Vilket är det bästa mobilabonnemanget för företag?

Vi har scannat den svenska marknaden på de bästa mobilabonnemangen för företag och hittat flera toppkandidater inom olika segment.

Behöver ert företag nytt mobilabonnemang? Då är det dags att börja jämföra. Vi har sammanställt de bästa mobilabonnemangen för företag. Jämför själv, eller välj något av de abonnemang som vi utser till de bästa varje månad. Innan ni bestämmer er för vilket abonnemang och vilken operatör ni ska ha, är det dock klokt att se hur ni får det mobilabonnemang som är smidigast och som sparar in på flest kostnader.

Översikt - Bästa mobilabonnemangen för företag:

Här är en överblick över årets bästa mobilabonnemang för företag.

 1. Bästa företagsabonnemanget överlag: Hallon Företag
 2. Bästa företagsabonnemanget med mobil: Telenor Företag
 3. Bästa företagsabonnemanget med fri surf: Tele2
 4. Bästa företagsabonnemanget på telias nät: Telness
 5. Bästa omdömen på företagsabonnemanget: Chilimobil

Våra 5 bästa mobilabonnemang för företag (mars 2024)

1. Hallon Företag - Bästa företagsabonnemanget överlag

Hallon Företag 25 GB - Bästa företagsabonnemanget överlag
Betyg 4,7/5
Betyg 4,7/5
Ansök nu
köp
(Hallons hemsida)

Om ditt företag behöver ett bra och tillförlitligt, men även ett billigt mobilabonnemang, är Hallon företag ett bra alternativ. Hallon erbjuder fria samtal och sms med upp till 100 GB surf. Som tilläggstjänst kan du välja att koppla ditt fasta nummer till mobilen. Hallon erbjuder också WiFi-samtal. Det innebär att du kan ringa även om du har dålig mobiltäckning.

För Hallons företagsabonnemang tillkommer ingen bindningstid och du kan avsluta mobilabonnemanget när du vill. Nackdelen med Hallon Företag är att täckningen med 3:s nät kan variera på vissa platser. Detta gäller speciellt på landsbygden och på vissa mindre orter.

Vi har utsett Hallons Företagsabonnemang till det "bästa företagsabonnemanget". Detta baseras på av priset, valmöjligheterna kring hur mycket surf man vill ska ingå per månad, den snabba kundtjänsten samt att deras nät funkar bra i stora delar av Sverige.  

Egenskaper

 • Samtal & Sms: Fria
 • Surf: 6 - 100 GB
 • Pris: Från 99 kr/mån
 • Totalpris 1 år: Från 1 188 kr

Fördelar

 • Spara upp till 100 GB surf
 • Avsluta när du vill
 • Hög kundnöjdhet

Nackdelar

 • Ganska dålig teckning på landsbygden i norra Sverige

Omdöme

Det mest optimala valet för dig som surfar en del och är ute efter ett stabilt företagsabonnemang till riktigt schysst pris.
Alla bedömningskriterier
Surfmängd:
Betyg 4.7/5
4,7/5
Kostnad:
Betyg 5/5
5,0/5
Fria samtal & sms:
Betyg 5/5
5,0/5
Tilläggstjänster (växel etc.):
Betyg 4.5/5
4,5/5
Kundservice:
Betyg 4.7/5
4,7/5
Totalt:
Betyg 4,7/5
4,7/5

2. Telenor Företag - Bästa företagsabonnemanget med mobil

Telenor Företag Fri - Bästa företagsabonnemanget med mobil
Betyg 4,5/5
Betyg 4,5/5
Ansök nu
köp
(Telenors hemsida)

Av de mobilabonnemang för företag som vi har jämfört, sticker Telenor Företag Fri ut som det bästa alternativet för större företag. Med Telenors företagsabonnemang får ni fria samtal inom företaget i alla världens länder och dessutom 100 GB surf i 41 länder. Abonnemanget är klart för att användas med 5G, vilket innebär att hastigheten kommer att förbättras avsevärt ju mer 5G-nätet byggs ut. För att ni på ett enkelt sätt ska kunna dela den fria och obegränsade surfen, ingår extra datasimkort utan någon tilläggskostnad.

När det gäller mobiltäckningen erbjuder Telenor en bra täckning överlag. Den går i de flesta fall att jämföra med Telias nät, som många gånger anses vara det bästa. Skulle ni inte vara nöjda med mobilabonnemanget, eller om ni inte behöver det under en period, går det att pausa det i upp till 6 månader. Glöm dock inte att sätta ett återaktiveringsdatum.  

Vi betraktar Telenor Företag Fri som ett mycket prisvärt mobilabonnemang som är väl anpassat till de krav som större företag kan ha. Smidigheten är hög och ni får ett abonnemang som fungerar friktionsfritt.

För dig som söker en paketlösning med både mobil och abonnemang har vi utsett Telenor Företag Fri till det "bästa företagsabonnemanget med mobil". Vi gillar det stora utbudet av mobiltelefoner som går att välja mellan samt det alltid ingår fri surf i deras abonnemang. Vi gillar även att de är 5G-kompatibla och att surfen går att använda i över 40 länder.

Egenskaper

 • Samtal & Sms: Fria
 • Surf: Fri
 • Pris: 349 kr/mån
 • Totalpris 1 år: 4 188 kr

Fördelar

 • Klart för 5G
 • 100 GB surf utomlands
 • Testa i upp till 14 dagar

Nackdelar

 • Främst för dig som vill ha en mobil eller fri surf

Omdöme

Ett bra alternativ för dig som vill ha ett abonnemang med ny mobil samt tillgång till snabbt 5G-nät.
Alla bedömningskriterier
Surfmängd:
Betyg 5/5
5,0/5
Kostnad:
Betyg 4.3/5
4,3/5
Fria samtal & sms:
Betyg 5/5
5,0/5
Tilläggstjänster (växel etc.):
Betyg 4.7/5
4,7/5
Kundservice:
Betyg 4.3/5
4,3/5
Totalt:
Betyg 4,5/5
4,5/5

3. Tele2- Bästa företagsabonnemanget med fri surf

Tele2 - Bästa företagsabonnemanget med fri surf
Betyg 4,4/5
Betyg 4,4/5
Ansök nu
köp
(Tele2s hemsida)

Helhetsorienterade lösningar för mellanstora till stora företag. Med fokus på större mängder data som går att använda såväl i Sverige som utomlands ger Tele2 valuta för pengarna för alla som behöver flexibla mobil- och dataabonnemang.

Tele2 är på sätt och vis ett standardval när det kommer till svenska mobilabonnemang. Samtidigt har de ständigt förbättrat sitt tjänsteutbud för att leva upp till samtida krav. Med datamängder från 5 GB till obegränsad data, fria samtal och MMS samt stöd för 5G täcker de samtliga företagsrelaterade behov. Tillvalstjänster såsom eSIM och extra fysiskt datakort gör även Tele2 till ett oerhört flexibelt alternativ. Deras abonnemang går att använda med full data i upp till 62 länder. Ett givet alternativ för företag som bedriver verksamhet på många olika platser.

Vill du ha fri surf till ett så bra pris som möjligt är Tele2 det optimala valet som vi utsåg till det "bästa mobilabonnemanget för företag med fri surf". Genom att välja tele2 får du till ett av marknadens lägsta pris fri surf med bra täckning över större delar av landet. Dessutom kan du surfa och ringa gratis inom hela 62 länder där 100 gb data även ingår. 

Egenskaper

 • Samtal & Sms: Fria
 • Surf: 50 GB - Obegr.
 • Pris: fr 249 kr / mån
 • Totalpris 1 år: fr. 2 988 kr

Fördelar

 • Billigaste alternativet för fri surf
 • Extra datakort ingår gratis vid 24 mån bindningstid
 • Hela 100 GB data utomlands
 • Kostnadsfritt i över 60 länder

Nackdelar

 • Lång väntetid i kundtjänst

Omdöme

Är du ute efter ett företagsabonnemang där du kan surfa hur mycket som helst är detta alternativet för dig.
Alla bedömningskriterier
Surfmängd:
Betyg 5/5
5,0/5
Kostnad:
Betyg 4.5/5
4,5/5
Fria samtal & sms:
Betyg 5/5
5,0/5
Tilläggstjänster (växel etc.):
Betyg 4.5/5
4,5/5
Kundservice:
Betyg 4/5
4,0/5
Totalt:
Betyg 4,4/5
4,4/5

4. Telness - Bästa företagsabonnemanget på telias nät

Telness 3 GB - Bästa företagsabonnemanget på telias nät
Betyg 4,3/5
Betyg 4,3/5
Ansök nu
köp
(Telnesss hemsida)

Det bästa mobilabonnemanget för medelstora företag ska bland annat ha pålitlig täckning, bra pris, och omfattande service kopplad till abonnemanget. En operatör som lever upp till dessa krav är Telness.

Telness har specialanpassade abonnemang för företagskunder. Med Telness går det till exempel att samla alla abonnemang på en faktura, hantera svarsordningen för inkommande samtal som ni själva vill och enkelt få kontroll över hur mycket surf medarbetarna gör av med. Kundomdömena är mycket goda. Kundservicen och växeltjänsten ligger i topp bland operatörerna och får bra utlåtanden. Om 3 GB mobildata inte räcker till, går det att uppgradera till 100 GB. Samtalen och sms:en är fria och det är ingen bindningstid. Just nu ingår mobil växel gratis i 6 månader.

För dig som bor i norra delarna av Sverige eller kanske på landsbygden och kräver en bästa täckningskartan som Sverige har att erbjuda är vår rekommendation Telness som vi utsett till det "bästa företagsabonnemanget på telias nät". Telness erbjuder dessutom det kanske mest prispressade alternativet i telianätet. Vidare gillar vi att du har möjlighet att välja vilken surfmängd du vill ha per månad.

Egenskaper

 • Samtal & Sms: Fria
 • Surf: 3 GB
 • Pris: 229 kr/mån
 • Totalpris 1 år: 2 748 kr

Fördelar

 • Mycket bra täckning med Telias nät
 • Omfattande växelservice
 • Mycket goda kundomdömen

Nackdelar

 • Saknar abonnemang som erbjuder obegränsad surf

Omdöme

Det optimala företagsalternativet för dig som behöver telias heltäckande nät till ett bra pris.
Alla bedömningskriterier
Surfmängd:
Betyg 4.3/5
4,3/5
Kostnad:
Betyg 4/5
4,0/5
Fria samtal & sms:
Betyg 5/5
5,0/5
Tilläggstjänster (växel etc.):
Betyg 4.3/5
4,3/5
Kundservice:
Betyg 4.2/5
4,2/5
Totalt:
Betyg 4,3/5
4,3/5

5. Chilimobil- Bästa omdömen på företagsabonnemanget

Chilimobil - Bästa omdömen på företagsabonnemanget
Betyg 4,3/5
Betyg 4,3/5
Ansök nu
köp
(Chilis hemsida)

Chilimobil erbjuder företagsabonnemang med fokus på små till normalstora företag. Ett bra val för egenföretagare eller nylanserade företag. Då all betalning sker via betalkort så slipper man pappersadministration och fakturahantering.

Deras företagsabonnemang finns tillgängliga från 6 GB till helt fri surf. Inom Sverige har man fria samtal, sms och MMS. Roaming inom EU/EES täcker upp till 25 GB data per månad. Då de inte har någon bindningstid, och endast en månads uppsägningstid är det enkelt att vid behov växla såväl abonnemangstyp som operatör. Två månaders kostnadsfritt Viaplay ingår alltid i samband med nytecknande av abonnemang. Chilimobil har gjort sig kända för snabb kundtjänst och enkelhet.

En uppstickare på den svenska företagsmarknaden är ChiliMobil som erbjuder billiga företagsabonnemang och som utsett till det "bästa företagsabonnemanget med högst externa omdömen". Detta baseras på en sammanställning av de större svenska kundomdömestjänsterna såsom bland annat trustpilot och reco. Vi gillar även att tjänsterna är helt utan bindningstid och endast har 1 månads uppsägningstid. 

Egenskaper

 • Samtal & Sms: Fria
 • Surf: 6 GB - Obegr.
 • Pris: fr. 249 kr/mån
 • Totalpris 1 år: fr. 2 988 kr

Fördelar

 • Inga dolda avgifter eller bindningstider
 • Fri surf alternativet är mycket prisvärt
 • Viaplay ingår gratis i två månader

Nackdelar

 • Dyrt med mindre surfmängd

Omdöme

Aktören som fokuserar på att erbjuda fri surf till rimligt pris samt även erbjuder viaplay kostnadsfritt.
Alla bedömningskriterier
Surfmängd:
Betyg 4.4/5
4,4/5
Kostnad:
Betyg 4.4/5
4,4/5
Fria samtal & sms:
Betyg 5/5
5,0/5
Tilläggstjänster (växel etc.):
Betyg 3.5/5
3,5/5
Kundservice:
Betyg 4.7/5
4,7/5
Totalt:
Betyg 4,3/5
4,3/5
Så hittar du bästa Mobilabonnemang företag

Vad är viktigt att tänka på när jag väljer mobilabonnemang företag?

God kommunikation är en central del för alla företag. Genom att välja rätt mobilabonnemang kan ni både spara pengar och sköta alla kontakter på smidigt och effektivt sätt. Ju fler ni är på företaget, desto viktigare blir det att välja ett mobilabonnemang som passar ert behov. Sådant som kan vara värt att överväga är huruvida det är fri surf och fria samtal samt vilken täckning som erbjuds. Varje operatör har en täckningskarta över landet. Där kan ni se hur mobilnätets täckning ser ut på de platser som är relevanta för er. Om ni gör många resor inom landet, bör ni välja en operatör som motsvarar ert behov.

I dagsläget, när en stor del av kommunikationen sker på distans, kan det vara viktigt att välja en operatör som erbjuder en stor surfpott. Detta blir extra viktigt om ni till exempel använder Skype. 

Mobilabonnemang med fast pris

Om ni ska skaffa ett mobilabonnemang för företag för första gången, bör ni veta om att så gott som alla abonnemang är så kallade fastprisabonnemang. Ni betalar alltså en fast summa varje månad, oberoende av hur mycket ni använder abonnemanget för samtal. Det finns också operatörer som erbjuder rörligt pris, till exempel Tele2.

Tilläggstjänster

Förutom operatörernas grundutbud, finns det även tilläggstjänster ni kan ha nytta av. En av dessa är växeltjänsten som innebär att era anställda kan nås på ett och samma nummer. Olika operatörer erbjuder olika tjänster. Ta alltså inte för givet att alla har samma utbud.

Avdrag för företagsabonnemang

I deklarationen får du som driver enskild firma göra avdrag för mobilabonnemangskostnaderna. Mobilabonnemanget behöver tillhöra den kategori av tjänster som behövs för företagets verksamhet, för att vara avdragsgill. Om du även använder företagsabonnemanget för privat bruk kan du dock behöva betala uttagsskatt. 

Telness företagsabonnemang

En operatör som har satsat på att få nöjda kunder och bra företagsabonnemang, är Telness. Telness riktar sig speciellt mot mindre och medelstora företag och erbjuder tjänster såsom mobilabonnemang och mobil växel. Enligt de omdömen som ges företagets tjänster bidrar de med både bättre kontroll och mindre administration. Detta sparar i sin tur in på kostnader för ditt företag.

I dagsläget finns det flera operatörer som erbjuder mobilabonnemang utan bindningstid. Vissa har dock bindningstider upp till 24 månader. En kort bindningstid ger ett flexiblare mobilabonnemang. En operatör som inte har någon bindningstid är Telness. Telness är speciellt inriktat mot företag och jobbar för att förenkla företagskommunikationen. En annan operatör utan bindningstid för företag är Tre. Med Tre får du fria samtal och sms samt fri surf till ett lågt pris.

Jämför de bästa mobilabonnemangen för företag i testet

Mobilabonnemang företag Samtal & Sms Surf Pris Totalpris 1 år Totalbetyg Pris
Hallon Företag 25 GB Fria 6 - 100 GB Från 99 kr/mån Från 1 188 kr Betyg 4,7 / 5
4,7 / 5
Pris från
0 kr
Telenor Företag Fri Fria Fri 349 kr/mån 4 188 kr Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Pris från
0 kr
Tele2 Fria 50 GB - Obegr. fr 249 kr / mån fr. 2 988 kr Betyg 4,4 / 5
4,4 / 5
Pris från
0 kr
Telness 3 GB Fria 3 GB 229 kr/mån 2 748 kr Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Pris från
0 kr
Chilimobil Fria 6 GB - Obegr. fr. 249 kr/mån fr. 2 988 kr Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Pris från
0 kr
mobilabonnemang företag test

Så gjorde vi testet

Innan du bestämmer dig för vilket mobilabonnemang som företaget ska använda, är det bra att titta på vad ni behöver. På liknande sätt som för mobilabonnemang för privatpersoner är det viktigt att överväga sådant som surfmängdfria samtal & sms samt eventuella rabatter, eller erbjudanden, som ni kan dra nytta av.

Utöver ovanstående punkter är det för företag även väsentligt att fundera över följande delar:

 • Växelservice: Undersök huruvida ni behöver en växelservice för just ert företag, eller om ni klarar er med andra lösningar.
 • Övriga tilläggstjänster: Det kan finnas andra tjänster som mobiloperatörerna erbjuder. Titta på varje operatörs erbjudande och avgör vilka tilläggstjänster ni eventuellt kan ha nytta av. 
 • Fast pris: Flera operatörer erbjuder fast pris för sina företagsabonnemang. Detta gäller dock inte alla. Ett fast pris kan vara mycket smidigt, samtidigt som ett rörligt pris kan vara mer flexibelt och ibland billigare.
 • Pausa abonnemanget: Vissa mobiloperatörer erbjuder möjligheten att pausa abonnemanget i ett antal månader. Detta kan vara användbart om ni anser att ni inte behöver det under en viss period. 
 • Testperiod: Det är aldrig fel att testa ett mobilabonnemang innan ni bestämmer er för om ni vill ha det, eller om det är rätt val för er. Titta efter vilka testperioder som erbjuds av de olika operatörerna.

Det bästa mobilabonnemanget för företag bör innehålla så många av de ovanstående punkterna som möjligt. Beroende på vilken typ av företag ni har och vilka kunder, så kommer dock kraven givetvis att skilja sig åt. Vårt råd blir att titta efter ett mobilabonnemang som har en bra växelservice, nöjda kunder och ett lågt pris i kombination med fria samtal & sms, men med en surfmängd som motsvarar ert behov. 

Frågor och svar om företagsabonnemang

Vilka tjänster erbjuder operatörerna företag?

Det finns olika tilläggstjänster som ni kan lägga till ert företagsabonnemang. Bland dessa ingår växeltjänster, som gör det möjligt att nå alla medarbetare på ett och samma nummer.

Förmånsbeskattas jag om abonnemanget används privat?

I vissa fall kan du förmånsbeskattas om du använder mobilabonnemanget för privat bruk. Ett mobilabonnemang för företag ska användas i jobbet och vara en nödvändig del i arbete. Om det är svårt att skilja professionell användning från privat, kan du slippa förmånsbeskattning. På samma sätt slipper du denna om du har en fast avgift.

Hur häver jag ett företagsabonnemang?

Ta kontakt med er operatörs kundtjänst om ni vill häva ert abonnemang. Det går vanligtvis inte att häva abonnemang via hemsidan.

Hur fungerar ångerrätten?

Det finns ingen ångerrätt för företagsabonnemang. Om ni är osäkra på om ni ska välja ett abonnemang, kan ni be om att få en prova-på-period för att utvärdera vilket mobilabonnemang som passar er bäst.

Varför lita på Crediwizz?

Crediwizz.se är en oberoende jämförelsetjänst som recenserar och jämför produkter och tjänster inom ekonomi. Tjänsten kostar ingenting för dig som konsument och finansieras genom affiliate-program.

Innehållet på denna sida ska inte betraktas som finansiell rådgiving.

Läs mer om Crediwizz

Senast uppdaterad: 12 oktober 2022
Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
31 röster, Genomsnitt: 4.7 / 5