Bäst sms lån 2021

Är du i behov av extra pengar? Eller är det några dagar kvar tills lönen kommer? I sådana fall kan vår jämförelsesida för bäst sms-lån vara till användning för dig. Vi har samlat och jämfört 23 sms-lån för att underlätta ditt val. Du kan själv filtrera olika alternativ och jämföra sms-lån med varandra. På det sättet hittar du snabbt det lån som passar dig bäst. Du vill ha ett lån som går lätt att få beviljat, har en rimlig effektiv ränta och en snabb utbetalning.

Den långivare som lever upp till dessa krav är Smspengar, som är det bästa sms-lånet.

Så hittar du bäst sms-lån

När du ska välja det bästa sms-lånet är det viktigt att du håller koll på vad som gäller. Vilka villkoren är, räntor, avgifter, löptider och så vidare. För att underlätta ditt val har vi tagit fram en guide, som gör att du snabbt kan se vilka punkter som är viktiga att titta efter.

När du ska välja det sms-lån som passar dig bäst, bör du överväga att ta hänsyn till följande delar:

 • calendarLöptid: Detta är den viktigaste punkten när det gäller sms-lån. Återbetalningstiden, eller löptiden, för ett sms-lån brukar vara runt 30 dagar. Detta innebär att du har 30 dagar på dig att betala av lånet, från den dagen du fått tillgång till pengarna. Löptiderna kan skilja sig åt mellan olika långivare. Du bör alltså ta hänsyn till din privatekonomiska situation är du tar ett sms-lån. En längre löptid kan ge dig extra återbetalningstid, men samtidigt kommer räntan att bli högre.
 • interest rate2Effektiv ränta: Vissa långivare erbjuder låga räntesatser, vilket kan vara lockande. Här är det dock den effektiva räntan som räknas, alltså den ränta som du faktiskt kommer att betala. En effektiv ränta är ett mått på räntan inklusive olika avgifter som kan tillkomma. Många långivare har en lägre ränta, men kompenserar genom att ha en högre avgift, av något slag.
 • money bagLånesumma: Vissa aktörer har ett maxbelopp på bara några tusen kronor, andra har upp till runt 30 000 kr. Om du vill låna en större summa pengar kan det vara en bra idé att välja ett annat lån, än ett sms-lån. Sms-lån passar bäst för mindre summor, som är lätta att betala igen. Om du lånar större belopp med sms-lån, finns risken att det blir svårt att betala igen lånet med räntan. Undersök ditt behov innan du väljer långivare.
 • busnessBeviljandegrad: Vissa långivare har högre krav än andra. En del erbjuder sms-lån, trots att du har betalningsanmärkningar, andra är mer återhållsamma. Ett bra sms-lån bör ha en hög beviljandegrad, för att vara så smidigt som möjligt. Tänk dock på att det kan vara lätt att låna för mycket, om det också är lätt att få lån beviljade.  
 • information 6Villkor: Vad som gäller för olika sms-lån kan skilja sig mellan olika långivare. Innan du lånar bör du vara uppmärksam på om det är några speciella villkor som gäller för ditt sms-lån. Detta är extra viktigt om det förekommer villkor som kan göra återbetalningen mindre smidig, eller eventuellt dyrare.
 • talkKundomdömen: Nöjda kunder är alltid bra. Detta gäller inte minst även låntagare. Företag som erbjuder sms-lån och som har nöjda kunder, är något att hålla utkik efter. En bra låneaktör hjälper dig om du får problem, till exempel med din återbetalning. Detta är extra viktigt när det gäller lån med högre effektiv ränta, såsom sms-lån. 

Att ta ett sms-lån kan vara ett sätt att öka smidigheten i privatekonomin. Förutsatt att du betalar igen lånet i tid, utan att få höga räntor, kan ett sms-lån till exempel avlasta månader när lönen håller på att ta slut. Denna typ av lån är alltså inte endast negativa, trots att de fått en del uppmärksamhet, utan det handlar snarare om hur du hanterar dem. När det kommer till att ansöka om ett bra sms-lån, gäller det att speciellt titta på några delar som är av stor betydelse. Ett sms-lån kan bli till ett problem, om du inte hanterar det rätt och förnuftigt. Se alltså till att även jämföra olika långivare med varandra, för att se vilken, eller vilka, som passar dig bäst.

Det bästa sms-lånet är det lån som har kombinationen av hög beviljandegrad, rimlig effektiv ränta och bra villkor. Lånet ska gå snabbt och smidigt att få utbetalt. Helst även på helger och kvällar.

De sms-lån som vi har recenserat i olika kategorier nedan är de bästa. Flera av aktörerna har goda kundomdömen, något som kan spela roll även för din upplevelse av varje långivare.  

Bäst sms-lån - Everyday Plus

9.8/10
Everyday Plus
Lånebelopp (SEK)
1 000-25 000
Ränta från
39.0 %
Min. ålder
20 år
Löptid
1-12 mån
 • Inkomstkrav: 120 000 kr/år
 • Kreditupplysning via Bisnode
 • Kundtjänst alla dagar i veckan
 • Inkomstkrav: 120 000 kr/år
 • Kreditupplysning via Bisnode
 • Kundtjänst alla dagar i veckan

Everyday Plus är en del av OPR-Finance Oy vars svenska filial står under tillsyn av Finansinspektionen. Bolaget grundades 2005 och har därmed en lång bakgrund inom finansieringslösningar för privatpersoner. Det omdöme som ges av olika jämförelsesidor ligger i genomsnitt på 3,5/5.

Den ränta du betalar ligger inte i överkant bland sms-lånen, men den är samtidigt inte låg. Utbetalningen av sms-lånet, som är snabb och även sker på helger, görs enklast via "Mina sidor" eller sms.  

Lånet, som är en kontokredit, innebär att din valda och godkända kreditgräns sätter taket för hur stort belopp som får utnyttjas. Du betalar endast för den summa du faktiskt utnyttjar. När du fått dina pengar utbetalda är det upp till dig hur de används. En ansökan om lån av Everyday Plus är helt kostnadsfri. Detta gör det enklare att jämföra lånet med andra aktörer. 

Återbetalningen faktureras via autogiro en gång per månad. Genom att du successivt återbetalar skulden kommer du att få tillgång till ditt maxlånebelopp igen. Den lägsta återbetalning per månad är 4 % av skulden eller 200 kr. Notera att företaget inte accepterar betalningsanmärkningar.

Bäst sms-lån med kampanjpris - Lumify

9.7/10
Lumify
Lånebelopp (SEK)
2 000-20 000
Ränta från
39.50 %
Min. ålder
18 år
Löptid
1-12 mån
 • Inkomstkrav: 0 kr/år
 • Kreditupplysning via Creditsafe
 • Kundtjänst alla vardagar
 • Inkomstkrav: 0 kr/år
 • Kreditupplysning via Creditsafe
 • Kundtjänst alla vardagar

Lumify, som ingår i Luma Finans AB, är verksamma i Sverige och Danmark. Man har sysslat med kreditgivning i knappt tio år, vilket gör företaget till ett av de mer erfarna. Just nu erbjuder man alla nya kunder 0 kr uppläggningsavgift och 0 kr ränta. Efter 30 dagar tillkommer aviavgift på 60 kr/månad och ränta.

Dina pengar betalas ut direkt, vanligtvis inom 15 minuter, dygnet runt. Detta förutsätter dock att din bank stödjer direktutbetalningar. Om du har någon av de fyra storbankerna, är detta inget problem. Med andra banker kommer pengarna in inom en dag.

Registreringen är snabb och enkel och lånebeskedet går likaså snabbt att få. Din ansökan verifieras inom ett par minuter. Om du nekas ett sms-lån av Lumify beror det på att de bedömer att du inte kan betala tillbaka lånet, sett till din nuvarande privatekonomiska situation.

Du betalar tillbaka krediten genom att betala fakturan. På denna framgår bankgironummer och OCR-nummer. Det är möjligt att förlänga återbetalningstiden, men då tillkommer en förlängningsavgift. Även en förtida återbetalning av sms-lånet är möjlig. Tänk på att Lumify inte accepterar betalningsanmärkningar.

Bäst sms-lån med snabbast utbetalning - Daypay

9.5/10
Daypay
Lånebelopp (SEK)
1 000-20 000
Ränta från
39.0 %
Min. ålder
20 år
Löptid
1-72 mån
 • Inkomstkrav: 0 kr/år
 • Kreditupplysning via Creditsafe
 • Kundtjänst alla dagar i veckan
 • Inkomstkrav: 0 kr/år
 • Kreditupplysning via Creditsafe
 • Kundtjänst alla dagar i veckan

Ett sms-lån som tas genom Daypay betalas ut mycket snabbt. Du får alltid pengarna utbetalda till ditt konto samma dag som du ansöker, förutsatt att din ansökan beviljas. Vid vilken tidpunkt du ser pengarna på ditt konto, hänger bara på vilken bank du har. Vi rekommenderar dig att ha någon av de fyra storbankerna, om du vill försäkra dig om snabbast utbetalning.

Det som utmärker Daypay är att handläggning är snabb och effektiv. Detta säkerställs genom att processen är automatiserad. Beskedet du får kommer direkt på skärmen och ansökan signeras alltid med Bank-ID för störst trygghet.

Alla kostnaderna för lånet redovisas öppen, inget är dolt, vilket bidrar till att vi är positiva till företaget överlag. De övriga omdömen som finns på andra jämförelsesidor hamnar på cirka 4/5.

Om du har en betalningsanmärkning finns det möjlighet att låna ändå. Detta hänger dock på vilken typ av anmärkning det är. När du ska betala tillbaka lånet gör du det genom att betala lånefakturan. Denna hamnar på autogiro och pengarna dras mellan den 25:e och 28:e varje månad.

Bäst sms-lån med goda kundomdömen - Brixo

8.9/10
Brixo
Lånebelopp (SEK)
3 000-30 000
Ränta från
29.30 %
Min. ålder
18 år
Löptid
1-180 mån
 • Inkomstkrav: 150 000 kr/år
 • Kreditupplysning via Bisnode
 • Kundtjänst alla vardagar
 • Inkomstkrav: 150 000 kr/år
 • Kreditupplysning via Bisnode
 • Kundtjänst alla vardagar

Om du letar efter ett sms-lån med mycket bra kundomdömen, så erbjuder Brixo det bästa. Företaget är ett svenskt konsumentkreditföretag som grundades 2014. Värt att nämna är att soliditeten i företaget är hög, vilket innebär en ökad trygghet för dig som kund. En hög soliditet bidrar till ett stabilare företag och högre förtroende. 

 • De omdömen som finns på Trustpilot är mycket positiva. Betyget som ges är 4,5/5 av knappt 700 omdömen. 77 % av dessa ger Brixo omdömet "Utmärkt". Även recensionerna på Google är genomgående positiva och Brixo får 4,6/5.

När du tar ett sms-lån av Brixo får du en snabb och enkel utbetalning och en enkel återbetalning av lånet. Av de recensioner som finns på Trustpilot ger man kundtjänsten ett högt betyg, där bland annat möjligheten till hjälp är snabb. Brixo lovordas även för sin smidighet och det faktum att låneprocessen löper på utan problem, uppskattas också.

Återbetalningen av lånet sker med autogiro och det går att lösa in lånet i förtid, utan extra kostnad. Räntan på lånet är inte låg, men hamnar heller inte bland de högsta i kategorin "sms-lån". Gällande betalningsanmärkningar så går det att få ett lån via företaget, trots att du har en anmärkning.

Bäst sms-lån med hög beviljandegrad - Ferratum

9.3/10
Ferratum
Lånebelopp (SEK)
1 000-45 000
Ränta från
39.60 %
Min. ålder
22 år
Löptid
4-46 mån
 • Inkomstkrav: 144 000 kr/år
 • Kreditupplysning via Creditsafe
 • Kundtjänst alla dagar i veckan
 • Inkomstkrav: 144 000 kr/år
 • Kreditupplysning via Creditsafe
 • Kundtjänst alla dagar i veckan

Kreditgivaren Ferratum grundades 2005 och har huvudkontor i Helsingfors. Idag finns man i sammanlagt 25 länder runt om i världen. Företaget är specialiserat på mobila banktjänster och utlåning till bland annat konsumenter. 

 • Det medelbetyg som företaget får ligger på 3/5 på Trustpilot, av cirka 550 omdömen. Det bör dock nämnas att 67 % av betygen går under kategorin "Utmärkt".

Den positiva kritik som ges Ferratum är att de är smidiga att ha att göra med och att kundtjänsten är tillmötesgående. Vissa av recensionerna av företaget kritiserar dock servicen och anser även att räntan är väl hög. Detta handlar dock också om hur man själv bemöter personalen i kundtjänsten och huruvida du betalar ditt lån i tid.

Utbetalningarna av sms-lånen är snabba och de betalas ut alla dagar i veckan. Det tillkommer inga dolda avgifter eller uttagsavgifter och uppläggningsavgifter. 98 % av de som ansöker om en en kontokredit hos Ferratum blir godkända. Detta förutsätter dock en bra kredithistorik. Det som spelar roll när du ansöker om ett lån är sådant som din ålder, inkomst och dina personliga förhållanden.

Bäst sms-lån med lägre ränta - Northmill Bank

9.6/10
Northmill Bank
Lånebelopp (SEK)
1 000-50 000
Ränta från
4.90 %
Min. ålder
18 år
Löptid
5-72 mån
 • Inkomstkrav: Bedöms individuellt
 • Kreditupplysning via UC
 • Kundtjänst alla dagar i veckan
 • Inkomstkrav: Bedöms individuellt
 • Kreditupplysning via UC
 • Kundtjänst alla dagar i veckan

Kreditgivaren, och banken, Northmill Bank grundades 2006 med ambitionen att förse konsumentmarknaden med lån, betalkort, olika typer av krediter och försäkringar. Idag har man över 200 000 kunder i främst tre länder. Den kontokredit som företaget erbjuder har en ränta som är bland de lägre för motsvarande lån. Räntan ligger för närvarande på mellan 4,90 och 19,90 %. Denna är individuell och bedöms utifrån kreditupplysningen.

 • De omdömen som finns på Trustpilot ger Northmill 4,8/5 av 450 recensioner. Av dessa hamnar 91 % i kategorin "Utmärkt".

Genom att räntan är förhållandevis låg, sett till motsvarande lån, innebär det också att den inte hamnar över gränsen för att räknas som en högkostnadskredit. De omdömen som ges Northmill handlar främst om att lånet betalas ut snabbt och smidigt. Kundsupporten anses också vara mycket tillmötesgående och handläggningstiden är kort.

Lånet betalas vanligtvis ut samma dag som det blir beviljat, om du har någon av de fyra storbankerna. Du hanterar din kontokredit enklast genom Northmills app, både när det gäller utbetalningar och återbetalningar. Summan som du ska betala varje månad bestämmer du själv, men minsta beloppet är 3 % av den utgående skulden. Du betalar också endast för den summa som du faktiskt använder, alltså som du tar ut från kontokreditkontot.

Bäst kostnadsfria sms-lån - Loanstep

9.3/10
Loanstep
Lånebelopp (SEK)
3 000-25 000
Ränta från
38.40 %
Min. ålder
18 år
Löptid
5-60 mån
 • Inkomstkrav: 150 000 kr/år
 • Kreditupplysning via Bisnode
 • Kundtjänst alla vardagar
 • Inkomstkrav: 150 000 kr/år
 • Kreditupplysning via Bisnode
 • Kundtjänst alla vardagar

Kreditföretaget Loanstep har funnits på den svenska marknaden sedan 2017 och är en del av Savelend Sweden AB. Huvudkontoret ligger i Stockholm. När du ska låna pengar av Loanstep gör du det via hemsidan, som är mycket lättnavigerad. Du får ett preliminärt besked omgående. Lånet i sig är ett så kallat Peer-to-peer-lån (P2P), vilket innebär att utlåningen finansieras av privata insättningar.

 • De omdömen som ges på Trustpilot är mycket goda. Loanstep får 4,6/5 av cirka 1 150 recensioner. Av dessa hamnar 80 % i kategorin "Utmärkt".

Kunder som använt sig av Loanstep är mycket nöjda med ansökningsprocessen och att informationen kring lånet är klar och tydlig. Även kundtjänsten får ett gott omdöme. 

Om din låneansökan blir godkänd kommer pengarna att sättas in på ditt konto samma dag. En annan förmån med ett P2P-lån från Loanstep är att lånet är kostnadsfritt, om du betalar tillbaka det inom 14 dagar. Du betalar alltså varken ränta eller avgifter inom denna perioden.

Bäst sms-lån med utbetalning helg - Expresskredit

9.4/10
Expresskredit
Lånebelopp (SEK)
1 000-30 000
Ränta från
39.80 %
Min. ålder
18 år
Löptid
0-999 mån
 • Inkomstkrav: 50 000 kr/år
 • Kreditupplysning via Creditsafe
 • Kundtjänst alla vardagar
 • Inkomstkrav: 50 000 kr/år
 • Kreditupplysning via Creditsafe
 • Kundtjänst alla vardagar

Med Expresskredit får du snabba utbetalningar av ditt sms-lån alla dagar i veckan, dygnet runt. Pengarna finns på ditt konto inom en bankdag, om du har en bank som stödjer direktutbetalningar. Företaget har lång erfarenhet av kreditgivning, vilket inte minst återspeglas i kundomdömena.

 • Omdömet på Trustpilot är mycket högt. Expresskredit får 4,8/5 av drygt 420 recensioner.

Uttagen och återbetalningen av kontokrediten är flexibel. Varje månads uttag inklusive kostnader och ränta kommer på fakturan som du enklast hittar på "Mina sidor". Det går även att göra extra amorteringar när som helst. För lån upp till 5 000 kr måste du betala tillbaka minst 250 kr/månad.

Innan du visat att du har återbetalningsförmåga kan du endast utnyttja 10 000 kr av krediten, denna gräns kan sedan höjas. När du ansöker om ett sms-lån med Expresskredit, bör du veta om att de inte tar någon kreditupplysning via UC. Företaget godkänner inte några betalningsanmärkningar.

Jämför alla sms-lån

Här hittar du alla sms-lån som vi har utgått från i vår jämförelse. Du sorterar lånen genom att klicka på till exempel "Omdöme" eller "Löptid". Det går även att filtrera lånen om du vill sortera ut vissa kategorier. Recensionerna av de bästa sms-lånen i de olika kategorierna hittar du ovan. 

Filtrera
Utbetalning
Populära val
Stäng
 1. 1. Smspengar
  9.9/10
  Smspengar
  Lånebelopp (SEK)
  1 000-30 000
  Ränta från
  39.80 %
  Min. ålder
  18 år
  Löptid
  1-12 mån
  • Inkomstkrav: 50 000 kr/år
  • Kreditupplysning via Creditsafe
  • Kundtjänst alla dagar i veckan
  • Inkomstkrav: 50 000 kr/år
  • Kreditupplysning via Creditsafe
  • Kundtjänst alla dagar i veckan
  Det här är en högkostnadskredit
  Om du inte kan betala tillbaka skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

  Räkneexempel: Lånexempel (2021-01-04): En kontokredit utnyttjad om 15 000 kr till 39.8 % rörlig ränta som återbetalas på 12 avbetalningar på 1 787 kr i snitt, 280 kr i uppläggningsavgift, 45 kr i månads/aviavgift och 95 kr i uttagsavgift ger en effektiv ränta på totalt 58,91 %. Totalt att återbetala 21 430 kr

 2. 2. Everyday Plus
  9.8/10
  Everyday Plus
  Lånebelopp (SEK)
  1 000-25 000
  Ränta från
  39.0 %
  Min. ålder
  20 år
  Löptid
  1-12 mån
  • Inkomstkrav: 120 000 kr/år
  • Kreditupplysning via Bisnode
  • Kundtjänst alla dagar i veckan
  • Inkomstkrav: 120 000 kr/år
  • Kreditupplysning via Bisnode
  • Kundtjänst alla dagar i veckan
  Det här är en högkostnadskredit
  Om du inte kan betala tillbaka skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

  Räkneexempel: 3 000 kr uttag på 12 månader med 39 % nominell ränta. Vid betalning av minsta beloppet (4 % av totala kapitalskulden eller 200 kronor) samt tillkommande avgifter och räntan varje månad i 12 månader (865 kr i sista månaden), blir effektiv ränta 113,46 %. Att återbetala: 4654 kr. Inkluderade avgifter avser uppläggningsavgift om 395 kr, uttagningsavgift 50 kr samt administrationsavgift om 39 kr.

 3. 3. Lumify
  9.7/10
  Lumify
  Lånebelopp (SEK)
  2 000-20 000
  Ränta från
  39.50 %
  Min. ålder
  18 år
  Löptid
  1-12 mån
  • Inkomstkrav: 0 kr/år
  • Kreditupplysning via Creditsafe
  • Kundtjänst alla vardagar
  • Inkomstkrav: 0 kr/år
  • Kreditupplysning via Creditsafe
  • Kundtjänst alla vardagar
  Det här är en högkostnadskredit
  Om du inte kan betala tillbaka skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

  Räkneexempel: En kredit på 5 000 kr till 39,5 % ränta med en återbetalningstid på sex månader (med sex återbetalningar om 939,89 kr, 1 383,89 kr, 1 346,91 kr, 1 309,94 kr, 1 272,96 kr samt 1 235,98 kr) och 695 kr i uppläggningsavgift, 695 kr i förlängningsavgift samt 360 kr i aviavgifter ger en effektiv ränta på totalt 126,94 %. Det totala beloppet att återbetala är 7 489,57 kr.

 4. 4. GF Money SE
  9.7/10
  GF Money SE
  Lånebelopp (SEK)
  1 000-30 000
  Ränta från
  39.80 %
  Min. ålder
  18 år
  Löptid
  0-999 mån
  • Inkomstkrav: 50 000 kr/år
  • Kreditupplysning via Creditsafe
  • Kundtjänst alla vardagar
  • Inkomstkrav: 50 000 kr/år
  • Kreditupplysning via Creditsafe
  • Kundtjänst alla vardagar
  Det här är en högkostnadskredit
  Om du inte kan betala tillbaka skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

  Räkneexempel: Lånexempel (2021-01-04): En kontokredit utnyttjad om 15 000 kr till 39.8 % rörlig ränta som återbetalas på 12 avbetalningar på 1 787 kr i snitt, 280 kr i uppläggningsavgift, 45 kr i månads/aviavgift och 95 kr i uttagsavgift ger en effektiv ränta på totalt 58,91 %. Totalt att återbetala 21 430 kr

 5. 5. Northmill Bank
  9.6/10
  Northmill Bank
  Lånebelopp (SEK)
  1 000-50 000
  Ränta från
  4.90 %
  Min. ålder
  18 år
  Löptid
  5-72 mån
  • Inkomstkrav: Bedöms individuellt
  • Kreditupplysning via UC
  • Kundtjänst alla dagar i veckan
  • Inkomstkrav: Bedöms individuellt
  • Kreditupplysning via UC
  • Kundtjänst alla dagar i veckan

  Räkneexempel: Vid kredit om 50 000 kr till 12,9 % årsränta (rörlig) under ett år med 12 återbetalningar, en uttagsavgift om 195 kr samt en administrativ månadsavgift om 19 kr blir totalt belopp att återbetala 53 999 kr (4 500 kr per månad) och den effektiva räntan 15,4 %.

 6. 6. ViaConto
  9.6/10
  ViaConto
  Lånebelopp (SEK)
  1 000-20 000
  Ränta från
  39.50 %
  Min. ålder
  18 år
  Löptid
  1-72 mån
  • Inkomstkrav: 0 kr/år
  • Kreditupplysning via Creditsafe
  • Kundtjänst hela veckan, ej söndag
  • Inkomstkrav: 0 kr/år
  • Kreditupplysning via Creditsafe
  • Kundtjänst hela veckan, ej söndag
  Det här är en högkostnadskredit
  Om du inte kan betala tillbaka skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

  Räkneexempel: Räkneexempel: Ett lån på 6 000 kronor till 39.5 procents bunden ränta med en återbetalningstid på en månad, med ett betalnig om 196 kronor i ränta och 380 kronor i uppläggningsavgift samt 45 kronor i aviavgift ger en effektiv ränta på totalt 261.1 procent. Totalt att återbetala blir 6621 kronor.

 7. 7. Daypay
  9.5/10
  Daypay
  Lånebelopp (SEK)
  1 000-20 000
  Ränta från
  39.0 %
  Min. ålder
  20 år
  Löptid
  1-72 mån
  • Inkomstkrav: 0 kr/år
  • Kreditupplysning via Creditsafe
  • Kundtjänst alla dagar i veckan
  • Inkomstkrav: 0 kr/år
  • Kreditupplysning via Creditsafe
  • Kundtjänst alla dagar i veckan
  Det här är en högkostnadskredit
  Om du inte kan betala tillbaka skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

  Räkneexempel: Låna 5 000 kr i 60 dagar. Totalt att återbetala 5 719 kr, alltså 2 859 kr per månad. Effektiv ränta 126,45%, årlig fast ränta 39%. Uppläggningsavgift 276 kr, för återkommande kunder inom 12 mån 221 kr. Aviavgifter 59 kr.

 8. 8. Expresskredit
  9.4/10
  Expresskredit
  Lånebelopp (SEK)
  1 000-30 000
  Ränta från
  39.80 %
  Min. ålder
  18 år
  Löptid
  0-999 mån
  • Inkomstkrav: 50 000 kr/år
  • Kreditupplysning via Creditsafe
  • Kundtjänst alla vardagar
  • Inkomstkrav: 50 000 kr/år
  • Kreditupplysning via Creditsafe
  • Kundtjänst alla vardagar
  Det här är en högkostnadskredit
  Om du inte kan betala tillbaka skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

  Räkneexempel: Lånexempel (2021-01-04): En kontokredit utnyttjad om 15 000 kr till 39.8 % rörlig ränta som återbetalas på 12 avbetalningar på 1 787 kr i snitt, 280 kr i uppläggningsavgift, 45 kr i månads/aviavgift och 95 kr i uttagsavgift ger en effektiv ränta på totalt 58,91 %. Totalt att återbetala 21 430 kr

 9. 9. Ferratum
  9.3/10
  Ferratum
  Lånebelopp (SEK)
  1 000-45 000
  Ränta från
  39.60 %
  Min. ålder
  22 år
  Löptid
  4-46 mån
  • Inkomstkrav: 144 000 kr/år
  • Kreditupplysning via Creditsafe
  • Kundtjänst alla dagar i veckan
  • Inkomstkrav: 144 000 kr/år
  • Kreditupplysning via Creditsafe
  • Kundtjänst alla dagar i veckan
  Det här är en högkostnadskredit
  Om du inte kan betala tillbaka skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

  Räkneexempel: Ett lån om 10 000 kr i 12 månader, totalt belopp att återbetala 12 145 kr (snitt 1012 kr per månad). Effektiv årsränta: 47,64%. Kontokredit med variabel nominell årsränta på 39,60%. Övriga avgifter: Uppläggningsavgift 0 kr. Uttagsavgift 0 kr.

 10. 10. Loanstep
  9.3/10
  Loanstep
  Lånebelopp (SEK)
  3 000-25 000
  Ränta från
  38.40 %
  Min. ålder
  18 år
  Löptid
  5-60 mån
  • Inkomstkrav: 150 000 kr/år
  • Kreditupplysning via Bisnode
  • Kundtjänst alla vardagar
  • Inkomstkrav: 150 000 kr/år
  • Kreditupplysning via Bisnode
  • Kundtjänst alla vardagar
  Det här är en högkostnadskredit
  Om du inte kan betala tillbaka skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

  Räkneexempel: Ett lån taget 2021-02-01 med kreditbelopp på 5 500 kr till 38,4 % bunden kreditränta med en återbetalningstid på 5 månader, med fem avbetalningar om ca 1 792 kronor, totalt 3 000 kr förmedlingsavgifter och 60 kronor i aviavgifter, ger en effektiv ränta på totalt 1 051 % och ett sammanlagt belopp om 9 339 kr. Kreditförmedling sker i samarbete med Savelends peer to peer lending.

 11. 11. Tryggkredit
  9.1/10
  Tryggkredit
  Lånebelopp (SEK)
  1 000-60 000
  Ränta från
  22.50 %
  Min. ålder
  20 år
  Löptid
  1-72 mån
  • Inkomstkrav: 0 kr/år
  • Kreditupplysning via UC
  • Kundtjänst hela veckan, ej söndag
  • Inkomstkrav: 0 kr/år
  • Kreditupplysning via UC
  • Kundtjänst hela veckan, ej söndag

  Räkneexempel: Exempel (beräknat 2021-01-01): Beräknad med antagandet att kreditlimiten är 15 000 kr och att krediten lämnas för en ettårsperiod och slutbetalas genom 12 återbetalningar med lika stora månadsbetalningar är den effektiva räntan 24,97 % och krediträntan, som är rörlig, f.n. 22,5 %, per år. Månadskostnaden är 1 407,5 kr och totalt att betala tillbaka blir 16 890 kr inkl. avgifter.

 12. 12. Cashbuddy
  9.0/10
  Cashbuddy
  Lånebelopp (SEK)
  5 000-25 000
  Ränta från
  29.40 %
  Min. ålder
  20 år
  Löptid
  12-60 mån
  • Inkomstkrav: 0 kr/år
  • Kreditupplysning via UC
  • Kundtjänst alla vardagar
  • Inkomstkrav: 0 kr/år
  • Kreditupplysning via UC
  • Kundtjänst alla vardagar
  Det här är en högkostnadskredit
  Om du inte kan betala tillbaka skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

  Räkneexempel: Prisexempel: 25.000 kr på 5 år. Bunden årsränta: 26,05 %. Effektiv årsränta: 29,40 %. Månadskostnad: 749 kr (60 ggr). Totalt att återbetala: 44.955 kr. (Uppdaterat 2018-09-01).

 13. 13. Frogtail
  8.9/10
  Frogtail
  Lånebelopp (SEK)
  5 000-40 000
  Ränta från
  29.30 %
  Min. ålder
  18 år
  Löptid
  12-60 mån
  • Inkomstkrav: 0 kr/år
  • Kreditupplysning via Bisnode
  • Kundtjänst alla dagar i veckan
  • Inkomstkrav: 0 kr/år
  • Kreditupplysning via Bisnode
  • Kundtjänst alla dagar i veckan
  Det här är en högkostnadskredit
  Om du inte kan betala tillbaka skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

  Räkneexempel: Prisexempel: Låna 20 000 kr med återbetalningstid på 3 år och nominell bunden ränta på 26%. Uppläggningsavgift 0 kr, administrationsavgift 0 kr, effektiv ränta 29,3%, totalt att återbetala 28 873 kr (802 kr per månad i 36 månader).

 14. 14. Brixo
  8.9/10
  Brixo
  Lånebelopp (SEK)
  3 000-30 000
  Ränta från
  29.30 %
  Min. ålder
  18 år
  Löptid
  1-180 mån
  • Inkomstkrav: 150 000 kr/år
  • Kreditupplysning via Bisnode
  • Kundtjänst alla vardagar
  • Inkomstkrav: 150 000 kr/år
  • Kreditupplysning via Bisnode
  • Kundtjänst alla vardagar
  Det här är en högkostnadskredit
  Om du inte kan betala tillbaka skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

  Räkneexempel: Ett lån på 20 000 kronor till 25,95% bunden ränta som återbetalas under 12 månader med 12 avbetalningar om 1 910 kronor, 0 kr i uppläggningsavgift samt 0 kronor i aviavgift ger en effektiv ränta på totalt 29,3%. Totalt att återbetala blir 22 920 kronor.

 15. 15. Nätlån
  8.8/10
  Nätlån
  Lånebelopp (SEK)
  1 000-10 000
  Ränta från
  39.0 %
  Min. ålder
  18 år
  Löptid
  1-6 mån
  • Inkomstkrav: 96 000 kr/år
  • Kreditupplysning via Creditsafe
  • Kundtjänst alla vardagar
  • Inkomstkrav: 96 000 kr/år
  • Kreditupplysning via Creditsafe
  • Kundtjänst alla vardagar
  Det här är en högkostnadskredit
  Om du inte kan betala tillbaka skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

  Räkneexempel: Ett lån på 10 000 kr med en återbetalningstid på 6 månader. 300 kr i uppläggningsavgift, administrationsavgift på 35 kr per månad och en nominell fast årsränta på 39 %. Totalt att återbetala är 11 703 kr (1 951 kr per månad i 6 månader) vilket ger en effektiv ränta på 73 %.

 16. 16. Kredit365
  8.7/10
  Kredit365
  Lånebelopp (SEK)
  2 000-5 000
  Ränta från
  39.0 %
  Min. ålder
  18 år
  Löptid
  1 mån
  • Inkomstkrav: 0 kr/år
  • Kreditupplysning via Bisnode
  • Kundtjänst alla dagar i veckan
  • Inkomstkrav: 0 kr/år
  • Kreditupplysning via Bisnode
  • Kundtjänst alla dagar i veckan
  Det här är en högkostnadskredit
  Om du inte kan betala tillbaka skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

  Räkneexempel: Prisexempel: Låna 5 000 kr i 30 dagar. Uppläggningsavgift 350 kr, administrationsavgift 45 kr , nominell bunden ränta 39%, effektivränta 260%, totalt att återbetala 5 555 kr.

 17. 17. Monetti
  8.7/10
  Monetti
  Lånebelopp (SEK)
  1 000-20 000
  Ränta från
  39.0 %
  Min. ålder
  18 år
  Löptid
  1-12 mån
  • Inkomstkrav: Bedöms individuellt
  • Kreditupplysning via Bisnode
  • Kundtjänst alla dagar i veckan
  • Inkomstkrav: Bedöms individuellt
  • Kreditupplysning via Bisnode
  • Kundtjänst alla dagar i veckan
  Det här är en högkostnadskredit
  Om du inte kan betala tillbaka skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

  Räkneexempel: Kontokredit med nominell bunden ränta 39%, uppläggningsavgift 350 kr, uttagsavgift 50 kr och administrationsavgift 15 kr. Lägsta månadsbelopp 250 kr. Prisexempel: Vid utnyttjad kredit på 15 000 kr i 12 månader, totalt att återbetala 21 032 kr (1 752 kr per månad). Effektiv årsränta: 53,2%.

 18. 18. Kundfinans
  8.6/10
  Kundfinans
  Lånebelopp (SEK)
  1 000-30 000
  Ränta från
  39.80 %
  Min. ålder
  18 år
  Löptid
  0-999 mån
  • Inkomstkrav: 50 000 kr/år
  • Kreditupplysning via Bisnode
  • Kundtjänst alla vardagar
  • Inkomstkrav: 50 000 kr/år
  • Kreditupplysning via Bisnode
  • Kundtjänst alla vardagar
  Det här är en högkostnadskredit
  Om du inte kan betala tillbaka skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

  Räkneexempel: Lånexempel (2021-01-04): En kontokredit utnyttjad om 15 000 kr till 39.8 % rörlig ränta som återbetalas på 12 avbetalningar på 1 787 kr i snitt, 280 kr i uppläggningsavgift, 45 kr i månads/aviavgift och 95 kr i uttagsavgift ger en effektiv ränta på totalt 58,91 %. Totalt att återbetala 21 430 kr

 19. 19. Saldo
  8.4/10
  Saldo
  Lånebelopp (SEK)
  1 000-5 000
  Ränta från
  39.0 %
  Min. ålder
  18 år
  Löptid
  1-3 mån
  • Inkomstkrav: 100 000 kr/år
  • Kreditupplysning via Bisnode
  • Kundtjänst alla vardagar
  • Inkomstkrav: 100 000 kr/år
  • Kreditupplysning via Bisnode
  • Kundtjänst alla vardagar
  Det här är en högkostnadskredit
  Om du inte kan betala tillbaka skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

  Räkneexempel: Låneexempel: Låna 5 000 kr i 3 månad. Uppläggningsavgift 395 kr, administrationsavgift 0 kr, nominell bunden ränta 39 %, effektiv ränta 133,5 %, totalt att återbetala 5 749,41 kr (5 749,41 kr per en månad för tre månad)

 20. 20. Slantar
  8.3/10
  Slantar
  Lånebelopp (SEK)
  10 000-30 000
  Ränta från
  28.07 %
  Min. ålder
  20 år
  Löptid
  12-60 mån
  • Inkomstkrav: 0 kr/år
  • Kreditupplysning via Bisnode
  • Kundtjänst alla vardagar
  • Inkomstkrav: 0 kr/år
  • Kreditupplysning via Bisnode
  • Kundtjänst alla vardagar

  Räkneexempel: 10 000 kr i 3 år. Eff. ränta 28,07 %. Kostnad 398 kr/mån. Totalt 14 328 kr.

 21. 21. Fixza
  8.1/10
  Fixza
  Lånebelopp (SEK)
  1 000-5 000
  Ränta från
  39.0 %
  Min. ålder
  18 år
  Löptid
  1-3 mån
  • Inkomstkrav: 100 000 kr/år
  • Kreditupplysning via Bisnode
  • Kundtjänst alla dagar i veckan
  • Inkomstkrav: 100 000 kr/år
  • Kreditupplysning via Bisnode
  • Kundtjänst alla dagar i veckan
  Det här är en högkostnadskredit
  Om du inte kan betala tillbaka skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

  Räkneexempel: 5 000 kr i 30 dagar. Uppläggningsavgift 495 kr, administrationsavgift 39 kr , nominell bunden ränta 39%, effektiv ränta 386%, totalt att återbetala 5 694 kr.

 22. 22. Flexkontot
  7.9/10
  Flexkontot
  Lånebelopp (SEK)
  3 000-30 000
  Ränta från
  39.48 %
  Min. ålder
  18 år
  Löptid
  1-180 mån
  • Inkomstkrav: 120 000 kr/år
  • Kreditupplysning via Bisnode
  • Kundtjänst alla vardagar
  • Inkomstkrav: 120 000 kr/år
  • Kreditupplysning via Bisnode
  • Kundtjänst alla vardagar
  Det här är en högkostnadskredit
  Om du inte kan betala tillbaka skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

  Räkneexempel: Ett lån på 10 000 kronor till 39,48% bunden ränta som återbetalas under 12 månader med 12 avbetalningar om 1 096 kronor, 475 kronor i uppläggningsavgift samt 25 kronor i aviavgift ger en effektiv ränta på totalt 69,3%. Totalt att återbetala blir 13 152 kronor.

 23. 23. KontantFinans
  7.8/10
  KontantFinans
  Lånebelopp (SEK)
  3 000-30 000
  Ränta från
  39.48 %
  Min. ålder
  18 år
  Löptid
  1-180 mån
  • Inkomstkrav: 120 000 kr/år
  • Kreditupplysning via Bisnode
  • Kundtjänst alla vardagar
  • Inkomstkrav: 120 000 kr/år
  • Kreditupplysning via Bisnode
  • Kundtjänst alla vardagar
  Det här är en högkostnadskredit
  Om du inte kan betala tillbaka skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

  Räkneexempel: Ett lån på 10 000 kronor till 39,48% bunden ränta som återbetalas under 12 månader med 12 avbetalningar om 1 096 kronor, 475 kronor i uppläggningsavgift samt 25 kronor i aviavgift ger en effektiv ränta på totalt 69,3%. Totalt att återbetala blir 13 152 kronor.

Se alla produkter

Hur ansöker jag om ett sms-lån?

Genom att följa dessa steg på långivarnas hemsidor, kommer du snabbt och enkelt att få tillgång till dina pengar.

 • Fyll i ansökningsformuläret med personuppgifter
 • Legitimera dig med Bank-ID och få din ansökan besvarad per mail
 • Långivaren tar en kreditupplysning på dig
 • Vid godkänd ansökan kommer du att få pengarna utbetalda samma dag, eller inom ett par dagar

Vad krävs för att få ett sms-lån beviljat?

För att få ett sms-lån beviljat krävs det att du är minst 18 år. I vissa fall får du inte ha några betalningsanmärkningar, men detta varierar mellan olika långivare. När du ska ansöka om ett sms-lån måste du ha Bank-ID tillhands. Innan du får dina pengar utbetalda kommer kreditföretaget att göra en kreditupplysning på dig. Denna tas via något av kreditupplysningsföretagen. Anledningen till att detta görs är att man vill få en inblick i din ekonomiska situation.

Vilka för- och nackdelar finns med sms-lån?

Det finns ett antal fördelar med sms-lån, men samtidigt nackdelar. Dessa handlar främst om hur du själv agerar. Alltså huruvida du använder lånen på ett bra sätt, eller inte.

Fördelar med sms-lån

Det finns flera olika fördelar med ett sms-lån. Dessa handlar till exempel om att lånet:

 • Betalas ut direkt, eller samma dag
 • Många gånger betalas ut på kvällar och helger
 • Skapar flexibilitet och smidighet
 • Inte kräver någon säkerhet
 • Kan vara en enkel buffert

Nackdelar med sms-lån

Det finns också nackdelar kopplade till sms-lån som du bör vara medveten om.

 • Lånet har en hög effektiv ränta
 • Vissa lån är högkostnadskrediter
 • Det är inte anonymt
 • Återbetalningstiden är kortare än för många andra lån

När du tittar efter det bästa sms-lånet bör du alltså väga fördelarna mot nackdelarna med respektive lån. Den långivare som erbjuder bäst villkor är också den som kan passa dig bra. Fördelarna med de olika långivarna är överlag att de ofta ser till vad kunderna behöver. Konkurrensen på sms-lånemarknaden är hård, vilket gör att de behöver värna sina kunder för att skapa ett bra rykte. Det innebär även att du som kund har många valmöjligheter när det kommer till långivare.

risk2

Vilka risker finns med sms-lån?

Den främsta risken som är förknippad med sms-lån, handlar om vad som händer om du hamnar efter med återbetalningen av lånet. I värsta fall kan det påverka din privatekonomi negativt. Detta gäller till exempel om du måste offra annan konsumtion, eller sparande, för att komma ikapp med återbetalningarna. Eftersom de flesta sms-lån har en kort löptid, runt 30 eller 90 dagar, bör du vara medveten om att du inte har så lång tid på dig att betala igen pengarna. Det finns dock sms-lån med längre löptid, då gäller ofta också andra villkor. Vid dröjsmål med återbetalningen kommer det först och främst tillkomma en dröjsmålsavgift. Om du hamnar efter ytterligare, kan det komma betalningsanmärkningar och slutligen kan du få betalningsuppmaningar från Kronofogden. Detta är en situation du vill undvika.

Gör en budget

Som vi har sett handlar sms-lånens baksida främst om hur du hanterar din återbetalning och privatekonomi överlag. Det enklaste sättet att undvika denna situation är att göra upp en budget. På så vis får du koll på inkomster och utgifter och kan använda sms-lånet på ett bra sätt. Ett alternativ till sms-lån är kontokrediter. Med dessa får du tillgång till ett kreditutrymme och betalar endast ränta på de pengar du faktiskt utnyttjar.

Problem vid flera sms-lån

Det är inte helt ovanligt att lockas av att ta många sms-lån samtidigt. Lånen går trots allt lätt att få beviljade, utbetalningen av pengarna är snabb och det finns flera låneaktörer att vända sig till. Du bör tänka på att det kan bli svårt att betala tillbaka totalsumman av flera lån. Det kan också bli svårt att hålla reda på de olika lånen. Om du gör upp en budget, är det lättare att ha kontroll. Att ta fler sms-lån än du klarar av, är givetvis ingen bra idé. Varken du eller långivarna vill att du får problem.

Frågor och svar om SMS-lån

Vilka krav finns på långivarna?

Den som tar ett SMS-lån ska vara medveten om att det kan vara en högkostnadskredit. Sedan 1 september 2018 har dock villkoren skärpts och krediträntan får inte vara högre än 40 procentenheter över referensräntan, alltså styrräntan. Denna ligger på 0 % idag. Det finns också ett högkostnadstak som innebär att den totala kostnaden för lånet inte får överstiga det ursprungliga kreditbeloppet. Ett SMS-lån på 3 000 kr kan inte kosta mer än 6 000 kr i slutänden.

Är SMS-låneräntorna avdragsgilla?

Ja. Grundregeln är att avdraget blir 30 % av ditt räntenetto. Detta gäller för ett deklarationsår i taget. Räntenettot är summan av vad du har betalat i räntor och hur mycket du fått in i räntor. Ett negativt räntenetto blir avdragsgillt. Om du har betalat höga räntor ett år och inte fått in några större summor från till exempel sparkontot, kommer räntenettot att vara avdragsgillt.

Vad kännetecknar ett SMS-lån?

Ett SMS-lån kännetecknas av olika delar. Dessa kretsar kring lånets smidighet och enkelhet, men även kring den ofta höga räntan och korta återbetalningstiden.

Summan som det handlar om brukar vara från ett par tusen upp till cirka 30 000 kr. Utbetalningarna är snabba och lånet kräver ingen säkerhet. Återbetalningstiden brukar vara från 30 upp till 90 dagar.

Sms-lån var tidigare knutna till sms-funktionen på telefonen. Du skickade ett sms till långivaren och fick ett svar tillbaka. Idag är den vanligaste metoden att ansöka om sms-lån, eller snabblån som de även kallas, att ansöka via långivarnas hemsidor. Du gör detta med Bank-ID. Ett sms-lån går snabbt att ansöka om och svaret på din ansökan kommer många gånger inom några minuter.

Varför är räntan så hög på SMS-lån?

Räntan är bland annat kopplad till den risk som långivaren tar. Genom att lånet inte har någon säkerhet och att risken för försenade återbetalningar kan vara stor, måste företagen ha en marginal. Olika långivare erbjuder olika räntor, vilket gör att du får större valfrihet när det kommer till att välja ett lån med lägre ränta.

Varför är återbetalningstiden så kort?

Idén med sms-lån, och snabblån, är att de ska betalas ut snabbt och betalas igen snabbt. Långivaren kan erbjuda andra, och förmånligare, villkor genom att ha korta löptider och högre räntor. En traditionell bank ställer andra krav på dig som låntagare.

Senast Uppdaterad: 2021-07-07 16:42:11

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
11 röster, Genomsnitt: 4.4 / 5

Testvinnare - Bästa Sms-lån

 • Smspengar
 • Everyday Plus
 • Lumify
 • GF Money SE
 • Northmill Bank
 • ViaConto
 • Daypay
 • Expresskredit
 • Ferratum