Om våra jämförelser och recensioner

På den här undersidan kan du läsa om våra jämförelser och recensioner. Vi strävar efter att vara så transparenta som möjligt och vill därför ge dig information om och insyn i hur vi arbetar. 

Vilka ekonomiska tjänster och produkter väljer vi ut?

Vi på Crediwizz utför ett löpande arbete med att jämföra och recensera olika ekonomiska tjänster och produkter. Våra recensioner och sidorna i sig uppdateras hela tiden för att informationen på dem ska vara så tillförlitlig och aktuell som möjligt.

De tjänster och produkter som vi väljer ut baseras på ett urval av de bästa eller billigaste på marknaden. Beroende på om det till exempel handlar om kreditkort, lån eller försäkringar kommer urvalsprocessen dock att se lite olika ut.

I vissa fall har vi tagit fram till exempel de bästa försäkringarna i en viss kategori och sedan jämfört dem med varandra. Därefter har vi utsett den främsta av dessa baserat på våra kriterier. Kriterierna kan du läsa mer specifikt om på varje undersida.

  • Överlag handlar dock dessa ofta om en sak: Vad får du för dina pengar? Hur prisvärd är tjänsten eller produkten i relation till innehållet?

Vilka ekonomiska tjänster och produkter bortser vi från?

Det finns flera olika produkter och tjänster som vi inte väljer att ta med. Främst handlar det om att de inte är prisvärda, har ett dåligt innehåll eller inte är tillräckligt populära. Alternativ med låg popularitet bidrar ofta inte med något större mervärde. När vi väljer bland de ekonomiska tjänsterna undersöker vi dock varför vissa av dem inte är populära och huruvida de är det på goda grunder, eller inte.

Du som läsare på Crediwizz bör också vara medveten om att vi får en affiliate-provision när du köper vissa ekonomiska tjänster eller produkter, eller tar ett lån, via vår sida. Priset blir dock inte högre för dig.

Vilken tjänst eller produkt blir bäst eller billigast?

  • Den produkt eller tjänst som vi utser till den bästa är den som motsvarar kriterierna på våra kategoriundersidor. Den bästa tjänsten ska till exempel hålla en högre kvalitet och prisvärdhet överlag, än motsvarnade tjänster. Detta inkluderar även sådant som vilken service företaget som erbjuder tjänsten har och hur denna bedöms enligt externa omdömen.
  • Tjänsten eller produkten som är billigast är helt enkelt den som du betalar lägst pris för. När det gäller till exempel mobilabonnemang handlar det om antingen månadspriset, eller priset du betalar för ett sammanhängande år. En billig tjänst eller produkt ska dock inte vara samma sak som att den håller en undermålig kvalitet. Priset måste sättas i relation till vad du får.

Vi som gör jämförelserna

Vårt team på Crediwizz består av fem personer som arbetar aktivt med uppdateringar och förnyelse av sidan. Dessa är utbildade ekonomer, beteendevetare eller ingenjörer. Det gemensamma för alla är att de har erfarenhet och stort intresse av privatekonomi, företagsekonomi och webbutveckling. Det är viktigt för dig som läser att komma ihåg att innehållet på Crediwizz.se inte ska betraktas som finansiell rådgivning.

Feedback från läsare

Eftersom vårt arbete handlar om att skapa nöjda besökare, blir det viktigt för oss att möta all kritik, positiv såväl som negativ. Du som läsare är välkommen att kontakta oss via mail om du har synpunkter eller funderingar. Vi besvarar dem så fort vi kan.

Våra köpguider

Varje undersida har en tillhörande köpguide. Dessa är till för att du enkelt ska kunna bilda dig en egen uppfattning om jämförelserna och recensionerna. Guiderna har tagits fram med ambitionen att de ska vara så informationsrika och rättvisande som möjligt.

Innehållet i dem är alltså individuellt beroende på vilken ekonomisk jämförelse det handlar om. På så vis kan du snabbt och enkelt se vilka punkter eller faktorer som du bör ta hänsyn till.

Utmärkelser

Vi tillämpar i huvudsak två olika utmärkelser. Den bästa tjänsten eller produkten och den billigaste. I vissa fall, där det kan vara lämpligt eller nödvändigt, har vi också någon övrig utmärkelse. Du kan läsa mer om dem på respektive undersida.