
 • Räntor och avgifter
 • Ansökningsprocessen
 • Kreditupplysning
 • Utbetalningstid
 • Kundservice

Betygen har sedan sammanställts och vi presenterar här kontokrediterna med högsta totalbetygen i varje kategori.


De 5 bästa kontokrediterna

Frågor och svar om kontokrediter

Vilken kontokredit är bäst?

Vilken kontokredit som är bäst för dig beror helt på hur din situation ser ut. Du måste först fråga dig hur mycket du behöver låna, hur länge du behöver låna pengarna, hur snabbt du behöver ha dem utbetalda samt hur din kreditvärdighet ser ut.

I vår jämförelse här utsåg vi Northmill Bank till bästa kontokrediten överlag. Det baserades på bland annat räntor och avgifter, beviljandegrad, ansökningsprocessen och utbetalningstid.

Vad är en kontokredit?

En kontokredit är ett lån som fungerar som en buffert för din redan befintliga ekonomi. Om krediten har beviljats kan du lättt använda dig av den när dina egna pengar har tagit slut. Krediterna skiljer sig åt beroende på om du ansöker hos en bank eller ett kreditbolag. De har dock gemensamt att de är flexibla och kan användas just när det passar dig. Tyvärr har de flesta kontokrediter höga räntor och andra avgifter och är sällan någon bra lösning i längden.

Kan jag ha flera kontokrediter?

Det går att ha fler än en kontokredit samtidigt. Detta är dock något vi avråder ifrån eftersom det lätt kan komma att påverka din ekonomi långsiktigt genom flera olika räntor och tillkommande avgifter. Har du redan maxat en kontokredit bör du noga tänka över din situation - ett lån till är sällan någon långsiktig lösning. Ta istället hjälp av någon för att på sikt försöka lösa dina lån.

Hur skaffar jag en kontokredit?

För att skaffa en kontokredit är det lättast att klicka på någon av länkarna till kreditgivarna och sedan följa respektive företags ansökningsprocess. Detta tar generellt sett mellan 5 och 10 minuter och du signerar allt med ditt Bank-ID.

De vanligaste stegen i din ansökan är följande:

 • Välj kreditgräns
 • Fyll i personuppgifter och kontaktuppgifter
 • Uppge dina bankkontouppgifter
 • Godkänn villkoren för kontokrediten
 • Svara på frågor om ditt hushåll
 • Svara på frågor om din privatekonomi
 • Signera avtalet
 • Pengarna utbetalas
När har jag nytta av en kontokredit?

Kontokrediter passar bäst när du vill ha en flexibel buffert. Det kan handla om att du helt plötsligt får oförutsedda utgifter, eller att dina egna pengar tar slut strax innan lönen sätts in på ditt konto.

Vid följande situationer kan en kontokredit vara bra:

 • När du har möjlighet att betala tillbaka relativt snabbt

 • Om du endast vill betala för den kredit som du använder

 • Som en snabbkredit som överlag går snabbt att få beviljad

 • Kan användas som ett "skyddsnät"
Vilka risker finns med kontokrediter?

Den största risken med kontokrediter handlar om hur du som låntagare använder dessa. Förutsatt att du inte hamnar efter med dina räntebetalningar och amorteringar, kommer en kontokredit inte att vara ett problem.

En fördel med kontokrediter är att dessa inte används förrän pengarna på ditt konto är slut. Dessutom betalar du bara ränta på de pengar som du faktiskt utnyttjar, inte på hela låneutrymmet. Detta håller nere kostnaden för dig och minskar på så vis även risken.

Jämför kontokrediter

Kontokredit Lånebelopp (SEK) Ränta från Min. ålder Löptid Totalbetyg Pris
Northmill Bank 1 000-50 000 12.90 % 18 år 5-72 mån Betyg 4,8 / 5
4,8 / 5
Pris från
0 kr
Ferratum 1 000-45 000 39.60 % 22 år 4-46 mån Betyg 4,7 / 5
4,7 / 5
Pris från
0 kr
Brixo 3 000-30 000 25.95 % 18 år 1-180 mån Betyg 4,7 / 5
4,7 / 5
Pris från
0 kr
Lumify 2 000-20 000 39.50 % 18 år 1-12 mån Betyg 4,6 / 5
4,6 / 5
Pris från
0 kr
Mobillån 1 000-30 000 39.0 % 20 år 1-72 mån Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Pris från
0 kr
Avida Finans 10 000-150 000 5.95-21.95 % 20 år 12-180 mån Betyg 4,4 / 5
4,4 / 5
Pris från
0 kr
Flexkontot 3 000-30 000 39.48 % 18 år 1-180 mån Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Pris från
0 kr
GF Money SE 1 000-30 000 39.80 % 18 år 0-999 mån Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Pris från
0 kr

Översikt - Bästa kontokrediterna:

 • Bäst överlag: Northmill Bank
 • Bäst kundtjänst: Ferratum
 • Bästa kontokredit 20000 utan UC: Brixo
 • Bäst kontokredit till swedbank: Lumify
 • Bäst med snabb utbetalning: Mobillån
 • Bäst räntemöjlighet: Avida Finans
 • Bästa med bisnode: Flexkontot
 • Bästa med creditsafe: GF Money SE
Varför lita på Crediwizz?

Crediwizz.se är en oberoende jämförelsetjänst som recenserar och jämför produkter och tjänster inom ekonomi. Tjänsten kostar ingenting för dig som konsument och finansieras genom affiliate-program.

Innehållet på denna sida ska inte betraktas som finansiell rådgiving.

Läs mer om Crediwizz

Senast uppdaterad: 12 oktober 2022
Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
22 röster, Genomsnitt: 4.6 / 5