Bästa bonuskortet 2021

Av de kreditkort som finns på marknaden idag är det många som erbjuder någon from av bonus. Detta kan göra det svårt att hitta det bästa bonuskortet. Genom att jämföra de olika bonuskorten med varandra på vår sida, blir det dock lättare för dig att hitta rätt. Vi har även recenserat korten och hittat det bästa bonuskortet. Supreme Card Gold är ett bonuskort som har bland de förmånligaste bonusarna. I kortet ingår även omfattande försäkringar som kompletterar bonusprogrammet. Läs mer om kortet här på sidan och jämför bonuskort själv.

Så hittar du bästa bonuskortet

Idag har många kreditkortsaktörer erbjudanden om bonusprogram. Om de inte har egna bonusar, med så kallade lojalitetsprogram, kan du sannolikt koppla kortet till externa program. Eftersom det finns så pass många erbjudanden, kan det vara svårt att skilja mellan dem. Ett bra sätt att börja urskilja vilket bonusprogram som passar just dig är att gå efter ditt behov. Tänk efter vad du vill ha kortets bonus till.

 • travel insuranceResor: Att sätta guldkant på tillvaron är för många det samma som att ge sig ut på en resa. Med ett bonusupplägg inriktat mot detta, kan du få ut mer av resan. De så kallade resekorten erbjuder de bästa bonusarna för ändamålet. När du gör inköp med ditt kreditkort samlar du poäng med dessa kort. Poängen kan sedan spenderas på resor, hotellvistelser, resetillval etc, allt beroende på vilket kort du väljer. Vi har två favoriter när det kommer till resor, Collector Bank Easyliving och Bank Norwegian VISA. Båda korten är inriktade mot respektive resebolag, SAS och Norwegian. Det kan kännas begränsat, men då bör du komma ihåg att bonusupplägget blir generösare på så vis. Ett kort såsom Marginalen Traveller erbjuder dig att spendera poängen på flera resebolag, men då med färre förmåner.

 • shopping onlineE-handel och shopping: Få har missat hur handeln på nätet har ökat successivt i flera år. I takt med att det blir vanligare att vi handlar mer på internet, blir det också viktigare att vi gör genomtänkta köp på nätet. Ett bra kreditkort för e-handel kan vara en viktig del i att få ut så mycket som möjligt av dina köp. Flera kreditkort ger förmåner när det kommer till e-handel. Vissa ger dock fler än andra. Komplett Bank Mastercard och Re:member Flex är två kort som passar bra för ändamålet. Kompletts kort ger bonus beroende på vilken nätbutik du handlar i. ”Komplett.se” ger störst bonus, 4 %, och andra aktörer på nätet ger 1 %. Re:member:s kort ger rabatter hos olika näthandlare. Det mest fördelaktiga med kortet är att rabatten som kortet ger, även dras på redan rabatterade varor hos butiken. Det är alltså inget rent ”bonussystem”, med poäng, utan ett erbjudande- och rabattsystem.

shopping basketPoängshoppen: Vid första anblicken kan olika så kallade poängshoppar ses som sätt att hålla kvar kortkunder hos det respektive kortföretaget. Det behöver inte vara något negativt. Istället kan det vara ett enkelt sätt att veta hur poängen kan användas. En poängshop ger också flera möjligheter att använda sina poäng på. Vissa kort, såsom Supreme Card Gold, eller Coop Mer har sådana ”shoppar” med ett erbjudande av bland annat hemelektronik och presentartiklar. Insamlandet av poäng fungerar på samma sätt som för alla bonuskort. När du använder kortet generar det poäng. Kortföretagen vill att du använder deras kort så mycket som möjligt. Det är också bland annat därför sådana bonusprogram finns.

Faktorer att ta hänsyn till

När du har bestämt dig för vad du ska ha ditt bonuskort till, bör du titta efter vilka delar som ingår i varje kort. Alla bonuskort har till exempel vissa avgifter kopplade till sig, såsom förseningsavgifter eller årsavgifter, och olika förmåner utöver bonusen.

 • Avgifter och räntor: Höga avgifter kan göra att bonuskortet kostar mer än det ger. Ett kort med årsavgift är dock inte nödvändigtvis sämre än ett utan. Genom att betala en viss årsavgift kan du istället få ett bonuskort med bättre bonusupplägg och försäkringar, för att nämna ett par delar. Räntan på kortet är av betydelse om du behöver skjuta upp din fakturabetalning. Om du inte gör detta är den effektiva räntan, räntan inklusive avgifter, inte av samma vikt. 

 • Avbetalningsalternativ: Det kan vara mycket användbart att kunna lyfta ut större köp ur den ordinarie fakturan och istället delbetala separat. Bonuskort såsom Supreme Card Gold har flera alternativ för delbetalningar som kan göra återbetalningen billigare och smidigare för dig.

 • Försäkringar: En kompletterande reseförsäkring ingår i princip alltid i bonuskort. Utöver denna försäkring kan du också titta efter huruvida kortet har sådant som allriskförsäkringar och köpförsäkringar. Dessa kan göra kortet mer användbart och allsidigt. 

 • Hur lätt kortet är att skaffa: Ett bonuskort bör vara lätt att få beviljat. Om du har svårt med detta kan du välja en lägre kreditgräns och se till att du inte har några betalningsanmärkningar eller andra skulder. Kreditgränsen går att höja om du skulle behöva det, men då ställs också ofta högre krav på inkomst eller andra generella ekonomiska förutsättningar.

 • Enkelhet: Alla kreditkort har egentligen detta kravet på sig. De ska vara enkla att använda. Ett bonuskort som krånglar eller har en bonus som är svår att omsätta i varor, tjänster eller avdrag på kreditfakturan, är inte något att föredra.

 • Villkor: Vad som gäller för olika bonuskort kan skilja sig åt. Därför är det ibland bra att läsa igenom åtminstone en del av villkoren för att se vad till exempel de olika försäkringarna eller bonusen innebär. 

Våra recensioner av de bästa bonuskorten i våra två kategorier hittar du nedan. Jämförelserna vi gör kan du läsa mer om genom att följa länken.

Bästa bonuskortet - Supreme Card Gold

9.4/10
Supreme Card Gold
Maxkredit
150 000 kr
Årsavgift
245 kr
Ränta
12.36 %*
Räntefri kredit
60 dagar
 • Bra bonussystem
 • Sparränta på kortet
 • Smidig delbetalning
 • Bra bonussystem
 • Sparränta på kortet
 • Smidig delbetalning

Det bästa bonuskortet ska ge bonuspoäng på så många inköp som möjligt. Poängen ska sedan lätt gå att använda i antingen en poängshopp, eller för att göra avdrag på kreditkortsfakturan. Kortet ska också vara billigt och ha en lång räntefri period. Vi vill slippa betala ränta på krediten och bara utnyttja bonusen.

Supreme card gold ger en bonus på 0,5 poäng per spenderad krona och poängen används i poängshoppen. Bonuspoängen går lätt att samla in eftersom Supreme card gold underlättar för större köp genom sina smidiga delåterbetalningsalternativ. Du får också en hög maxkredit och lång räntefri period. Nackdelen med kortet är den relativt höga årsavgiften. Denna kompenseras dock av att du kan spara in mycket pengar genom att ta del av bonusen.

Bästa bonuskortet för e-handel - Komplett Bank Mastercard

9.3/10
Komplett Bank Mastercard
Maxkredit
50 000 kr
Årsavgift
0 kr
Ränta
21.40 %
Räntefri kredit
50 dagar
 • Extrabonus vid e-handel
 • Upp till 9 månader räntefritt
 • Försäkringar vid e-handel
 • Extrabonus vid e-handel
 • Upp till 9 månader räntefritt
 • Försäkringar vid e-handel

Det finns flera kreditkort som passar för e-handel. Gemensamt för dem är att de ska ge en bra bonus, ha försäkringar såsom köpförsäkring och prisgaranti och gärna ha möjligheten till bra delbetalningsalternativ för större inköp. Ytterligare fördelar med kreditkort för e-handel är om de har en förhållandevis hög maxkreditgräns.

Komplett bank Mastercard har en bonus, på 4 %, som är mycket generös och gäller om du handlar på komplett.se. I annat fall ger den 0,5 % och 1 % på större inköp. Poängen används till att betala av kreditkortsfakturan. Köpförsäkringen, som ingår, ersätter till exempel fraktskador och skador vid inbrott. Om du vill delbetala dina större köp, kan du göra det räntefritt i upp till 9 månader. Det som tillkommer är en avgift.

Jämför alla bonuskort

Använd sorteringsverktygen och jämför själv alla bonuskort som vi har recenserat.

Filtrera
Avgifter
Ålderskrav
Korttyp
Övrigt
Stäng
 1. 1. Supreme Card Gold
  9.4/10
  Supreme Card Gold
  Maxkredit
  150 000 kr
  Årsavgift
  245 kr
  Ränta
  12.36 %*
  Räntefri kredit
  60 dagar
  • Bra bonussystem
  • Sparränta på kortet
  • Smidig delbetalning
  • Bra bonussystem
  • Sparränta på kortet
  • Smidig delbetalning
  Läs mer

  Krav för ansökan

  • Du är minst 18 år.
  • Du är folkbokförd i Sverige.
  • Du har inga betalningsanmärkningar.
  • Du har en fast inkomst.
  • En kreditupplysning via UC tas när du skickar in en ansökan.

  Kortfakta och kortets bonus

  Supreme Card Gold:s bonus får du genom att använda kortet så mycket som möjligt. Du får alltså poäng för varje spenderad krona, närmare bestämt 0,5 poäng/betalad krona. För att använda bonuspoängen går du in på Resurs banks hemsida och klickar dig vidare till Poängshoppen. Där kan du välja mellan att donera dem till välgörenhet, eller spendera dem på till exempel inredning, fritidsaktiviteter eller tillbehör och presentartiklar. 

  *Räntan på 12,36 % gäller för återbetalningsupplägget 1/10.


  Kortfakta och räntor

  Avgifter/räntesatser

  Årsavgift:

  245 kr

  Extrakort:

  50 kr

  Kontantuttagsavgift:

  2,97 % (minst 35 kr/uttag)

  Valutaväxlingsavgift:

  1,97 % av valutakursen

  Tjänsten Räkningsbetalning:

  1 % av det betalda beloppet

  Bankkontoöverföring:

  3,95 % av beloppet (som lägst 35 kr)

  Påminnelseavgift:

  60 kr

  Administrationsavgift:

  39 kr

  Aviavgift pappersfaktura:

  29 kr

  Räntefritt 6 månader:

  Effektiv ränta 3,85 % (15 000 kr)

  Ränta 1/10-upplägg:

  12,36 %

  Effektiv ränta 1/10:

  18,46 % (15 000 kr, inkl. admin. avgift)

  Ränta 1/20-upplägg:

  17,32 %

  Effektiv ränta 1/20:

  24,65 % (15 000 kr, inkl. admin. avgift)

  Läs mer
 2. 2. Komplett Bank Mastercard
  9.3/10
  Komplett Bank Mastercard
  Maxkredit
  50 000 kr
  Årsavgift
  0 kr
  Ränta
  21.40 %
  Räntefri kredit
  50 dagar
  • Extrabonus vid e-handel
  • Upp till 9 månader räntefritt
  • Försäkringar vid e-handel
  • Extrabonus vid e-handel
  • Upp till 9 månader räntefritt
  • Försäkringar vid e-handel
  Läs mer

  Krav för ansökan

  • Du är minst 20 år.
  • Du är folkbokförd i Sverige.
  • Du har inga betalningsanmärkningar.
  • En kreditupplysning via UC tas när du skickar in en ansökan.

  Kortfakta och kortets bonus

  Om du ska välja ett kreditkort som är bra till näthandel, är Komplett Mastercard ett bra val. Detta gäller framför allt om du ska handla på elektroniksidan komplett.se. Köp på sidan genererar 4 % i bonus, vilket är högt. Alla övriga enskilda köp som överstiger 20 000 kr ger 1 % i bonus. Varuköp, restaurangbesök, livsmedelsinköp och köp av drivmedel ger 0,5 % i bonus. Kom ihåg att du inte kan tjäna in mer än 500 poäng per månad och 2 000 poäng per år. Bonuspoängen du får kan användas till att betala av kreditkortsfakturan.  


  Kortfakta och räntor

  Avgifter/räntesatser

  Årsavgift:

  0 kr

  Avgift varuköp:

  0 kr

  Uttag av bonus:

  0 kr

  Bankkontoöverföring:

  0 kr*

  Kontantuttagsavgift:

  0 kr

  Valutaväxlingsavgift:

  1,75 % av valutakursen

  Påminnelseavgift:

  60 kr

  Aviavgift pappersfaktura:

  35 kr

  E-faktura:

  0 kr

  Ränta:

  21,40 %

  Effektiv ränta:

  23,63 % (10 000 kr, 12 månader)

  *Ränta från dag 1 vid överföring från ”mina sidor”. Den årliga räntesatsen är då 24,90 %.

  Läs mer
 3. 3. re:member flex
  9.2/10
  re:member flex
  Maxkredit
  100 000 kr
  Årsavgift
  0 kr
  Ränta
  9.74 %*
  Räntefri kredit
  56 dagar
  • Rabatt i 300 webbutiker
  • Trygghetspaket som tillval
  • ID-stöldskydd ingår
  • Rabatt i 300 webbutiker
  • Trygghetspaket som tillval
  • ID-stöldskydd ingår
  Läs mer

  Krav för ansökan

  • Du är minst 20 år.
  • Du har inga betalningsanmärkningar.
  • Du har en årsinkomst på minst 100 000 kr.
  • En kreditupplysning tas när du skickar in en ansökan.

  Kortfakta och kortets bonus

  Re:members flex:s bonussystem erbjuder dig inte bonuspoäng på samma sätt som vissa andra kreditkort. Det du får ta del av är istället rabatter och erbjudanden via förmånsprogrammet re:member reward. Rabatterna uppgår till som mest 25 % på olika varor och tjänster. Antalet anslutna butiker och aktörer är över 300 stycken, där till exempel Ginza, Bodystore, Adlibris, Gymgrossisten och Booking.com ingår.


  Kortfakta och räntor

  Avgifter/räntesatser

  Årsavgift:

  0 kr

  Extrakort:

  0 kr

  Nyprägling kort:

  75 kr

  Kontantuttagsavgift:

  3 % (minst 35 kr/uttag)

  Valutaväxlingsavgift:

  1,75 % av valutakursen

  Förseningsavgift:

  125 kr

  Påminnelseavgift:

  60 kr

  Aviavgift pappersfaktura:

  39 kr

  E-faktura:

  0 kr

  Ränta:

  9,74 % - 24,74 %*

  Effektiv ränta:

  8,12 % - 21,62 %

  *Räntan är individuell och varierar beroende på kreditbedömningen.

  Läs mer
 4. 4. Bank Norwegian: VISA
  9.1/10
  Bank Norwegian: VISA
  Maxkredit
  100 000 kr
  Årsavgift
  0 kr
  Ränta
  19.99 %
  Räntefri kredit
  45 dagar
  • Ingen kontantuttagsavgift
  • Reseförsäkring ingår
  • Tjäna CashPoints på köp
  • Ingen kontantuttagsavgift
  • Reseförsäkring ingår
  • Tjäna CashPoints på köp
  Läs mer

  Krav för ansökan

  • Du är över 23 år.
  • Du har inga betalningsanmärkningar.
  • Du måste ha inkomst från tjänst.
  • Du har varit folkbokförd i Sverige de senaste 36 månaderna.
  • En kreditupplysning tas när du skickar in en ansökan.

  Kortfakta och kortets bonus

  Med Bank Norwegians VISA-kort tjänar du bonuspoäng, eller CashPoints, genom att använda kortet vid så många köptillfällen som möjligt. Alla köp ger poäng. Flest poäng får du om du använder kortet till att betala resor med Norwegian. Du får upp till 10 % av biljettpriset i CashPoints. Övriga inköp ger 0,5 % av priset för köpet i poäng. För att använda poängen går du in på Norwegians hemsida. Där kan du spendera dem på främst flygbiljetter. För att få fler fördelar vid resor finns också Norwegian Rewards. Genom detta får du till exempel olika rabatterbjudanden som genererar poäng. 


  Kortfakta och räntor

  Avgifter/räntesatser

  Årsavgift:

  0 kr

  Extrakort:

  Inte möjligt

  Nyprägling kort:

  0 kr

  Kontantuttagsavgift:

  0 kr

  Valutaväxlingsavgift:

  1,75 % av valutakursen

  Förseningsavgift:

  125 kr

  Påminnelseavgift:

  60 kr

  Aviavgift pappersfaktura:

  45 kr

  E-faktura:

  0 kr

  Ränta:

  19,99 %

  Effektiv ränta:

  21,93 % (15 000 kr, 12 månader)

  Läs mer
 5. 5. Marginalen Gold
  9.1/10
  Marginalen Gold
  Maxkredit
  100 000 kr
  Årsavgift
  0 kr (195 kr)
  Ränta
  16.90 %
  Räntefri kredit
  50 dagar
  • Delbetala köp över 5000 kr
  • Få pengar tillbaka på köp
  • Allriskförsäkring ingår
  • Delbetala köp över 5000 kr
  • Få pengar tillbaka på köp
  • Allriskförsäkring ingår
  Läs mer

  Krav för ansökan

  • Du är minst 20 år
  • Du är inte vikarie eller student
  • Du har en stadigvarande årsinkomst på minst 120 000 kr
  • Du har inga betalningsanmärkningar

  Kortfakta och kortets bonus

  Marginalen Gold erbjuder förmånsprogrammet "Handla Smart" till sina kunder. Tillgång till Handla Smart får du genom att ladda ned appen via Marginalen banks hemsida. Förmånsprogrammet innehåller upp till 25 % i rabatt i över 300 nätbutiker inom bland annat skönhet, inredning och elektronik. Exempel på aktörer som ingår är Bodystore, Outnorth, Cervera och CDON. Den rabatt du får kommer genom ett avdrag på kreditkortsfakturan.


  Kortfakta och räntor

  Avgifter/räntesatser

  Årsavgift:

  0 kr första året (195 kr/år)

  Extrakort:

  50 kr/år

  Kontantuttagsavgift:

  3 % (minst 35 kr/uttag)

  Valutaväxlingsavgift:

  1,65 % av valutakursen

  Förseningsavgift:

  95 kr

  Påminnelseavgift:

  60 kr

  Aviavgift pappersfaktura:

  25 kr

  E-faktura:

  0 kr

  Ränta:

  16,90 %

  Effektiv ränta:

  17,73 % (20 000 kr, 12 månader)

  Läs mer
 6. 6. Ikano Bank Kreditkort
  8.9/10
  Ikano Bank Kreditkort
  Maxkredit
  60 000 kr
  Årsavgift
  0 kr
  Ränta
  14.55 %
  Räntefri kredit
  56 dagar
  • Rabatt på alla bensinstationer
  • Nya rabatter varje månad
  • Individuell delbetalning
  • Rabatt på alla bensinstationer
  • Nya rabatter varje månad
  • Individuell delbetalning
  Läs mer

  Krav för ansökan

  • Du är minst 18 år
  • Fast anställning
  • Tjänar minst 100 000/år
  • Inga betalningsanmärkningar

  Kortfakta och kortets bonus

  Ikano Banks kreditkort har ett rabattsystem där erbjudandena varierar och uppdateras varje månad. I den så kallade "rabattkalendern" kan du se vilka branscher, till exempel bok- och bygghandlare, som ingår för vilka månader. Ditt Ikano bank kreditkort registrerar vilken bransch det handlar om. Den maximala rabatten som ges via rabattkalendern är 20 % och den lägsta ligger runt 5 %. Totalrabatten du får kan som mest bli 500 kr per månad och 6 000 kr per år. Rabattbeloppet dras automatiskt från kortfakturan varje månad. Förutom att kunna ta del av rabattkalenderns rabatter får du även 1 % i rabatt på drivmedel, på alla bensinstationer.


  Kortfakta och räntor

  Avgifter/räntesatser

  Årsavgift:

  0 kr

  Kontantuttagsavgift:

  2 % (minst 35 kr/uttag)

  Valutaväxlingsavgift:

  1,50 % av valutakursen

  Förseningsavgift:

  50 kr

  Påminnelseavgift:

  50 kr

  Aviavgift pappersfaktura:

  25 kr

  E-faktura:

  Via Kivra

  Ränta:

  14,55 %

  Effektiv ränta:

  19,04 % (10 000 kr, 12 månader, pappersfaktura)

  Läs mer
 7. 7. OKQ8 VISA Kreditkort
  8.9/10
  OKQ8 VISA Kreditkort
  Maxkredit
  100 000 kr
  Årsavgift
  0 kr
  Ränta
  14.95 %
  Räntefri kredit
  30 dagar
  • 20 öre/liter bränslerabatt
  • Bonus på alla kortköp
  • Sparränta på kortet
  • 20 öre/liter bränslerabatt
  • Bonus på alla kortköp
  • Sparränta på kortet
  Läs mer

  Krav för ansökan

  • Du är minst 18 år
  • Du är inte student eller arbetslös
  • Du har inga betalningsanmärkningar

  Kortfakta och kortets bonus

  Kreditkortet som OKQ8 har ger 20 öre i rabatt på drivmedel, på alla OKQ8-mackar. Ett literpris på bensin, 95 oktan, om 14 kr ger till exempel drygt 1,4 % i rabatt. Utöver rabatten på drivmedel, får du även 2 % i återbäring på köp i OKQ8:s butiker. Alla köp med kreditkortet ger 0,3 % i bonus. Poängen utbetalas kvartalsvis genom att du får bonuscheckar, som är giltiga i 1 år. Dessa går att lösa in mot kontanter, eller använda på någon OKQ8-station. Ett köp på en bemannad station ger dubbelt värde, det vill säga 0,6 %.


  Kortfakta och räntor

  Avgifter/räntesatser

  Årsavgift:

  0 kr

  Extrakort:

  0 kr

  Kontantuttagsavgift:

  3 % (minst 35 kr/uttag)

  Valutaväxlingsavgift:

  2 % av valutakursen

  Förseningsavgift:

  95 kr

  Påminnelseavgift:

  60 kr

  Aviavgift pappersfaktura:

  25 kr

  E-faktura:

  0 kr

  Ränta:

  14,95 %

  Effektiv ränta:

  16,91 % (30 000 kr, 12 månader, pappersfaktura)

  Läs mer
 8. 8. Collector Bank Easyliving
  8.7/10
  Collector Bank Easyliving
  Maxkredit
  100 000 kr
  Årsavgift
  0 kr (195 kr)
  Ränta
  16.29 %
  Räntefri kredit
  56 dagar
  • Resebonus och rabatter
  • Flera extraförsäkringar
  • Förmånlig reseförsäkring
  • Resebonus och rabatter
  • Flera extraförsäkringar
  • Förmånlig reseförsäkring
  Läs mer

  Krav för ansökan

  • Du är minst 20 år.
  • Du är folkbokförd i Sverige.
  • Du har inga betalningsanmärkningar.
  • Du en lägsta inkomst på 120 000kr/år.
  • En kreditupplysning via UC tas när du skickar in en ansökan.

  Kortfakta och kortets bonus

  Oavsett om du vill resa med SAS, eller om du vill få rabatt, via Meniga Rewards, hos ett stort antal restauranger och butiker, kan Collectors Easyliving-kort vara värt att skaffa. Med SAS EuroBonus tjänar du poäng genom att handla i de över 2 000 anslutna butikerna och restaurangerna. Poängen kommer sedan till användning när du köper flygresor med SAS eller hotellvistelser. Meniga Rewards använder du lättast genom att ladda ned appen via till exempel App store. På så vis får du tillgång till flera rabatter och CashBack, som sätts in på ditt konto.


  Kortfakta och räntor

  Avgifter/räntesatser

  Årsavgift:

  195 kr (0 kr första året)

  Extrakort:

  0 kr

  Ersättningskort:

  150 kr

  Kontantuttagsavgift:

  3 % (minst 45 kr/uttag)

  Valutaväxlingsavgift:

  0 kr

  Förseningsavgift:

  125 kr

  Påminnelseavgift:

  60 kr

  Aviavgift:

  0 kr

  E-faktura:

  0 kr

  Ränta:

  16,29 %

  Effektiv ränta:

  17,25 % (20 000 kr, 12 månader)

  Läs mer
 9. 9. ICA Banken Bankkort Plus
  8.3/10
  ICA Banken Bankkort Plus
  Maxkredit
  100 000 kr
  Årsavgift
  324 kr
  Ränta
  11,20 %
  Räntefri kredit
  60 dagar
  • Låg ränta
  • Bonuspoäng hos ICA
  • Extrapoäng som ICA-bankkund
  • Låg ränta
  • Bonuspoäng hos ICA
  • Extrapoäng som ICA-bankkund
  Läs mer

  Krav för ansökan

  • Du är minst 18 år
  • Du har inkomst från tjänst
  • Du har en månadsinkomst på minst 16 667 kr
  • Du har inga betalningsanmärkningar

  Kortfakta och kortets bonus

  ICA Bankens Plus-kort som används för att betala premien på ICA:s försäkringar, inköp på någon ICA-butik eller på Apotek Hjärtat ger bonuspoäng. Varje spenderad krona ger 1 poäng. ICA kallar sina bonuspoäng "stammispoäng" och de utbetalas genom att du får en bonuscheck månadsvis. ICA:s betalkort är ett kombinerat konto- och kreditkort. Direktkontot används vid köp på ICA och Apotek Hjärtat och fakturakontot, kreditkortsdelen, används för övriga köp utanför ICA. Om du vill ha möjligheten att få dubbla bonuspoäng, kan du använda dig av ICA:s banktjänster, såsom bolån, eller skaffa ett lönekonto hos ICA-banken.  


  Kortfakta och räntor

  Avgifter/räntesatser

  Årsavgift:

  324 kr (27 kr/månad)

  Ersättningskort:

  100 kr

  Kontantuttagsavgift:

  0 kr

  Valutaväxlingsavgift:

  1,25 % av valutakursen

  Förseningsavgift:

  100 kr

  Påminnelseavgift:

  60 kr

  Aviavgift pappersfaktura:

  30 kr

  E-faktura:

  0 kr

  Ränta:

  11,20 %

  Effektiv ränta:

  11.79 % (10 000 kr, 12 månader)

  Läs mer
 10. 10. Supreme Card Woman
  8.0/10
  Supreme Card Woman
  Maxkredit
  150 000 kr
  Årsavgift
  295 kr
  Ränta
  12.36 %*
  Räntefri kredit
  60 dagar
  • Bidrar till Cancerfonden
  • Smidig delbetalning
  • Bonus på allt
  • Bidrar till Cancerfonden
  • Smidig delbetalning
  • Bonus på allt
  Läs mer

  Krav för ansökan

  • Du är minst 18 år.
  • Du är folkbokförd i Sverige.
  • Du har inga betalningsanmärkningar.
  • Du har en fast inkomst.
  • En kreditupplysning via UC tas när du skickar in en ansökan.

  Kortfakta och kortets bonus

  Det som sticker ut med Supreme Card Woman är möjligheten att använda bonuspoängen för donationer till Cancerfonden. Detta gör du genom att använda Resursbanks poängshopp. Där kan du även köpa till exempel märkesprodukter och upplevelser med dina poäng. Poängen får du genom att använda kortet vid olika köp. Varje krona du handlar för ger 0,5 bonuspoäng. En annan fördel för den som skaffar Supreme Card Woman är att dina köp automatiskt ger pengar till Cancerfonden. När du använder kortet ger nämligen Resursbank 1 krona till fonden.

  *Räntan på 12,36 % gäller för återbetalningsupplägget 1/10.


  Kortfakta och räntor

  Avgifter/räntesatser

  Årsavgift:

  295 kr

  Extrakort:

  50 kr

  Kontantuttagsavgift:

  2,97 % (minst 35 kr/uttag)

  Valutaväxlingsavgift:

  1,97 % av valutakursen

  Tjänsten Räkningsbetalning:

  1 % av det betalda beloppet

  Bankkontoöverföring:

  3,95 % av beloppet (som lägst 35 kr)

  Påminnelseavgift:

  60 kr

  Administrationsavgift:

  39 kr

  Aviavgift pappersfaktura:

  29 kr

  Räntefritt 6 månader:

  Effektiv ränta 3,65 % (15 000 kr)

  Ränta 1/10-upplägg:

  12,36 %

  Effektiv ränta 1/10:

  18,93 % (15 000 kr, inkl. admin. avgift)

  Ränta 1/20-upplägg:

  17,32 %

  Effektiv ränta 1/20:

  25,15 % (15 000 kr, inkl. admin. avgift)

  Läs mer
Se alla produkter

bonus 3

Vad utmärker ett bonuskort?

Bonuskortet skiljer sig inte nämnvärt från andra kreditkort. Det som utmärker bonuskorten är dock att tyngdpunkten ligger på just bonusen och andra rabatt- och erbjudandesystem. Om du endast är ute efter en mycket bra bonus, bör du se till att du använder kortet så pass mycket att det hela tiden lönar sig. Du vill få ut så mycket som möjligt av det. Ett bra bonuskort med årsavgift behöver inte vara en nackdel, tvärtom kan kort med en rimlig årsavgift ha bättre bonusar än andra kreditkort. 

Bonusupplägg

De olika bonuskortens bonusupplägg varierar i hur de fungerar och på vilket sätt du kommer att ta del av bonusen. En del kort har en poängshopp där du omsätter dina insamlade poäng till varor eller tjänster. Andra kort har rabattprogram eller cashback. Huvudsaken med ett bonusprogram är att det ska ge mycket tillbaka och erbjudandena ska vara användbara. Poängen du samlar in ska stå i rimlig relation till hur mycket pengar du spenderar med kortet.

Ett tips är alltså att räkna efter hur mycket pengar varje bonuspoäng motsvarar. Titta sedan vad du får för dina poäng. Är erbjudandena relevanta och användbara?

Rabattprogram

Istället för att ha en poängshopp erbjuder vissa bonuskort, såsom Re:member flex eller Ikano Bank kreditkort, rabatter. Dessa rabattprogram ger dig prisavdrag hos vissa utvalda kedjor och butiker. Ofta varierar erbjudanden mellan olika perioder, till exempel från en månad till en annan. Rabattprogrammen är ett enkelt sätt att ta del av ett bonuskorts förmåner, utan att behöva vara aktiv och använda sig av en poängshopp. 

Bonuskort med cashback

Vid sidan av bonuspoängen kan du även få cashback med flera bonuskort. Det innebär att du vid något eller några tillfällen varje år, ibland månadsvis, får tillbaka en viss summa pengar. Summan du får baseras på hur mycket du handlat för. Helt enkelt: ju mer du handlar, desto mer pengar får du. Pengarna dras många gånger från kortfakturan. Procentsatsen för cashbacks brukar ligga på några få procent. Den kan variera, eftersom olika kortföretag har olika upplägg. Skillnaden mellan en cashback på 1 % och 2 % kan, beroende på hur mycket du handlar för, innebära en stor skillnad i slutänden.

question 5

Hur skaffar jag ett bonuskort?

Processen att ansöka om ett bonuskort är i de allra flesta fall smidig. Genom att följa stegen på kortutgivarnas hemsida kommer du snabbt att få ditt nya bonuskort hemskickat. De vanliga stegen är följande:

 • Personnummer och kontaktuppgifter: Du fyller i dina personuppgifter och din mailadress samt telefonnummer.
 • Inkomstuppgifter: I vissa fall krävs det att du uppger månads- eller årsinkomst för dig själv och ditt hushåll.
 • Person i politiskt utsatt ställning: Detta begrepp förkortas PEP och innebär att du måste uppge om du själv, eller någon närstående, är i en politiskt utsatt position, eller har varit det de senaste 18 månaderna. Det krävs att du svarar på denna fråga eftersom det handlar om lagen om penningtvätt.
 • Villkor: Du godkänner villkoren som gäller för bonuskortet och går sedan vidare till signering.
 • Godkännande: Du signerar din ansökan med Bank-ID och väntar sedan på att en kreditupplysning tas och att kortet skickas hem till dig.

Bör jag skaffa flera bonuskort?

Kreditkort med bonus kommer, som vi sett, i olika varianter. Ett kort täcker ofta inte upp alla behov som finns, utan det kan finna en poäng med att skaffa sig fler kort. Det du bör tänka på här är att inte använda korten oansvarigt. Det är torts allt kort med lån som det handlar om och det bör du ha i bakhuvudet.

Med detta sagt kan flera kort komplettera varandra. Ett kort kan användas för e-handel, ett annat för resor och ytterligare ett för matinköp. Frågan du ställer dig då är huruvida detta lönar sig. Svaret är att det gör det sannolikt, men det hänger på hur du använder korten. Se också till att välj kort där inte avgifterna äter upp förmånerna. Ligger du dessutom i fas med dina betalningar av kortfakturorna, tillkommer inga räntor. Det går alltså att kombinera kreditkorten för att få ut så mycket som möjligt av bonusarna som varje kort erbjuder. Det kräver dock att du håller koll på hur du använder bonuskorten.

lightbulb2

Att tänka på med bonuskort

Vid första anblick kan förmånerna som kommer med bonuskreditkort se mycket attraktiva ut. Det kan i många fall tillkomma extra villkor i samband med det, vilket ofta begränsar din förmåga att på bästa sätt samla ihop bonusarna. Se till att du är väl medveten om vilka begränsningar som eventuellt tillkommer, så att du kan få ut det mesta av din bonus. Ett väl använt och rätt utnyttjat bonuskort kan göra din vardag, eller semester, billigare och mer spännande.

Nedan följer tre punkter som kan vara värda att ha i åtanke när du funderar över huruvida ett bonuskort passar dig.

 • Onödiga rabatter: Visst kan rabatterna i bonusshopparna se lockande ut. Priserna kan vara många procent lägre än de normala priserna i butiken. Du bör dock tänka till en gång extra. I vissa fall kan dessa shoppar få dig att göra onödiga inköp av varor du klarar dig utan. Samtidigt kan du få bra rabatter på användbara varor och tjänster.
 • Maxgräns för bonus: Det här är ett villkor som inte är lika vanligt förekommande som det en gång var, men det finns fortfarande bonuskort som begränsar hur mycket bonus du kan tjäna ihop. I fallet med cashbacks innebär det att det finns en övre gräns för hur mycket pengar du kan få tillbaka som mest. Om du planerar att göra stora inköp med ditt bonuskort är det bra att ha i åtanke.
 • Cashback: Vissa kort kan erbjuda cashbacks på samtliga inköp där kortet används. Men kontrollera att det faktiskt är pengar du får tillbaka och inte något annat, som exempelvis bonuspoäng som endast kan användas i särskilda butiker. Vissa kortutgivare har ändrat namn på bonuspoäng till ord som liknar cashback, exempelvis ”cashpoints”.

Frågor och svar om bonuskort

Kan jag använda mig av mitt bonuskort vid utlandsresor?

Ja, kom ihåg att de flesta bonuskort i grund och botten är vanliga betalkort utgivna av företag som American Express, Visa och MasterCard. Du kan alltså utan problem använda dem på dina utlandsresor. Dock kan villkoren för bonusar variera. Om du spenderar mycket tid utomlands kan det vara en bra ide att istället fokusera på ett resekreditkort.

Vad exakt innebär bonusen?

Vanligtvis, när man talar om kreditkort med bonus så syftar man på "poäng" som man kan tjäna in och samla på sig när man handlar och betalar med kortet. Dessa poäng kan sedan bytas ut mot diverse olika fördelar. Vad poängen kan användas till skiljer sig åt från kort till kort. Exempelvis har Bank Norwegians kreditkort en cashbackbonus som betalar tillbaka 0,5 procent av det totala belopp du handlar för till ditt konto. Andra kort, som exempelvis Ica Bankens kreditkort har istället en bonus som ger dig värdecheckar som du kan använda när du handlar i bland annat ICA-butiker.

Kan jag betala mina räkningar med ett bonuskort?

Svaret är att du med vissa kort kan göra det (exempelvis Ikano, Billhop och Betalo låter dig betala räkningar). Om det passar dig att betala räkningar med ditt bonuskort så kommer du snabbt samla ihop till många bonuspoäng och stora cashbacks. Alla dina inköp samlas därefter på en enda faktura som du betalar till kortutfärdaren.

Kan jag handla utan att utnyttja krediten?

Du kan till vissa kreditkort föra över pengar från ditt eget bankkonto och på det sättet undvika att använda dig av krediten. Det är dock inte alla kort som erbjuder den möjligheten. Se till att läsa igenom villkoren noggrant.

Senast Uppdaterad: 2021-06-27 07:00:03

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
107 röster, Genomsnitt: 4.4 / 5

Testvinnare - Bästa Bonuskort

 • Supreme Card Gold
 • Komplett Bank Mastercard
 • re:member flex
 • Bank Norwegian: VISA
 • Marginalen Gold
 • Ikano Bank Kreditkort
 • OKQ8 VISA Kreditkort
 • Collector Bank Easyliving
 • ICA Banken Bankkort Plus