Recension av Resurs Bank Supreme Card Gold

 Nischbanken Resurs bank är en av kreditkortsaktörerna på de nordiska marknaderna som har ett relativt brett utbud av olika kreditkort. Resurs bank ingår, tillsammans med Solid Försäkring, i Resurskoncernen. Bland de kort som erbjuds kan Supreme Card Gold kanske sägas vara bankens ”flaggskeppskort”. Det erbjuder förmåner såsom tillgång till ett system med bonuspoäng, kompletterande reseförsäkring, räntefri delbetalning upp till 6 månader och hög maxkredit.

Vad Supreme Card Gold erbjuder och vilka räntor och avbetalningsalternativ som finns samt för- och nackdelar, är några delar vi ska titta närmare på nedan.

Vad erbjuder Supreme Card Gold?

I Resurs banks guld-kort ingår olika förmåner för dig som kortinnehavare och kund. Dessa är bland annat ett bonussystem, en reseförsäkring och möjligheten till bra sparränta.


 

Bonuspoäng

Som innehavare av Supreme Card Gold får du tillgång till bonuspoängsystemet. För varje spenderad krona får du 0,5 poäng att handla för i Resurs banks poängshop. Egentligen kan vi nästan säga att du får poäng så fort kortet används, det är nämligen ett mycket generöst bonussystem. Kontantuttag, räkningar som betalas med kortet och givetvis inköp genererar poäng. Poängen registreras efter 30 dagar från köptillfället. De är giltiga i 3 år.

Priceless: Du får tillgång till Mastercards Priceless-portal.


 

Reseförsäkring

Reseförsäkringen som erbjuds via Supreme Card Gold är en kompletterande försäkring som ingår om du betalar minst 75 % av din resa med kortet. Försäkringsbolaget som står för försäkringen är Solid Försäkring. Sådant som ersättning för anslutningsflyg, avbeställningsskydd, bagageförsening och självriskskydd är inkluderat. Försäkringen gäller hela familjen.


 

Betalförsäkring

För att ge ett extra utgiftsskydd vid sjukskrivning, arbetslöshet, eller annan olycka kan du som kortinnehavare teckna en betalförsäkring. Även här är försäkringsgivaren Solid Försäkring. Detta tillägg täcker de månatliga kostnaderna för ditt Supreme Card Gold i maximalt 12 månader. Olycka som leder till dödsfall ger en utbetalning via försäkringen på en summa motsvarande aktuell skuld, upp till 50 000 kr.


 

Räntor och avbetalningsalternativ

När det gäller kreditkort överlag finns det vissa delar i ”kreditkortskalkylen” som är speciellt viktiga att hålla koll på. Räntorna och vad som gäller vid avbetalning är viktigast.

Räntan på Supreme Card Gold varierar beroende på vilken återbetalningstid du väljer. Det finns några olika upplägg som erbjuds, allt för att öka flexibiliteten för dig som kund. Krediten för kortet väljer du själv, upp till maxgränsen. Fakturan får du månaden efter att inköp gjorts. På fakturan kan du se vilka betalningsalternativ som finns. Två gånger om året kan du få en betalningsfri månad. Förutsättningen är att under minst 6 månader inte har några försenade inbetalningar.


 

Kortavgifter

Som med de flesta kort tillkommer olika former av avgifter.


 

Ansökningskrav


 

Säkerhet


 

För- och nackdelar med Supreme Card Gold

Nedan följer en sammanställning av de viktigaste för- respektive nackdelarna med Supreme Card Gold.

Fördelar

En klar fördel med kortet är bonussystemet. Det är omfattande och inkluderar inte bara vanliga inköp, utan det mesta som du använder kortet till.

Sparräntan (0,9 %) du erhåller vid insättningar på kortet är generös. Speciellt med tanke på rådande ränteläge, där sparräntorna är låga, eller obefintliga. 

Den räntefria delbetalningsperioden är också lång, vilket ger dig som kund en större frihet att lägga upp din ekonomi och få löneinbetalningar, som kan täcka upp amortering och ränta på kortet.

Nackdelar

Bland nackdelarna måste vi räkna in en relativt hög årsavgift. Det faktum att bonuspoängen endast går att använda i poängshoppen är också till en viss nackdel. Poängshoppen har dock ett brett utbud av varor och tjänster.


 

Rekommendation och sammanfattning

Vi på Crediwizz betraktar Supreme Card Gold som ett kort främst avsett för den som handlar mycket, oavsett shopping eller vardagsinköp. Ju mer du använder kortet, desto mer kan du dra nytta av dina bonuspoäng. Den långa räntefria perioden och den höga maxkrediten lämnar stort svängrum för dig som innehavare. Återbetalningsalternativen är dessutom mycket flexibla och räntan är acceptabel jämfört med andra kreditkortsutgivare.

För den som har för avsikt att använda kortet som ett resekort, anser vi att det finns andra lämpligare kortval. Detta beror främst på valutaväxlingsavgiften och uttagsavgiften. Reseförsäkringen är snarlik andra aktörers försäkringar.

Sammanfattningsvis ser vi Supreme Card Gold som ett bra huvudkort att ha i vardagen och vid större inköp.


Summering och slutbetyg

Fördelar
  • Bra sparränta
  • Bra delbetalningsalternativ
  • Högst maxkredit av alla kreditkort
Nackdelar
  • Hög årsavgift
  • Hög bankkontoöverföring
8.9
Vårt betyg

Rekommenderas!